Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Wuza pisze:
freakout pisze:http://www.acegazette.com/blogs/ken/ - może już widzieliście tego bloga, ale powiem tylko jedno: chciałbym kiedyś mieć takiego skilla ;)
Ken to w zasadzie pierwsza osoba u której widziałem tego typu grę, nie mam zamiaru podważać jego rezultatów ale..
Jeżeli czytasz jego bloga to miej na uwadze fakt, że sam autor pisze o tym, że publikuje tylko te zyskowne wejścia a są również stop lossy. Dodatkowo wskaźniki których używa wyglądają wspaniale na wykresie historycznym, szczególnie semafor repaintuje jak szalony. Mimo wszystko polecam w szczególności jego temat na forex factory od samego początku do przeczytania, bardzo dużo bardzo pożytecznej wiedzy jak w prosty sposób będąc cierpliwym można z małym ryzykiem grac na większych interwałach z sukcesami.

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=356696

Zobaczymy dzisiaj jakieś ciekawe ruchy ? :)
to że nie wszystkie wejścia są zyskowne i że wskaźnik semafora repaintuje to wiem, ale jestem pod wrażeniem tego że on potrafi wejść na samym szczycie lub dołku ;) no i łapanie tych ruchów po kilkaset pips - bajka :P jak sam tam napisał ma skuteczność w granicach 60-80% przy bardzo dobrym R:R więc kapuchę na pewno ma z tego niezłą ;)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

freakout pisze: to że nie wszystkie wejścia są zyskowne i że wskaźnik semafora repaintuje to wiem, ale jestem pod wrażeniem tego że on potrafi wejść na samym szczycie lub dołku ;) no i łapanie tych ruchów po kilkaset pips - bajka :P jak sam tam napisał ma skuteczność w granicach 60-80% przy bardzo dobrym R:R więc kapuchę na pewno ma z tego niezłą ;)
Ken to klasa sama w sobie a dodatkowo prostota i czytelność strategii ;) Moja uwaga odnosi się do tego żeby nie dać się ponieść temu, że takie wejścia notuje ktoś z 100% skutecznością łapiąc po 300 pipsów z małym stopem. Tak jak pisałem jest to jeden z moich "idoli" jeżeli chodzi o trading i można dużo wynieść z jego tematu na ff ~

EUR/JPY
navi3.jpg
Czas na kontynuację spadków ? Tak długo jeżeli nie przebijemy 143,2 gdzie mamy linie trójkąta z wczoraj oraz opór R1 warto rozejrzeć się za krótką pozycja :)
Jen dzisiaj mocno tracił i wzrosty na EUR/JPY to wypadkowa tylko i wyłącznie umocnienia się Euro, myślę że wzrosty na parach z EUR powinny zahamować w i możemy zobaczyć delikatne korekty co powinno się przełożyć na mocniejsza korektę na EUR/JPY
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

Wuza pisze:EUR/USD
navi2.jpg
Przebicie ostatnich szczytów oraz oporu 1,3925 może otworzyć drogę do testu okolic 1,40.
Hej,

pytanie skąd ten opór na 1.3925? Bo nigdzie się go nie mogę dopatrzeć :wink:

Pozdr,

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Zeziu07 pisze:
Hej,

pytanie skąd ten opór na 1.3925? Bo nigdzie się go nie mogę dopatrzeć :wink:

Pozdr,
Opór wynikający z pivot points ~

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

EUR/USD

Wykres M15
14032014EUR_USD 15M.jpg
Na mniejszych interwałach cena znajduje się aktualnie tuż pod dziennym pivotem oraz poziomem 1,3913 który powinien działać jako opór. Po wczorajszym wystąpieniu Mario Draghiego oraz rosnącym napięciom na Krymie i we wschodniej części Ukrainy Euro powinno nadal znajdować się pod presją. Na umocnienie Europejskiej waluty w dużej mierze wpływały w ostatnich dniach zmiany w rezerwach walutowych Chin które to sprzedawały Dolara Amerykańskiego i kupowały Euro. Z technicznego punktu widzenia kolejne opory znajdują się na poziomie 1,3913 oraz 1,394 i 1,3965 z bariera na psychologicznym poziomie 1,40. Wzrosty w okolice tych poziomów nie mają uzasadnienia fundamentalnego lecz są technicznie możliwe tak długo jak nie złamane zostanie wsparcie na poziomie 1,382. Preferowanym scenariuszem są dalsze spadki na parze EUR/USD pod warunkiem nie przebicia przez cenę wczorajszego szczytu w okolicy 1,3966.

Awatar użytkownika
xPabloo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xPabloo »

Wuza chyba zapracowany

Awatar użytkownika
trust512
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: trust512 »

Też tak mi się wydaje ;) Cichutko tu już od tygodnia
"I am thankful to all those who said no. Because of them, I did it myself"

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

trust512 pisze:Też tak mi się wydaje ;) Cichutko tu już od tygodnia
:) I tak pisałem ostatnio sam do siebie ostatnio. Mogę wrzucać to samo co wrzucam na serwis ING o ile logo nie będzie razić nikogo w oczy ;)
A od kwietnia ruszam z ciekawą inicjatywą jeżeli wszystko wypali, czegoś takiego nie ma żaden broker w Polsce raczej ;)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

EUR/JPY
navi1.jpg
Para walutowa EUR/JPY znajduje się aktualnie w okolicy długoterminowej linii trendu wzrostowego, po jej przebiciu w dół w poprzednim tygodniu aktualnie notowania oscylują w pobliżu omawianej linii (zielona przerywana linia na wykresie). Potwierdzenie tego przebicia na dziennym interwale może zapoczątkować dłuższy ruch w dół i wskazać średnioterminowy trend. Na interwale godzinnym znajdujemy się aktualnie w strefie popytu która powstrzymuje dalsze spadki w ostatnich dniach (140,9-141,1) Dodatkowym wsparciem w zakresie tej strefy może być dzienny punkt zwrotny zlokalizowany na poziomie 140,9. Ewentualne odbicie notowań w górę wydaje się być jednak dosyć mocno ograniczane przez strefę podaży (141,8-142) i dopiero przebicie tego poziomu mogłoby dać impuls do wzrostów. Scenariusz taki biorąc pod uwagę czynniki fundamentalne (osłabienie Euro oraz napięcie na Krymie) a także aspekty techniczne wydaje się jednak mało prawdopodobny. Preferowany scenariusz dla pary walutowej EUR/JPY to dalsze spadki tak długo jak cena pozostaje poniżej poziomu 142. Wszelkie wzrosty na niższych interwałach powinny mieć charakter korekcyjny i pozostawać poniżej wskazanego poziomu (141,8-142)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

edit

ODPOWIEDZ