bfx journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Re: bfx journal

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Ja się dziwie, że w ogóle odszedłeś od tej strategii, toż to najlepsze co można czesać z rynku.
Tego Longa, to pogratuluje. Widziałem również ten jasny komunikat rynku, a mimo wszystko nie zaryzykowałem. Brakowało mi na górze klarownego BO, jedna wątpliwość i nie ma inwestycji:)

Swoją drogą, Ty chyba zamierzasz wyczesać wszystkie pipsy z rynku że tak obracasz góra dół :)
Chociaż z drugiej strony Popatrz na euro/yena, również w niego wszedłem na tych samych podstawach i dalej trzymam, na liczniku świtało 100 pips, ale liczę na nieco więcej.
Wniosek z tego taki, czy warto tak się kręcić, skoro 1 pozycją podobny rezultat?
Fakt przy krótkich zasięgach wyjdziesz lepiej, mimo wszystko nie wiem czy warto :)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Damfry pisze:Ja się dziwie, że w ogóle odszedłeś od tej strategii, toż to najlepsze co można czesać z rynku.
W sumie to też się dziwie :) Ale obserwowanie tylko jednej pary też ma swoje duże zalety.
Swoją drogą, Ty chyba zamierzasz wyczesać wszystkie pipsy z rynku że tak obracasz góra dół :)
Nie, wczoraj wyjątkowo się udało. Po prostu robili to czego się spodziewałem i tylko czekałem na potwierdzenia.
Chociaż z drugiej strony Popatrz na euro/yena, również w niego wszedłem na tych samych podstawach i dalej trzymam, na liczniku świtało 100 pips, ale liczę na nieco więcej.
Brawo, ładna okazja była, ja to zawaliłem.
Wniosek z tego taki, czy warto tak się kręcić, skoro 1 pozycją podobny rezultat?
Tutaj chodzi tez o to żeby robic to co się lubi :)
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Drugi dzień pod rząd się udało ale dzisiaj już z problemami.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

3x SL dzisiaj. Gralem buy.

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Thorez »

bfx pisze:3x SL dzisiaj. Gralem buy.
Jeżeli na EU to czy mogę znać powody?
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Tak EU. Nie napisze dokladnie bo jestem w pracy. Ogolnie liczylem na wzrostowa W1. Najbardziej ze wzgledu na swieczki MN1 EU i usdchf. Na dzisiejszym high D1 nie zrobili dla mnie nic co by wskazywalo ma spadek. Jutro bede myslal co poszlo nie tak. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Thorez »

Ogolnie liczylem na wzrostowa W1
Ok, nic w tym złego, dopóki jest to plan a nie ślepa wiara.
Najbardziej ze wzgledu na swieczki MN1 EU
Ok i może pójdzie w górę, ale pewnie trochę to potrwa, dlaczego akurat dzisiaj nie miałaby zrobić LL na D1?
Na dzisiejszym high D1 nie zrobili dla mnie nic co by wskazywalo ma spadek
Było wręcz odwrotnie, nie zrobili nic co by wskazywało na wzrosty - patrz załącznik.
Pozdrawiam.
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Thorez, wcześniej wydawało mi się, że BO rysujesz od otwarcia/zamknięcia świecy, tutaj widzę od ekstremow. Ma to dla ciebie jakieś znaczenie?
Ja osobiście preferuję ekstrema, takie BO wydaje mi się mocniejsze. Skolei na kreśliku, z tego co pamiętam, jednak było zaznaczane od body.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

W sumie to szczegół. Nie było pytania.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Dobra jestem w domciu to napiszę coś więcej.
Thorez pisze: Ok, nic w tym złego, dopóki jest to plan a nie ślepa wiara.
Wiem czym jest "ślepa wiara", powoli z tego wyrastam. Między innymi dlatego od jakiegoś czasu próbuję zautomatyzowac choc po części ustalanie kierunku. Czego wynikiem był właśnie kierunek up.
Ok i może pójdzie w górę, ale pewnie trochę to potrwa,
Na MN1 i W1 dalej widzę up :)
dlaczego akurat dzisiaj nie miałaby zrobić LL na D1?
Nie jestem pewien co masz na myśli. Twoje zagadki czasem zajmują mi kilka dni. Strzelam: na D1 jest trend wzrostowy i brakowało korekty...
Było wręcz odwrotnie, nie zrobili nic co by wskazywało na wzrosty - patrz załącznik.
Jakbym był nastawiony na spadek to widział bym to samo. Ale.. W załączniku to co ja widziałem na H1.

Przy okazji takie pytanko: czy wygląd bazy z której wybija się cena tworząc ZL jest manipulowany celowo żeby zmylic traderów w którą stronę będzie breakout?
Dziękuje za zainteresowanie. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ