Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
-
- Pasjonat
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
pary USD z EUR, JPY, CAD, AUD, NZD, CHF, GBP, to już nasz 7 . dodatkowe 3 to np. EURJPY, GBPJPY i AUDJPY
- silveRbull
- Pasjonat
Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Witam
A ja odradzam EUR/USD i to stanowczo....! Lepiej na początek wybrać jakieś pary trendowe np. z walutą bazową AUD albo kwotowaną JPY lub CAD. EUR/USD na spokojnie jest dobre dla longtermu. Jeżeli chodzi o intrady czy skalping to trzeba mieć duże doświadczenie bo wysoka zmienność rynku potrafi w ratach szarpnąć całe depo. I bardzo ważne ale często pomijane - unikamy par bardzo skorelowanych ze sobą np. euro-dolar i dolar-frank. Tzn. nie gramy na nich równocześnie....
Pozdrawiam
A ja odradzam EUR/USD i to stanowczo....! Lepiej na początek wybrać jakieś pary trendowe np. z walutą bazową AUD albo kwotowaną JPY lub CAD. EUR/USD na spokojnie jest dobre dla longtermu. Jeżeli chodzi o intrady czy skalping to trzeba mieć duże doświadczenie bo wysoka zmienność rynku potrafi w ratach szarpnąć całe depo. I bardzo ważne ale często pomijane - unikamy par bardzo skorelowanych ze sobą np. euro-dolar i dolar-frank. Tzn. nie gramy na nich równocześnie....
Pozdrawiam
Ja także odradzam EUR/ USD. Lepiej grać na parach mniej " zamieszanych " w światową gospodarkę. Ale fajny jest też EUR/ NZD.
o której disiaj kończy się handel
A nie za duży spread?Erykos pisze: Ale fajny jest też EUR/ NZD.
Dziękuję i pozdrawiam.
Taki średni, jeszcze na granicy. Na pewno opłacalny
.

Czy w MT4 można ustwić kwartalne interwały dla wykresu?
Nie, miesięczne to max. W Jforex mozesz tworzyć własne i wtedy ustawiasz sobie świece 3miesieczne.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Pasjonat
Tylko w dobie globalizacji pozostaje pytanie, które gospodarki są mniej zamieszaneLepiej grać na parach mniej " zamieszanych " w światową gospodarkę.

Chyba egzotyki, a tam jak wiadomo spread jest spory.
Chodziło mi o pary te mniej główne jak EUR/ USD, czy GPB/ USD. Te pary, w szczególności EUR/ USD są nieco trudne przez swoje " fundamentalne " własności.