http://www.zerohedge.com/news/2014-03-3 ... eller-listCiapul pisze:ktoś kiedyś pytał co to jest HFT :
http://weekend.pb.pl/3609602,48539,amer ... medium=rss
DayTrading: Wtorek 01.04.2014
Re: DayTrading: Wtorek 01.04.2014
sp500 up 1900?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-Wygrywa tylko ten kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć.
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
miło że mi przyznałeś racje nie ma co sie wstydzić , pokaż jak ci idzie to ciągłe łapanie szczytu daj jakieś statsy bo jak ja tak robiłem jak ty to kilka razy depo wyzerowałem a ty ?Nowy123 pisze:
masz racje dla tego spędzam tyle czasu na wykresach by sobie grac demo![]()
![]()
![]()
wiec wracam do swojej gry na demo
![]()
![]()
![]()
tylko cos sobie zrobie do jedzenia bo nie bylo czasu wcześniej bo sie gralo na demo
![]()
![]()

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

a jak idzie do kibla to : https://www.youtube.com/watch?v=zGcdhdwLWCEkrinvest pisze:Na bank nic na prawde nie jeszcze tylko tylko oglądasz zdjęcia jedzenia w necie
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
jest cos co nie oslabi dolara ? dobra dane w dol , zle dol ? jak Mario czegos nie wymodzi to 1,42 jak nic realne
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

atak kosmitówcrok. pisze:jest cos co nie oslabi dolara ? dobra dane w dol , zle dol ? jak Mario czegos nie wymodzi to 1,42 jak nic realne

i jeszcze jedno jakby cały detal nagle wziął L na edku grubaski szybko by się przestawiły

Ostatnio zmieniony 01 kwie 2014, 18:36 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

a mi jeszcze nie wyzerowalo depolukpiasek pisze:miło że mi przyznałeś racje nie ma co sie wstydzić , pokaż jak ci idzie to ciągłe łapanie szczytu daj jakieś statsy bo jak ja tak robiłem jak ty to kilka razy depo wyzerowałem a ty ?Nowy123 pisze:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tylko cos sobie zrobie do jedzenia bo nie bylo czasu wcześniej bo sie gralo na demo
![]()
![]()
![]()

ale jak uwazasz ze gram na demo i posiwiecam tyle czasu przed wykresami i siedze tez w nocy czekajac na dane by pod nie cos ugrac to zycze powodzenia w takim mysleniu

Kostecki : cyt " W czwartek poznamy decyzję EBC w sprawie stóp procentowych. Decyzja będzie o tyle istotna, iż pokaże w jakim stopniu EBC patrzy na coraz niższą inflację w strefie, która w marcu wyniosła 0,5%.
Co ciekawe rynek nie wycenia obecnie działań ze strony Banku i krótkoterminowy kontrakt FRA 3×6 dla EUR jest wciąż na relatywnie wysokim poziomie. Natomiast spread pomiędzy FRA dla EUR i USD wskazuje, że obecny poziom kursu EURUSD jest odpowiedni, a nawet mógłby być trochę wyższy.
Innym tematem, który Mario Draghi może poruszyć jest wciąż spadająca nadpłynność w sektorze bankowym strefy euro. Obecnie wynosi ona zaledwie 108 mld dziennie i spada z każdą spłatą LTRO.
To z kolei wciąż utrzymuje na wysokim poziomie stawki LIBOR w EUR oraz EURIBOR, powodując, że wspólna waluta nadal trzyma się dobrze (chociażby pomimo spadku inflacji).
Cięcie stóp, które nie jest w cenach, powinno stanowczo osłabić euro, jak i działania zmierzające do zwiększenia nadpłynności. Natomiast brak jakichkolwiek wzmianek na ten temat i brak luzowania polityki monetarnej będzie korzystne dla wspólnej waluty i prawdopodobnie wywinduje kurs do 1,39-1,40. "
Co ciekawe rynek nie wycenia obecnie działań ze strony Banku i krótkoterminowy kontrakt FRA 3×6 dla EUR jest wciąż na relatywnie wysokim poziomie. Natomiast spread pomiędzy FRA dla EUR i USD wskazuje, że obecny poziom kursu EURUSD jest odpowiedni, a nawet mógłby być trochę wyższy.
Innym tematem, który Mario Draghi może poruszyć jest wciąż spadająca nadpłynność w sektorze bankowym strefy euro. Obecnie wynosi ona zaledwie 108 mld dziennie i spada z każdą spłatą LTRO.
To z kolei wciąż utrzymuje na wysokim poziomie stawki LIBOR w EUR oraz EURIBOR, powodując, że wspólna waluta nadal trzyma się dobrze (chociażby pomimo spadku inflacji).
Cięcie stóp, które nie jest w cenach, powinno stanowczo osłabić euro, jak i działania zmierzające do zwiększenia nadpłynności. Natomiast brak jakichkolwiek wzmianek na ten temat i brak luzowania polityki monetarnej będzie korzystne dla wspólnej waluty i prawdopodobnie wywinduje kurs do 1,39-1,40. "
-Wygrywa tylko ten kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć.
Wyjebauo mnie na Kangurze ;0
Czyli już po korekcie i tylko byczki w grze?:)
Czyli już po korekcie i tylko byczki w grze?:)
to nic nie znaczy po tylu godzinach i dniach siedzenia możesz traktować demo jak real ale może grasz mikrolotami i masz farmę pozycji pod prąd cieżko wyczuć i w sumie mnie to rybkaNowy123 pisze:a mi jeszcze nie wyzerowalo depolukpiasek pisze:miło że mi przyznałeś racje nie ma co sie wstydzić , pokaż jak ci idzie to ciągłe łapanie szczytu daj jakieś statsy bo jak ja tak robiłem jak ty to kilka razy depo wyzerowałem a ty ?Nowy123 pisze:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
bo trzebe umiec dobierac wielkosci pozycji do depo i ryzyka gdzie sie otwiera pozycje na jakich opora i wspraciach i troche wyczucie
jesli chodzi o SP500 a walutky do tego fale...
ale jak uwazasz ze gram na demo i posiwiecam tyle czasu przed wykresami i siedze tez w nocy czekajac na dane by pod nie cos ugrac to zycze powodzenia w takim mysleniu![]()
![]()
co jak co to komu by sie chcialo tyle czasu posiwecac grajac na demo
![]()
![]()