SR trading with UDS50

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: SR trading with UDS50

Nieprzeczytany post autor: freakout »

"Rejestracja: pn 24-02-2014, 15:10" - to chyba mówi wszystko ;)

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

freakout pisze:"Rejestracja: pn 24-02-2014, 15:10" - to chyba mówi wszystko ;)
To może być tylko nowy nick. :think:
Personov. Czekam na przykłady.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

JAREK67 pisze:
freakout pisze:"Rejestracja: pn 24-02-2014, 15:10" - to chyba mówi wszystko ;)
To może być tylko nowy nick. :think:
Personov. Czekam na przykłady.
4 z 5 postów napisane w tym temacie :) przypadek? nie sądzę ;) coraz więcej nowych nicków założonych tylko dla hejtu albo spamu... :roll:

tymczasem fajnie byłoby zobaczyć jakieś zagrania z tej strategii :)

Wojtek.FX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wojtek.FX »

personov pisze:Nie musisz nic kupować jeśli nie chcesz.
Ten dział służy do przedstawiania gotowych systemów i strategii, a nie do ich "opychania", a Ty w nachalny sposób właśnie próbujesz to zrobić, spamując go.
personov pisze:TF M5, TP 15, SL 10 TS 12....czy to nie są sztywne reguły ?
No proszę kilka godzin minęło i już się wyklarowało? Dla przypomnienia:
personov pisze:Najlepszy moim zdaniem TF..
Strategia to nie tylko TF, TP, SL czy TS ale również między innymi dokładnie zdefiniowane poziomy zajmowania i zamykania pozycji, a u Ciebie mamy:
personov pisze:Myślę, że kluczowe jest dobre wybranie stref...
Innymi słowy - może tu zajmę pozycję, a może tam...
personov pisze:Nie sprawdził się system to sprzedam to na Allegro...
To Ty napisałeś, zatem wszystko jasne :-)
personov pisze:Strategia jest rozwojowa i dlaczego miałbym się nie podzielić pomysłem ?
Ty nie chcesz się dzielić pomysłem, Ty chcesz go "opchnąć", a ten dział do tego nie służy i to jest istotą całej tej dyskusji.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Wojtek.FX pisze:
Ty nie chcesz się dzielić pomysłem, Ty chcesz go "opchnąć", a ten dział do tego nie służy i to jest istotą całej tej dyskusji.
Jeśli okaże się, że zagrania przynoszą zyski to chyba nie będzie lepszej rekomendacji dla tego pomysłu personova. Gdyby chciał to po prostu opchnąć to nie odkrywałby chyba wszystkich kart otwierając ten wątek na forum, tylko proponowałby "kota w worku". Przecież to oczywiste.
Jeśli system będzie zarabiać to wtedy autor będzie mógł wnioskować o przeniesieniu dziennika do działy reklam i po kłopocie.

Wojtek.FX
Bywalec
Bywalec

JAREK67 pisze:
Jeśli okaże się, że zagrania przynoszą zyski to chyba nie będzie lepszej rekomendacji dla tego pomysłu personova.
Czyli co, według Ciebie na razie autor tego tematu, nie ma pewności czy zagrania przynoszą zyski? A mimo to próbuje już "opchnąć" to co sobie tam wymyślił?
JAREK67 pisze:
Gdyby chciał to po prostu opchnąć to nie odkrywałby chyba wszystkich kart otwierając ten wątek na forum, tylko proponowałby "kota w worku". Przecież to oczywiste.
A co robi innego jak nie opycha "kota w worku"? Jak myślisz kiedy wpadł na pomysł tej "strategii", wczoraj? Na to wygląda, bo nawet historii transakcji z ostatniego tygodnia czy miesiąca nie przedstawił, za to zdążył już zbudować aukcję Allegro, interesujące nieprawdaż?
JAREK67 pisze:
Jeśli system będzie zarabiać to wtedy autor będzie mógł wnioskować o przeniesieniu dziennika do działy reklam i po kłopocie.
A jak nie będzie zarabiał, to ma prawo nadal tu wisieć i czekać aż ktoś się "złapie" na piękne obrazki ?

Poniżej jedna z wypowiedzi autora tego tematu:
personov pisze: Myślę, że tacy jak Ty myślą, że kupią robota na allegro i on będzie zarabiał...Błąd. Nikt nie sprzeda Ci EA, które regularnie zarabia. I abyśmy się dobrze zrozumieli podkreślę : REGULARNIE i to w dłuższym terminie.
To, że teraz sprawdzileś w jakich porach ten EA zarabia nie znaczy, że te pory będą zawsze takie same. I co wtedy ? Ea zacznie tracić, a Ty dalej będziesz testował.
Czekam na statment.
Bez komentarza :-)

Raz jeszcze powtarzam. Dział ten służy do dzielenia się strategiami, systemami a nie do ich opychania. W związku z powyższym apeluję do moderatora o przeniesienie tego tematu we właściwe miejsce tzn. do działu reklamy.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Wojtek.FX pisze:
personov pisze: Myślę, że tacy jak Ty myślą, że kupią robota na allegro i on będzie zarabiał...Błąd. Nikt nie sprzeda Ci EA, które regularnie zarabia. I abyśmy się dobrze zrozumieli podkreślę : REGULARNIE i to w dłuższym terminie.
To, że teraz sprawdzileś w jakich porach ten EA zarabia nie znaczy, że te pory będą zawsze takie same. I co wtedy ? Ea zacznie tracić, a Ty dalej będziesz testował.
Czekam na statment.
Podtrzymuję te słowa. Z tym, że tam chodzi o w pełni automatyczne EA, które posiada "rewelacyjny" wynik backtestu i tylko wciskasz guzik i sama się kasa zarabia.
W tym wątku piszemy o strategii i opisujemy własne sugestie odnoszące się do niej.
Równie dobrze ktoś inny w tym wątku może zacząć opisywać swoją strategię polegającą na przebiciu poziomów S/R w oparciu o jakiś czujnik dynamiki ( całkiem inny - powiedzmy, że własnej roboty ).
Bo właśnie o to chodzi w tej strategii ( jeśli nie doczytałeś ).
Tymczasem na USDJPY cena konsoliduje blisko rejonu wyznaczonego wsparcia. Czekam.
Solą życia jest kasa.

Wojtek.FX
Bywalec
Bywalec

personov pisze:
Wojtek.FX pisze:
Czekam na statment.
Podtrzymuję te słowa...
Tak na przykład wygląda właściwy temat dla tego działu:

http://forex-nawigator.biz/forum/price- ... 21345.html

Tam jest wszystko opisane od A do Z.

Czemu ma służyć Twój temat w tym dziale, jak nie reklamie tego wskaźnika/"strategii" którą opychasz na Allegro za 250/299zł? Dział komercji i reklamy jest w innym miejscu, nie tutaj.

Co Ty właściwie chcesz sprzedać?

"Strategię" którą wymyśliłeś wczoraj i dokonałeś nią jednej transakcji?

Masz super podejście do sprawy, od dupy strony. To znaczy najpierw budujesz wskaźnik, "strategię", nie znając jej wyników, próbujesz ją opchnąć na Allegro, a na końcu na forum publicznym próbujesz udowodnić jej skuteczność :-)

Dalszą dyskusję uważam za bezprzedmiotową. Miejsce tego tematu jest w dziale reklam, nie tutaj.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Kolejna okazja do transakcji Sell. Określiłem strefę i wystawiłem EA. Czekam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Solą życia jest kasa.

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

Frajerzy rodzą się co minutę, ktoś na pewno kupi wskaźnik i strategię.

ODPOWIEDZ