Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
xPabloo
Gaduła
Gaduła

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: xPabloo »

logo nie powinno przeszkadzać chyba że ma ono zły wpływ na twój punkt widzenia :P
coż to za oferta ?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

xPabloo pisze:logo nie powinno przeszkadzać chyba że ma ono zły wpływ na twój punkt widzenia :P
coż to za oferta ?
Mój punkt widzenia się nie zmienił w związku z zatrudnieniem tutaj albo tam ;) Trading to nadal moja pasja i czekam z niecierpliwością na uregulowanie kwestii możliwości gry dla pracowników DM ~ Aktualnie niestety tylko demo ale to też się zmieni co ma związek z jednym z nowych projektów..

Jak testy wypadną ok i będziemy blisko ruszenia to dam znać co i jak z pewnością :) Nie wypada zapeszać.

Awatar użytkownika
Nesses
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nesses »

Reklama poszła w świat. Wuza, podobno zarobiłeś 756% w 6 m-cy ! Czapki z głów. A czy Twoje szkolenia będą dla szerokiej rzeszy czy tylko dla wybrańców,którzy w znanej już nam firmie ulokują swój kapitał ?

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

Wuza pisze:Mój punkt widzenia się nie zmienił w związku z zatrudnieniem tutaj albo tam
Gadanie...

Po pierwsze: konflikt interesów - Twój pracodawca zarabia na prowizjach, a prowizje wynikają z transakcji - im częściej klienci grają tym większy zysk. Tu właśnie jest Twoja rola - analizy mają zachęcić do większej aktywności.

Po drugie: skoro sam nie grasz, dobrze przeprowadzona analiza nie jest dla Ciebie bardzo istotną kwestią, bo po prostu na tym nie tracisz. Nie jest to zarzut czysto osobisty, ponieważ ten sam problem jest z każdym analitykiem. Najlepsze analizy to samodzielne analizy - bo jak robię to dla siebie, to wiem, że mój błąd kosztuje moje pieniądze.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

luxtorpeda pisze:
Wuza pisze:Mój punkt widzenia się nie zmienił w związku z zatrudnieniem tutaj albo tam
Gadanie...

Po pierwsze: konflikt interesów - Twój pracodawca zarabia na prowizjach, a prowizje wynikają z transakcji - im częściej klienci grają tym większy zysk. Tu właśnie jest Twoja rola - analizy mają zachęcić do większej aktywności.

Po drugie: skoro sam nie grasz, dobrze przeprowadzona analiza nie jest dla Ciebie bardzo istotną kwestią, bo po prostu na tym nie tracisz. Nie jest to zarzut czysto osobisty, ponieważ ten sam problem jest z każdym analitykiem. Najlepsze analizy to samodzielne analizy - bo jak robię to dla siebie, to wiem, że mój błąd kosztuje moje pieniądze.
Masz prawo do takiego postawienia sprawy oczywiście, ale dla mnie tego typu analizy to coś co lubię i na własny rachunek robię poza pracą także. Co do tego, że największą wartość mają własne analizy to oczywiście, każdy dostosowuje swoje analizy do strategi i wielu innych czynników. Natomiast warto zawsze zapoznać się z innymi punktami widzenia i korzystać z doświadczeń innych. Aktualnie nie mam prawnej możliwości gry na rachunku realnym, jak tylko uda się to zmienić to wrócę z pewnością do "aktywnej" gry. Aktualnie więc tylko demo, możesz zerknąć na jego podsumowanie.
Balance Summary Report_2014-03-26_14-16.pdf
Nesses pisze:Reklama poszła w świat. Wuza, podobno zarobiłeś 756% w 6 m-cy ! Czapki z głów. A czy Twoje szkolenia będą dla szerokiej rzeszy czy tylko dla wybrańców,którzy w znanej już nam firmie ulokują swój kapitał ?
Moje analizy znajdują się na ogólnodostępnej stronie Domu Maklerskiego ING, część szkoleń i publikacji z pewnością też będzie ogólnodostępna.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nesses
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nesses »

Wuza, a mógłbyś gdzieś wrzucać przykładowe wejścia z konta demo z ogólnym krótkim wyjaśnieniem dłaczego własnie wchodziłeś w te miejsca?
Doskonale rozumiem,że masz dobrą pracę i pewnie mnóstwo zajęć,ale jak od czasu do czasu pokazałbyś kilka setapów, sądzę,że wszyscy tutaj byliby dozgonnie wdzięczni

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nesses pisze:Wuza, a mógłbyś gdzieś wrzucać przykładowe wejścia z konta demo z ogólnym krótkim wyjaśnieniem dłaczego własnie wchodziłeś w te miejsca?
Doskonale rozumiem,że masz dobrą pracę i pewnie mnóstwo zajęć,ale jak od czasu do czasu pokazałbyś kilka setapów, sądzę,że wszyscy tutaj byliby dozgonnie wdzięczni
Postaram się "kontynuować" dziennik w ten sposób jaki proponujesz ale to poza godzinami pracy jeżeli będą okazje do zajęcia pozycji ;)

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Czesc Wuza! Jak tam wszystko? Jak sie Audi sprawuje? nie psuje sie?
Podlacz demo do FF cos pomozemy doradzimy :564:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
Dareczekart
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Dareczekart »

Witam

Czasami przglądałem ten dziennik i troszkę się tutaj działo. ( ostra wymiana poglądów... he he ). Myslę jednak że właściciel zdecydował się na inną drogę i raczej nie powinniśmy się spodziewać świetnych analiz czy konkretnych tranzakcji. Mam pełny szacunek do Wuzy i poodoba mi się to co robi i to co już wypracował. BRAWO!!!

Powodzenia Wuza. :D

Darek

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

wuza dlaczego wziales prace za 4500zl zamiast skupic sie na robieniu kasiorki? bywaly tygodnie gdzie zarabiales 20000zl w tydzien.
zacytuje pewnien fragment z filmu:
Those who can - deal; those who can't - teach
czyli co? lepszy wrobel w garsci niz golab na dachu?
okazuje sie ze FX jest tak stabilnym biznesem niczym Trijodek azotu
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

ODPOWIEDZ