Michał Stopka przytoczył kiedyś na blogu taki cytat: "że wrogiem wiedzy nie jest nie wiedza tylko wiedza połowiczna" i dokładnie wpisujesz sie w ten schemat a tu masz wyniki goldmana :cajto pisze:Golic, powiadasz... a z czego, ze zleceń za 0,12 lotalukpiasek pisze:a kogo golić ? goldman morgana ? zawsze detal się goliło nie mówie że to jedyny powód ale coś w tym powinno być fakt że nie mam na to dowodów ale znów nie przesadzaj że to SF bo uznam że ty jeszcze na demo pracujeszcajto pisze:
To jakiś żart weekendowy? Mniejszy ATR spowodowany mniejszą ilością graczy detalicznych... ręce opadają![]()
w sumie to nie dziwi mnie że 90% albo więcej ludzi traci hajs na forex skoro ludzie nie kumają oczywistych oczywistości dawco kapitału- bez urazy
Popatrz na wolumen u byle jakiego brokera i zastanów się kto upycha w jednej minucie na jednym instrumencie 100 milionów dolców - detal, czy grubi? Jeśli to grubi, to pytanie po co - dla tych paru groszy detalistów?
To co mówisz, "a kogo golić ? goldman morgana ?" to jeden z największych mitów forexowych - "z grubymi nie wygrasz, oni zawsze maja rację". Akurat ten wszechmocny Goldman poniósł piękna stratę za trzeci kwartał 2013, z pamięci - kilkaset milionów do miliarda - to kto mu ją zafundował, detaliści?![]()
Warto czasami się zastanowić nad "oczywistymi ovzywistościami", poczytać, pomyśleć, to nie boli... bez urazy
Wyniki spółki Goldman Sachs za III kwartał 2013:
http://www.macronext.pl/pl/aktualnosci/ ... artal-2013
zysk na akcję: 2,88 USD (prognoza: 2,43 USD; rok wcześniej było: 2,85 USD);
przychód: 6,72 mld USD (prognoza: 7,36 mld USD; rok wcześniej było: 8,35 mld USD).
a to oznacza po nie umiesz interpretować danych widać że goldman osiągnął zysk ale mniejszy niż za ten sam kwartał 2012 ale nie ma mowy o stracie a teraz pokaże tabelkę gdzie goldman raz tylko poniósł stratę w jednym kwartale więc radzę samemu nauczyć się myśleć

link do wyników i tabelki żeby jakiś "znawca" nie napisał że sam ją spreparowałem

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Swietne ... 90916.html