DayTrading: Środa 02.04.2014
Re: DayTrading: Środa 02.04.2014
Jak patrze na wykres kabla to 1.688 juz nie dotkną trend sie odwrócił albo jakis boczniak
-
Onlineniemiaszek
- Przyjaciel Forum
pierwsza zadyszka na H4 w wspinaczce z D... 
do końca tygodnia ze względu na dane makro odnoszące się do $, napewno poznamy kierunek na dłużej

wszystkie LT pochodza z D
http://www.mql5.com/en/charts/1682389/u ... da-markets

do końca tygodnia ze względu na dane makro odnoszące się do $, napewno poznamy kierunek na dłużej

wszystkie LT pochodza z D
http://www.mql5.com/en/charts/1682389/u ... da-markets
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
-
- Gaduła
Bardzo wątpliwej amunicji, bo ma ona ustrzelić bankowe "overnight" w ECB, zakładając od razu, że te pieniadzę będą rozdane ludziom i firmom i wszystkim będzie wspaniale...as28 pisze:ujemnych nie wprowadzi, tylko głupiec pozbywałby się całej amunicji,blueeyes22 pisze:Zakładając taki scenariusz to Draghi jutro by musiał stopy ujemne wprowadzić, a moim zdaniem to mało prawdopodobne, bo to prędzej doprowadzi do ucieczki kapitału z Europy niż rozbuja rynek kredytów. Żeby brać kredyt to muszą być chętni, pomimo taniego kredytu znacznie trudniej jest go dostać teraz niż w 2008 roku. Wprowadzenie kolejnego LTRO nie koniecznie musi osłabić euro, może na początku tylko a potem raczej odbicie by było. Według mnie ujemne stopy prędzej doprowadzą do kolejnego kryzysu w Eurolandzie i to by solidnie euro zbiło, pytanie czy prezes ECB zaryzykuje taki ruch.Bemowo1 pisze:edek,
scenariusz który przedstawiałem w ubiegłym tygodniu nadal w mocy
A tak z innej beczki to od początku roku przewiją się tu i ówdzie, że sam Soros gra przeciwko dolarowi i bardzo dobrze to widać na wykresach, jeśli temu wierzyć to jutro co by nie było to dołki będą wykorzystane na zakupy
raczej zetnie parę setnych procenta i trochę podniesie na duchu,
na więcej bym nie liczył, gdyby nie goldmany grałbym taki scenariusz, ale tak
to raczej wstrząs na obcięci stopów, a potem góra.
to wstępny scenariusz, bo rynek zacznie pokazywać wcześniej co niektórzy już wiedzą
krinvest w zeszłym tygodniu jeśli się nie mylę pokazał ciekawy wykres Edka z wyszczególnieniem poziomu 1.3722, wtedy co prawda został on wybity, ale już w poniedziałek po danych o inflacji nastąpił zjazd w punkt do 1.3722 i nastąpiło dynamiczne odbicie do 1.38, technik ze mnie raczej słaby, bardziej fundamenty analizuje i obserwuję wasze wykresiki. nakładając wszystko na siebie w głowie wychodzi mi kolejna piramidka nad poziomem 1.3722, biorąc pod uwagę zaawansowane projekty z waluta rezerwową dla dolara i w ogóle chęć wielu krajów do rezygnacji rozliczenia w dolarach, to tylko wojna w europie powinna umacniać długofalowo dolara, a wyłączanie drukarek przez Fed tez nic nie powinno zmienić patrząc w duższej perspektywie niż m5 czy m15
Panowie co tam w nocy kangury wymyślą ? ktoś się podzieli jakimś info czy choćby czutą ? 

- kk.dreamer
- Pasjonat
Niemiaszek spróbuj potrejdować przy tym, klimat bardziej na grę pod dane 
http://www.youtube.com/watch?v=l63meIv-UVI
http://www.youtube.com/watch?v=mLLdcjn4xDg

http://www.youtube.com/watch?v=l63meIv-UVI
http://www.youtube.com/watch?v=mLLdcjn4xDg
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
nawet krym nie pomógł za bardzo dolarowi więc póki co kierunek jest jasny przynajmniej dla nielicznych ale to dobrze bo gdybyśmy byli w większości to byśmy na tym nie zarobiliblueeyes22 pisze:
Bardzo wątpliwej amunicji, bo ma ona ustrzelić bankowe "overnight" w ECB, zakładając od razu, że te pieniadzę będą rozdane ludziom i firmom i wszystkim będzie wspaniale...
krinvest w zeszłym tygodniu jeśli się nie mylę pokazał ciekawy wykres Edka z wyszczególnieniem poziomu 1.3722, wtedy co prawda został on wybity, ale już w poniedziałek po danych o inflacji nastąpił zjazd w punkt do 1.3722 i nastąpiło dynamiczne odbicie do 1.38, technik ze mnie raczej słaby, bardziej fundamenty analizuje i obserwuję wasze wykresiki. nakładając wszystko na siebie w głowie wychodzi mi kolejna piramidka nad poziomem 1.3722, biorąc pod uwagę zaawansowane projekty z waluta rezerwową dla dolara i w ogóle chęć wielu krajów do rezygnacji rozliczenia w dolarach, to tylko wojna w europie powinna umacniać długofalowo dolara, a wyłączanie drukarek przez Fed tez nic nie powinno zmienić patrząc w duższej perspektywie niż m5 czy m15

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

- Matthew414
- Pasjonat
widzę dynamikę OO na pejsach.. w konkursie Mforex mam 90%. wy ile macie ? 
edit: 91,5
edi \t 94,5 ...
Jeszcze może na 0 wyjdę

edi \t 94,5 ...
Jeszcze może na 0 wyjdę

Ostatnio zmieniony 02 kwie 2014, 21:55 przez Matthew414, łącznie zmieniany 1 raz.
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 

ktoś tu miesza analizę fundamentalną długofalową z reakcją rynku na jutrzejsze i pojutrzejsze info
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
konkurs macie na demo czy real ?Matthew414 pisze:widzę dynamikę OO na pejsach.. w konkursie Mforex mam 90%. wy ile macie ?
-- Dodano: śr 02-04-2014, 21:57 --
a skad ty mozesz wiedziec jaka bedzie reakcja możesz sie tylko domyślać masz 50% szans no chyba że twoje depo jest tak duże że rusza rynkiemas28 pisze:ktoś tu miesza analizę fundamentalną długofalową z reakcją rynku na jutrzejsze i pojutrzejsze info

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

- Matthew414
- Pasjonat
demo. Warto sprobowac. All in i czekać do końca miesiąca 

pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000