DayTrading: Piątek 04.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 kwie 2014, 00:00

Wzrost
13
45%
Bez zmian
5
17%
Spadek
11
38%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 04.04.2014

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

mnie się wydaje że Ci którzy myślą w ogóle o wydaniu kilku tysięcy na jakiekolwiek szkolenie to powinni te pieniądze przeznaczyć na specjalistę od głowy :) Forex to tygodnie, miesiące, lata spędzone przed wykresem - nie dlatego żeby nauczyć się rysować kreski ale wpatrywać w wykres tak długo aż człowiek nauczy się go czytać (tak, to nie pomyłka) i żadne szkolenie choćby miesiąc trwało nie zastąpi doświadczenia i intuicji wynikającej właśnie z obserwacji zachowań ceny... ale to tylko moje zdanie... Wiem tylko na swoim przykładzie że całą wiedzę wyciągnąłem z netu i wykresu... A na szkoleniu w swoim życiu byłem raz na samym początku przygody z Forexem i jedyne co pamiętam to że dobrą kawę serwowali ;)

edka na h1 widziałbym tak na obecną chwilę...

https://www.tradingview.com/x/Ox47tDOE/
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2014, 10:41 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

czuje niesmiala proba na EDKU podbicia go jeszcze przed wejscie USA

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

atlanticos pisze:mnie się wydaje że Ci którzy myślą w ogóle o wydaniu kilku tysięcy na jakiekolwiek szkolenie to powinni te pieniądze przeznaczyć na specjalistę od głowy :) Forex to tygodnie, miesiące, lata spędzone przed wykresem - nie dlatego żeby nauczyć się rysować kreski ale wpatrywać w wykres tak długo aż człowiek nauczy się go czytać (tak, to nie pomyłka) i żadne szkolenie choćby miesiąc trwało nie zastąpi doświadczenia i intuicji wynikającej właśnie z obserwacji zachowań ceny... ale to tylko moje zdanie... Wiem tylko na swoim przykładzie że całą wiedzę wyciągnąłem z netu i wykresu... A na szkoleniu w swoim życiu byłem raz na samym początku przygody z Forexem i jedyne co pamiętam to że dobrą kawę serwowali ;)

To sie akurat zgadza.
Ale najbardziej wkurzajace jest to ze chocby jeden raz opuscisz garde i juz ryneczek ma Cie na widelcu :roll:
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2014, 10:42 przez rafmax, łącznie zmieniany 1 raz.
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

atlanticos pisze:A na szkoleniu w swoim życiu byłem raz na samym początku przygody z Forexem i jedyne co pamiętam to że dobrą kawę serwowali ;)
:564: :564: :564:
Kurde... ja też tylko jedno zaliczyłem w 2006 roku i pamietam ze wtedy ono w ch... kasy kosztowało
ale zapamiętałem zeby zaczynac analize od 1000 barów
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

leemo pisze::shock: zeuus zadałem Tobie pytanie na które nie odpowiedziałeś CZEKAM NA ODPOWIEDZ na temat Złota 8)

KUPIŁEM ABY SPRZEDAĆ :?: :?: :?:
sorry, nie prowadzę jurnala na DT. Kupuj ile wlezie i nic się nie bój 8)

agnes
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: agnes »

Święta prawda. Podpisuję się po tym obiema rękoma. Mimo, że jestem początkująca mam identyczne nastawienie. Oko musi się nauczyć czytać a żadne szkolenie tu nie pomoże. Tyle jest materiałów w necie, że naprawdę można znaleźć coś dla siebie. Nic nie zastąpi jednak doświadczenia, absolutnie nic....Ponad to jest ogromna ilość szkół, metod itp i żadna nie jest skuteczna jeśli my samodzielnie nie potrafimy jej stosować i tak to żerują liczni szkoleniowcy na naiwności ludzkiej. Bo to czy zarabiamy czy tracimy zależy wyłącznie od nas. Dlatego też nauka, praca nad sobą, niezliczone godziny obserwacji, upór, dążenie do celu /realnego rzecz jasna/ to podstawa moim zdaniem...
w co umysł może uwierzyć, to umysł może osiągnąć

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

atlanticos pisze:mnie się wydaje że Ci którzy myślą w ogóle o wydaniu kilku tysięcy na jakiekolwiek szkolenie to powinni te pieniądze przeznaczyć na specjalistę od głowy :) Forex to tygodnie, miesiące, lata spędzone przed wykresem - nie dlatego żeby nauczyć się rysować kreski ale wpatrywać w wykres tak długo aż człowiek nauczy się go czytać (tak, to nie pomyłka) i żadne szkolenie choćby miesiąc trwało nie zastąpi doświadczenia i intuicji wynikającej właśnie z obserwacji zachowań ceny... ale to tylko moje zdanie... Wiem tylko na swoim przykładzie że całą wiedzę wyciągnąłem z netu i wykresu... A na szkoleniu w swoim życiu byłem raz na samym początku przygody z Forexem i jedyne co pamiętam to że dobrą kawę serwowali ;)
dobre kawa to podstawa ... :564: i fakt, obserwacja wykresu jest fajna, pouczająca mocno, pasjonująca... a w połączeniu z dobrą literaturą, może być jak wycieczka na marsa : )

gold, h4... https://www.tradingview.com/x/zIWYPALR/ :?: :?: :?:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

czy ktos ma jakąś prognoze co do ujka?
chciwość jest dobra

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

pkubiu pisze:czy ktos ma jakąś prognoze co do ujka?
103, wal całe depo

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

rafmax pisze: Ale najbardziej wkurzajace jest to ze chocby jeden raz opuscisz garde i juz ryneczek ma Cie na widelcu :roll:
Dlatego masz być jak bulterier...jak wściekły byk.... jak Tommy Lee Jones w Ściganym ;) :564:

i kabelek h1 z mojego punktu widzenia choć to odbicie w strasznych mękach idzie podobnie jak na edku...

https://www.tradingview.com/x/Tt55ElYY/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany