AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Co Wy z tymi Pitami się tak podniecacie??
Przecież jeśli ktoś poniósł stratę to czas rozliczenia jest dla niego bez znaczenia. Jeśli natomiast wykazał zysk to zapewne rozliczy się ostatniego dnia, bo nie wierze , że już chce zapłacić podatek. :d

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

andrzej-sk pisze:Co Wy z tymi Pitami się tak podniecacie??
Przecież jeśli ktoś poniósł stratę to czas rozliczenia jest dla niego bez znaczenia. Jeśli natomiast wykazał zysk to zapewne rozliczy się ostatniego dnia, bo nie wierze , że już chce zapłacić podatek. :d
Jeśli nie rozliczysz straty, dostaniesz mandat. Pit trafia nie tylko do Ciebie.

upfx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: upfx »

Poniedzialek rano, a ja sie od rana nie moge zalogowac. Wszyscy konsultancji sa tez zajeci. Co sie dzieje?

-- 09 mar 2014, 23:20 --
upfx pisze:Poniedzialek rano, a ja sie od rana nie moge zalogowac. Wszyscy konsultancji sa tez zajeci. Co sie dzieje?
5 minut minelo, wciaz czekam na polaczenie... z konsultantem.

-- 09 mar 2014, 23:23 --
upfx pisze:Poniedzialek rano, a ja sie od rana nie moge zalogowac. Wszyscy konsultancji sa tez zajeci. Co sie dzieje?

Ruszylo, dziala.

-- 16 mar 2014, 23:08 --

Dzisiaj powinny sie zaczac notowania o 22 czasu GTM, jest juz 22:07, a platforma nie ruszyla. Mozna sie zalogowac, ale wszystko stoi w miejscu. Inni juz dzialaja, a Alior spi. Ciekawe na co czekaja...

-- 16 mar 2014, 23:16 --

-- 09 mar 2014, 23:23 --

Ruszylo, dziala.

-- 16 mar 2014, 23:08 --

Dzisiaj powinny sie zaczac notowania o 22 czasu GTM, jest juz 22:07, a platforma nie ruszyla. Mozna sie zalogowac, ale wszystko stoi w miejscu. Inni juz dzialaja, a Alior spi. Ciekawe na co czekaja...
22:15 czasu GMT, wszystko dalej stoi. Chlopcy spia chyba. :( Dopowiem tylko, ze inny juz od 15 minut dzialaja, mam podglad.

-- 16 mar 2014, 23:24 --

22:23 czasu GMT, dalej nie dziala. Wszystko stoi w miejcu ze spreadami weekendowymi.

-- 16 mar 2014, 23:31 --

22:30 Dalej nie ma notowac. Probuje sie dodzwonic: "wszyscy konsultanci sa aktualnie zajeci, prosze czekac na polaczenie". Wyglada na to, ze nie tylko ja sie wkurzam. :x

-- 16 mar 2014, 23:33 --

22:33 GMT wciaz wisze na tel: "konsultanci zajeci"

-- 16 mar 2014, 23:39 --

22:38 bez zmian, dodzwonic sie tez nie mozna.

-- 16 mar 2014, 23:41 --

22:40 GMT, poddaje sie. Ide spac.

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blacha »

O wczorajszej awarii chyb nie muszę nikomu wspominać po 3 godzinach naprawili. Generalnie jak najbardziej złe doświadczenia z brokerem. Pan na infolinii średnio doświadczony. Idiotyczny sposób naliczania limitu (margin) który prawie doprowadził mnie do ataku serca. Czyli zlecenia oczekujące wliczane do limitu po ustawieniu ponad 20 okazało się że dostałem powiadomienie o margin call. Z gaciami na kostkach biegłem (byłem w WC) do komputera myśląc że kolejny krach na giełdzie i DOW spadł o ponad 2000 puntów. Nit na infolinii nie jest mi w stanie wytłumaczyć dlaczego właśnie w taki sposób to działa. Alior Trader (ProTrader) nie zachwyca zbytni ale też nie rozczarowuje. Osobiście nie polecam jest na rynku tyle ECN że akurat w tego nie ma się co pakować.

-- 17 mar 2014, 16:01 --

Właśnie straciłem 20 złotych na telefony do Aliroa żeby się dowiedzieć że awaria nie była ich winą. i że sam sobie jestem winien. Czuję się ja bym wrócił do tych czasów
http://www.youtube.com/watch?v=q9ut3jdWBVc
Obrazek

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Na pocieszenie --BZWBK też wczoraj nie działał --chyba do g.01.00

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

U mnie zero odpowiedzi na reklamacje, ile orientacyjnie czeka się na rozpatrzenie ? Bo widać Aliorowi się nie spieszy najwyraźniej wychodzą z założenia nie ich pieniądze nie ich problem.
Obrazek

upfx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: upfx »

blacha pisze:U mnie zero odpowiedzi na reklamacje, ile orientacyjnie czeka się na rozpatrzenie ? Bo widać Aliorowi się nie spieszy najwyraźniej wychodzą z założenia nie ich pieniądze nie ich problem.
Mi odpowiedzili na emaila po 2 dniach. Da sie wytrzymac.

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Dzień trzeci zero odzewu ponaglające telefony do biura obsługi nie odnoszą żadnego efektu.
Straty na chwilę obecną minus 1800 z wyniku niezamknięcia się krótkiej pozycji podczas awarii, ponad 3000 w wyniku nie otwarcia się pozycji długiej podczas awarii. A jeszcze nie ma wiadomości z posiedzenia FED. Łącznie strata prawie 5000 ale wiadomo "wyższa kultura bankowości" musi kosztować bo za (byle) jakość trzeba słono płacić.
Obrazek

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

blacha pisze:Dzień trzeci zero odzewu ponaglające telefony do biura obsługi nie odnoszą żadnego efektu.
Dziwne, ja wysłałem reklamację 19.03 tuż po północy i odpowiedź pojawiła się 19.03 o 10:37 :-)
Z resztą odpisał mi Dariusz Wiśniewski, który tutaj na forum też odpowiadał na różne kwestie związane z Alior Traderem.
Więc albo Cię nie lubią ;-) albo masz bardzo skomplikowany przypadek wymagający dłuższej analizy, albo niewłaściwie reklamację złożyłeś.

Na wszelki wypadek dla tych którzy nigdy nie składali jeszcze reklamacji przypominam że robi się to w Bankowości Elektronicznej - logując na swoje konto w AliorBanku - pisząc WIADOMOŚĆ do banku, wybierając jako grupę "Reklamacja - Biuro Maklerskie". Można dołączyć załączniki, należy jednak unikać np. cudzysłowów, zastępując je apostrofami, bo wiadomość nie przejdzie, a komunikat informuje tylko że zawiera niedopuszczalne znaki i tyle. Niecierpliwym należy dodać że o ile pamiętam mają niestety 14 dni na odpowiedź, choć mnie się nie zdarzyło tak długo czekać ;)
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Dzień czwarty zero sytuacja bez zmian cisza. strata na niezamkniętej pozycji krótkiej ponad 6000 tysięcy brak profitu spowodowany nie otwarciem pozycji długiej ponad 12000. "wyższa kultura bankowości" coraz droższa. Co do składania reklamacji to doskonale wiem jak to zrobić już trzy wiadomości poszły a jedyna zwrotna to ta o promocji doładowania. Przypadek zapewniam nie jest skomplikowany. Może biuro "maklerskie" nie ma kasy na wypłatę strat spowodowanych awarią systemu. W sumie nie ma się co dziwić trochę tego musi być.

-- 20 mar 2014, 16:42 --

No i się doczekałem:
"W odpowiedzi na otrzymane zgłoszenie uprzejmie wyjaśniamy, że
przeprowadzona analiza wykazała niedostępność kwotowań instrumentów par walutowych w dniu
16.03.2014 od godz. 23:00 do 17.03.2014 do godziny 00:58.

Mając na uwadze powyższe
Biuro Maklerskie zwróci na Pana rachunek kwotę 21,70 PLN (730 JPY)"
:569: :569: :569:
"Pouczenie:
Uprzejmie informujemy, że Klientowi przysługuje prawo wystąpienia z powództwem
do sądu powszechnego." skorzystam z dziką radością, choćby dla satysfakcji.
Obrazek

ODPOWIEDZ