DayTrading: Środa 02.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 kwie 2014, 00:00

Wzrost
7
24%
Bez zmian
4
14%
Spadek
18
62%

Liczba głosów: 29

tomek123
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 02.04.2014

Nieprzeczytany post autor: tomek123 »

Jak patrze na wykres kabla to 1.688 juz nie dotkną trend sie odwrócił albo jakis boczniak

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

pierwsza zadyszka na H4 w wspinaczce z D... :idea:

do końca tygodnia ze względu na dane makro odnoszące się do $, napewno poznamy kierunek na dłużej :wink:
Obrazek

wszystkie LT pochodza z D
http://www.mql5.com/en/charts/1682389/u ... da-markets
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

blueeyes22
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blueeyes22 »

as28 pisze:
blueeyes22 pisze:
Bemowo1 pisze:edek,

scenariusz który przedstawiałem w ubiegłym tygodniu nadal w mocy
Zakładając taki scenariusz to Draghi jutro by musiał stopy ujemne wprowadzić, a moim zdaniem to mało prawdopodobne, bo to prędzej doprowadzi do ucieczki kapitału z Europy niż rozbuja rynek kredytów. Żeby brać kredyt to muszą być chętni, pomimo taniego kredytu znacznie trudniej jest go dostać teraz niż w 2008 roku. Wprowadzenie kolejnego LTRO nie koniecznie musi osłabić euro, może na początku tylko a potem raczej odbicie by było. Według mnie ujemne stopy prędzej doprowadzą do kolejnego kryzysu w Eurolandzie i to by solidnie euro zbiło, pytanie czy prezes ECB zaryzykuje taki ruch.
A tak z innej beczki to od początku roku przewiją się tu i ówdzie, że sam Soros gra przeciwko dolarowi i bardzo dobrze to widać na wykresach, jeśli temu wierzyć to jutro co by nie było to dołki będą wykorzystane na zakupy
ujemnych nie wprowadzi, tylko głupiec pozbywałby się całej amunicji,
raczej zetnie parę setnych procenta i trochę podniesie na duchu,
na więcej bym nie liczył, gdyby nie goldmany grałbym taki scenariusz, ale tak
to raczej wstrząs na obcięci stopów, a potem góra.
to wstępny scenariusz, bo rynek zacznie pokazywać wcześniej co niektórzy już wiedzą ;)
Bardzo wątpliwej amunicji, bo ma ona ustrzelić bankowe "overnight" w ECB, zakładając od razu, że te pieniadzę będą rozdane ludziom i firmom i wszystkim będzie wspaniale...
krinvest w zeszłym tygodniu jeśli się nie mylę pokazał ciekawy wykres Edka z wyszczególnieniem poziomu 1.3722, wtedy co prawda został on wybity, ale już w poniedziałek po danych o inflacji nastąpił zjazd w punkt do 1.3722 i nastąpiło dynamiczne odbicie do 1.38, technik ze mnie raczej słaby, bardziej fundamenty analizuje i obserwuję wasze wykresiki. nakładając wszystko na siebie w głowie wychodzi mi kolejna piramidka nad poziomem 1.3722, biorąc pod uwagę zaawansowane projekty z waluta rezerwową dla dolara i w ogóle chęć wielu krajów do rezygnacji rozliczenia w dolarach, to tylko wojna w europie powinna umacniać długofalowo dolara, a wyłączanie drukarek przez Fed tez nic nie powinno zmienić patrząc w duższej perspektywie niż m5 czy m15

4ex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4ex »

Panowie co tam w nocy kangury wymyślą ? ktoś się podzieli jakimś info czy choćby czutą ? :)

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

Niemiaszek spróbuj potrejdować przy tym, klimat bardziej na grę pod dane :D
http://www.youtube.com/watch?v=l63meIv-UVI
http://www.youtube.com/watch?v=mLLdcjn4xDg
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

blueeyes22 pisze:
Bardzo wątpliwej amunicji, bo ma ona ustrzelić bankowe "overnight" w ECB, zakładając od razu, że te pieniadzę będą rozdane ludziom i firmom i wszystkim będzie wspaniale...
krinvest w zeszłym tygodniu jeśli się nie mylę pokazał ciekawy wykres Edka z wyszczególnieniem poziomu 1.3722, wtedy co prawda został on wybity, ale już w poniedziałek po danych o inflacji nastąpił zjazd w punkt do 1.3722 i nastąpiło dynamiczne odbicie do 1.38, technik ze mnie raczej słaby, bardziej fundamenty analizuje i obserwuję wasze wykresiki. nakładając wszystko na siebie w głowie wychodzi mi kolejna piramidka nad poziomem 1.3722, biorąc pod uwagę zaawansowane projekty z waluta rezerwową dla dolara i w ogóle chęć wielu krajów do rezygnacji rozliczenia w dolarach, to tylko wojna w europie powinna umacniać długofalowo dolara, a wyłączanie drukarek przez Fed tez nic nie powinno zmienić patrząc w duższej perspektywie niż m5 czy m15
nawet krym nie pomógł za bardzo dolarowi więc póki co kierunek jest jasny przynajmniej dla nielicznych ale to dobrze bo gdybyśmy byli w większości to byśmy na tym nie zarobili :d :d :d :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Matthew414
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Matthew414 »

widzę dynamikę OO na pejsach.. w konkursie Mforex mam 90%. wy ile macie ? :)

edit: 91,5 :)

edi \t 94,5 ...

Jeszcze może na 0 wyjdę :)
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2014, 21:55 przez Matthew414, łącznie zmieniany 1 raz.
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 :)

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

ktoś tu miesza analizę fundamentalną długofalową z reakcją rynku na jutrzejsze i pojutrzejsze info
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Matthew414 pisze:widzę dynamikę OO na pejsach.. w konkursie Mforex mam 90%. wy ile macie ? :)

edit: 91,5 :)
konkurs macie na demo czy real ?

-- Dodano: śr 02-04-2014, 21:57 --
as28 pisze:ktoś tu miesza analizę fundamentalną długofalową z reakcją rynku na jutrzejsze i pojutrzejsze info
a skad ty mozesz wiedziec jaka bedzie reakcja możesz sie tylko domyślać masz 50% szans no chyba że twoje depo jest tak duże że rusza rynkiem :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Matthew414
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Matthew414 »

demo. Warto sprobowac. All in i czekać do końca miesiąca ;)
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 :)

Zablokowany