Koniec chinskiego roku ? to troche tak jakby do dzisiaj obchodzić Wigiliepkubiu pisze:odprexex pisze:MowmiSasiad pisze:Co za brednie że nikt nie kupuje fizycznego złota? hahahah a skąd to niby możesz wiedzieć? Ostatnio padła informacja że Chiny po cichaczu podkupiły spore ilości (wiadomo nie chcą pompować ceny tylko kupować ile się da jak taka promocja). Jeśli chodzi o grubasy na wall street, city etc. to nikt na tym forum nie ma chyba takich inside'ów (a nawet jakby miał to kto mu uwierzy?). Natomiast jeśli chodzi o inwestorów indywidualnych (wiem, wiem najmniej istotni) to takie firmy jak mennica wrocławska mają zwiększone dzienne obroty o kilkadziesiąt a czasem i powyżej 100% w porównaniu do roku ubiegłego. Więc proszę nie siać takich farmazonów, bo tylko się zbulwersowałem i mi ciśnienie skoczyło
![]()
Chiny owszem i skupują jednak wiele funduszy wywala spore ilosci fizycznego złota i można to znaleźć bez problemu ( na przykład tu http://xpuls.pl/raports/tygodniowy-rapo ... cow-zloto/ ) Mniej emocji to zawsze będzie z korzyścią dla wyników , pozdrawiam
popierwsze mamy koniec roku chińskiego co automatycznie zmiesza popyt fizyczny
a cena powyzej 1300 nie jest atrakcyjna dla iwestorów do zakupu tego kruszcu i będą czekać na spadek poniżej 1300
będą potrzebne bardzo złe dane o produkcji przemyslowej z USA żeby podeszli pod 1.3950~crok. pisze:he he i wracaja i edek znowu na maxy dzisiaj bo jutro dzien ostatniej szansyna 1,4