To znaczy że przy zacieśnianiu 10 bln ceny się nie zmieniąpkubiu pisze:NIC NIE JESTE W CENACH - WSZYSCY DYSKONTOWALI BRAK 10 MIL TAPERINGU
DayTrading: Poniedziałek 17.03.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 17.03.2014
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI 

zmienia - poczekajmy do 11.00 i będziemy wiedzieć w którym miejscu bedzie edek w srodę<°)))))>< pisze:To znaczy że przy zacieśnianiu 10 bln ceny się nie zmieniąpkubiu pisze:NIC NIE JESTE W CENACH - WSZYSCY DYSKONTOWALI BRAK 10 MIL TAPERINGU
-- Dodano: 17 mar 2014, 08:35 --
zmienia - poczekajmy do 11.00 i będziemy wiedzieć w którym miejscu bedzie edek w srodę<°)))))>< pisze:To znaczy że przy zacieśnianiu 10 bln ceny się nie zmieniąpkubiu pisze:NIC NIE JESTE W CENACH - WSZYSCY DYSKONTOWALI BRAK 10 MIL TAPERINGU
chciwość jest dobra
Nie oto mi chodziło tylko że w środe podczas odczytu -10 bln się cena nie zmieni.pkubiu pisze:zmienia - poczekajmy do 11.00 i będziemy wiedzieć w którym miejscu bedzie edek w srodę<°)))))>< pisze:To znaczy że przy zacieśnianiu 10 bln ceny się nie zmieniąpkubiu pisze:NIC NIE JESTE W CENACH - WSZYSCY DYSKONTOWALI BRAK 10 MIL TAPERINGU
-- Dodano: 17 mar 2014, 08:35 --
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI 

jeśli założymy duże wsparcie polityczne dla Ukrainy, zaangażowanie krajów zachodnich i dawnego bloku wschodniego
i źródłem agresji Rosji są niepokoje społeczne, kryzys gospodarczy na Ukrainie
to by zapobiec kolejnej eskalacji konfliktu u naszego wschodniego sąsiada, spodziewam się dużej pomocy gospodarczej już nawet w krótkim terminie
zachód wstrzyknie im kase by stanęli na nogi i mieli siłę obok Rosji
teraz zachód powinien na dniach pomóc im finansowo i zaplanować różne ekonomiczne sprawy by odwrócić sfokusowanie od zaborczej polityki Rosji
to by zapobiec kolejnej eskalacji konfliktu u naszego wschodniego sąsiada, spodziewam się dużej pomocy gospodarczej już nawet w krótkim terminie
teraz zachód powinien na dniach pomóc im finansowo i zaplanować różne ekonomiczne sprawy by odwrócić sfokusowanie od zaborczej polityki Rosji
EUR/AUD
1,5314 LONG
SL h1 close ponizej 1,53

1,5314 LONG
SL h1 close ponizej 1,53

pr7emo pisze:jeśli założymy duże wsparcie polityczne dla Ukrainy, zaangażowanie krajów zachodnich i dawnego bloku wschodniego
ALE NAJPIERW MUSZA TEGO CHCIEC UKRAINCZYCY - W NASZEJ FIRMIE JEST KLIENT Z UKRAINY MYSLISZ ŻE CHCA DO UNI TO SIE MYLISZ ( większe maja lody z korupcji niż z pomocy UE)a i zwykli obywatele wola Matuszeke Rosje
chciwość jest dobra
-- Dodano: pn 17-03-2014, 9:07 --USD/JPY recovers on investors cutting risk-off positions
bo od wielu lat są bombardowani propagandą radzieckąpkubiu pisze:pr7emo pisze:jeśli założymy duże wsparcie polityczne dla Ukrainy, zaangażowanie krajów zachodnich i dawnego bloku wschodniego
ALE NAJPIERW MUSZA TEGO CHCIEC UKRAINCZYCY - W NASZEJ FIRMIE JEST KLIENT Z UKRAINY MYSLISZ ŻE CHCA DO UNI TO SIE MYLISZ ( większe maja lody z korupcji niż z pomocy UE)a i zwykli obywatele wola Matuszeke Rosje
muszą zobaczyć obiektywny obraz
makroekonomicznie muszą być podobni do nas by uznać za równorzędnego partnera
tylko tam nie wystarczy wskaźnik wzrostu oparty o niską inflację tylko musi być dodatkowy proces żeby wskaźniki dogoniły Europę do jakiegoś konkretniejszego poziomu
muszą zobaczyć wzrost jakości życia o więcej niż w Polsce, my nie jesteśmy dobrym przykładem niestety
- harymilloki
- Maniak
Na złocie powinniśmy osiągnąć poziom 1331,00 ale to może trochę potrwać . Będzie to korekta czyli fala 4. Wczoraj zamieściłem wykres jak to widzę. Rynek zweryfikuje.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
- MowmiSasiad
- Pasjonat
Co za brednie że nikt nie kupuje fizycznego złota? hahahah a skąd to niby możesz wiedzieć? Ostatnio padła informacja że Chiny po cichaczu podkupiły spore ilości (wiadomo nie chcą pompować ceny tylko kupować ile się da jak taka promocja). Jeśli chodzi o grubasy na wall street, city etc. to nikt na tym forum nie ma chyba takich inside'ów (a nawet jakby miał to kto mu uwierzy?
). Natomiast jeśli chodzi o inwestorów indywidualnych (wiem, wiem najmniej istotni) to takie firmy jak mennica wrocławska mają zwiększone dzienne obroty o kilkadziesiąt a czasem i powyżej 100% w porównaniu do roku ubiegłego. Więc proszę nie siać takich farmazonów, bo tylko się zbulwersowałem i mi ciśnienie skoczyło

pkubiu pisze:przede wszystkim nikt nie kupuje złota fizycznie tylko fundusze hedgingowebelzebub pisze:ROB72 pisze:Panowie trochę realności sytuacja na ostrzu noża a wy gracie GOLD na s. Mała korekta może tak i nic więcej.![]()
![]()
obecnie mamy mocny opór 1400
no i środą FED ( kreacja pieniądza - zloto nie możne rosnąć - nawet w tym PUTIN NIE DOPOMOŻE
-- Dodano: 17 mar 2014, 07:48 --
przede wszystkim nikt nie kupuje złota fizycznie tylko fundusze hedgingowebelzebub pisze:ROB72 pisze:Panowie trochę realności sytuacja na ostrzu noża a wy gracie GOLD na s. Mała korekta może tak i nic więcej.![]()
![]()
obecnie mamy mocny opór 1400
no i środą FED ( kreacja pieniądza - zloto nie możne rosnąć - nawet w tym PUTIN NIE DOPOMOŻE
cel osiągnietyMaks5 pisze:liczyłem ze dzis zejdą na 1380