Pozdrawiam.
bfx journal
Re: bfx journal
Witam. Dzisiaj 2 wejścia, niestety nie ma się czym chwalic. Stworzyłem sobie plan i obie te pozycje według planu nie powinny byc otwarte. Ale są też 2 plusy dzisiejszego dnia: 1. Plan był na dzisiaj dobry, tylko ja zrąbałem. 2. Dotarło do mnie dzisiaj że nie o kasę tu chodzi ani nie o pipsy tylko o to żeby robic codziennie wszystko jak najlepiej. Nie ma co się cieszyc z ładnego profitu jeśli wpadł przez przypadek. Po za tym nie do końca dałem ciała dzisiaj. Bez tego planu nie wyczekałbym na wyjście z konsolidacji a siedziałem od 6:30 rano. Jutro kolejny dzień walki, nie z rynkiem tylko z samym sobą. 
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
Dzisiaj było prawie idealnie. Niestety wkradł się jeden błąd. Według planu pozycja była by zamknięta godzine wcześniej na +12. Wiedziałem o tym ale jak H1 zamknęła się spadkowo to pomyślałem że zostawię
Plan na popołudnie: czekam na złamanie jednej z czerwonych kresek na screenie i gram w tą stronę.
Znowu jeden błąd. Tym razem mógłbym się wytłumaczyc, że grałem z telefonu i coś przeoczyłem. Ale to i tak moja wina bo chcąc grac w ten sposób powinienem był się lepiej przygotowac. Kurde, ciężko jest się trzymac tych wszystkich zasad
Mam nadzieję że z czasem będzie coraz lepiej.
Po dzisiejszym dniu wprowadzam dwie zmiany to swojej strategi: 1. TP zawsze stawiam na pierwszym targecie. 2. SL na BE po 20 pipsach.
Mam nadzieję, że jutro wylecą z tej konsolidacji. Po dzisiejszej wycince ZLek, obstawiam że do góry.
Po dzisiejszym dniu wprowadzam dwie zmiany to swojej strategi: 1. TP zawsze stawiam na pierwszym targecie. 2. SL na BE po 20 pipsach.
Mam nadzieję, że jutro wylecą z tej konsolidacji. Po dzisiejszej wycince ZLek, obstawiam że do góry.
Houston, we have a problem!
System kazał kupic to kupiłem. Szkoda że w środku trójkąta pomiędzy dwoma ZL-kami.
Na jedno mógłbym po prostu nie grac w konsolidacji ale wtedy nie miałbym w tym tygodniu jeszcze wejścia
Z drugiej strony miałbym od 10 pips więcej bo straciłem wczoraj. 
EDIT: SL -10
Na jedno mógłbym po prostu nie grac w konsolidacji ale wtedy nie miałbym w tym tygodniu jeszcze wejścia
EDIT: SL -10
Kolejny raz nie udało mi się trzymac zasad.
Wytrzymuje kilka godzin, z czasem ciśnienie rośnie i pękam. Dużo myślałem dzisiaj w pracy. Wprowadzam kolejne zmiany do mojego kaleczenia wykresów: Od dzisiaj zero spiny na wynik, mogą byc codziennie po 3 SL-e, nie obchodzi mnie to na razie. Mój cel na czas nie określony to konczyc dzień bez złamania zasad systemu. Nie ma sensu szlifowac strategi skoro i tak nią nie gram 
Chyba odpalę jakiś automat do prowadzenia pozycji bo często pozycja wychodzi na plus a ja nie umiem uciąc straty. Nie mam na mysli tych ze screena. Tu akurat pierwsze spóźnione a drugie za wcześnie.
Chyba odpalę jakiś automat do prowadzenia pozycji bo często pozycja wychodzi na plus a ja nie umiem uciąc straty. Nie mam na mysli tych ze screena. Tu akurat pierwsze spóźnione a drugie za wcześnie.
-
Adrianoforex
- Maniak

Nie zniechęcaj się. Może musisz jakoś zmodyfikować sam moment wejścia.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Nie zniechęcam się. Nin a nicAdrianoforex pisze:Nie zniechęcaj się. Może musisz jakoś zmodyfikować sam moment wejścia.
-
Adrianoforex
- Maniak

bfx pisze:Nie zniechęcam się. Nin a nicAdrianoforex pisze:Nie zniechęcaj się. Może musisz jakoś zmodyfikować sam moment wejścia.
Nie wiem czy to da radę, ale np. od wystąpienia sygnału w którąś stronę daj opóźnienie np o 10 pipsów i kup lub sprzedaj po bardziej okazyjnej cenie. Wtedy nie będą ci wycinać określonych SL. A czasami ten margines możesz zrobić jeszcze większy.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Hmmm bfx, jeśli można coś wtrącić, zerknij na 1 stronę swojego dziennika, tam o czymś pisałem i zastanów się, czy to nie jest to
pzdr
pzdr
Nie, to nie to. Prowadzenie dziennika nawet zwiększa moją motywacje. Wiem gdzie jest problem, we mnie. Szkoda że dopiero teraz do tego doszedłem ale biorę się ostro do robotyDamfry pisze:Hmmm bfx, jeśli można coś wtrącić, zerknij na 1 stronę swojego dziennika, tam o czymś pisałem i zastanów się, czy to nie jest to![]()
pzdr
Dzisiaj jedno wejście, zaraz pewnie skończy na SL ale wszystko zgodnie z planem także już jestem zadowolony.
Pozdro