Ostatnio wariujesz z tymi %

Powiedz mi tylko... Czemu grasz tylko edka? Jak dla mnie ta para to jest "śmieć" jak to mówi Andy, nie grałem chyba na mniej (dla mnie) przewidywalnej parze niż edek..
E to akurat dobrzeklonmarcin pisze:niespełna sześć ostatnich miesięcy straciłem 14 kilogramów - przy wzroście 187 cm, zszedłem ze 102 do 88 kg - i ciągle tendencja spadkowa...
E/U dla mnie było ważne od zawsze - inne pary wspominam o wiele gorzej. Podejmowałem próby "przerzucenia" się na inne pary ale jakoś nie mogłem się przyzwyczaić. Zresztą - co kto lubi. Z dużym prawdopodobieństwem mogę powiedzieć, że moja strategia pewnie by działała na innych parach - ale jak wszystko - tak i tutaj należałoby zrobić wprowadzenie i przeprowadzić testy.Midas pisze:Powiedz mi tylko... Czemu grasz tylko edka? Jak dla mnie ta para to jest "śmieć" jak to mówi Andy, nie grałem chyba na mniej (dla mnie) przewidywalnej parze niż edek..
To nie jest żadna zmiana reguł wejścia - po prostu okazje zdarzają się także i w nocy. A jako, że ostatnio znacznie później idę spać to i wejścia są w nocy. Zasady wg, których określam wejście nie uległy zmianie.Darek_2000 pisze:Mam pytanie, obserwując ostatnie kilka miesięcy zauważam pewną zmianę w twoim tradingu. Nie oceniam w tym momencie, tylko zastanawiam się czy na przykład zmiana dotychczasowych jak mi się wydawało sztywnych reguł co timingu jest wynikiem optymalizacji twojej strategi ?
Ten Marcin jakiego znam od wielu lat wszedł by dzisiaj o 7:05 lub 7:10
Twój dziennik jest dla mnie takim "zastępczym mentorem" i ostatnie zagrania komplikują mi zrozumienie twojej strategi a mam nadzieję że się nie obrazisz ale opanowanie tego co ty już posiadasz jest moim celem.
klonmarcin pisze:Aktualnie odbijamy się pomiędzy dwoma poziomami - jak na razie zl down na h4 działa i trzyma cenę przed wzrostem. Dzisiaj jeszcze trochę danych i gdybym miał grać to brałbym S - zarówno rano jak i teraz - choć teraz możliwa jest mini korekta w górę. Tak więc należałoby albo poczekać z wejściem, albo ustawić duży SL. TP na 38370 - dość bezpieczne i w miarę realne w jednym strzale po danych.
Dzisiaj wejścia były o 7:39.Ten Marcin jakiego znam od wielu lat wszedł by dzisiaj o 7:05 lub 7:10
No właśnie bałem się - ale jak mawiają starzy górale: No risk - no fun...MaciejK pisze:Marcin, nie bałeś się odbicia od ZL down na h4 1.3826? To trochę poniżej Twojego tp.
I taki właśnie jest Forex - właściwie zrobili to na co liczyłem i co powinni zrobić aby wszystko odbyło się zgodnie z zasadami.MaciejK pisze:Gorzej, że ten strzał w górę mnie zupełnie teraz zaskoczył.
ZL- Zero Linekasta8584 pisze:Sorry ze zapytam ale jestem poczatkujacy co oznacza zl ????