DayTrading: Poniedziałek 17.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 mar 2014, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 17.03.2014

Nieprzeczytany post autor: <°)))))>< »

pkubiu pisze:NIC NIE JESTE W CENACH - WSZYSCY DYSKONTOWALI BRAK 10 MIL TAPERINGU
To znaczy że przy zacieśnianiu 10 bln ceny się nie zmienią
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI :!:

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

<°)))))>< pisze:
pkubiu pisze:NIC NIE JESTE W CENACH - WSZYSCY DYSKONTOWALI BRAK 10 MIL TAPERINGU
zmienia - poczekajmy do 11.00 i będziemy wiedzieć w którym miejscu bedzie edek w srodę

-- Dodano: 17 mar 2014, 08:35 --
<°)))))>< pisze:
zmienia - poczekajmy do 11.00 i będziemy wiedzieć w którym miejscu bedzie edek w srodę
chciwość jest dobra

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <°)))))>< »

pkubiu pisze:
<°)))))>< pisze:

-- Dodano: 17 mar 2014, 08:35 --
<°)))))>< pisze:
Nie oto mi chodziło tylko że w środe podczas odczytu -10 bln się cena nie zmieni.
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI :!:

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

jeśli założymy duże wsparcie polityczne dla Ukrainy, zaangażowanie krajów zachodnich i dawnego bloku wschodniego
i źródłem agresji Rosji są niepokoje społeczne, kryzys gospodarczy na Ukrainie
to by zapobiec kolejnej eskalacji konfliktu u naszego wschodniego sąsiada, spodziewam się dużej pomocy gospodarczej już nawet w krótkim terminie
zachód wstrzyknie im kase by stanęli na nogi i mieli siłę obok Rosji
teraz zachód powinien na dniach pomóc im finansowo i zaplanować różne ekonomiczne sprawy by odwrócić sfokusowanie od zaborczej polityki Rosji

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

EUR/AUD
1,5314 LONG
SL h1 close ponizej 1,53
;)
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

pr7emo pisze:jeśli założymy duże wsparcie polityczne dla Ukrainy, zaangażowanie krajów zachodnich i dawnego bloku wschodniego
to by zapobiec kolejnej eskalacji konfliktu u naszego wschodniego sąsiada, spodziewam się dużej pomocy gospodarczej już nawet w krótkim terminie
teraz zachód powinien na dniach pomóc im finansowo i zaplanować różne ekonomiczne sprawy by odwrócić sfokusowanie od zaborczej polityki Rosji

ALE NAJPIERW MUSZA TEGO CHCIEC UKRAINCZYCY - W NASZEJ FIRMIE JEST KLIENT Z UKRAINY MYSLISZ ŻE CHCA DO UNI TO SIE MYLISZ ( większe maja lody z korupcji niż z pomocy UE)a i zwykli obywatele wola Matuszeke Rosje
chciwość jest dobra

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

USD/JPY recovers on investors cutting risk-off positions
-- Dodano: pn 17-03-2014, 9:07 --
pkubiu pisze:
pr7emo pisze:jeśli założymy duże wsparcie polityczne dla Ukrainy, zaangażowanie krajów zachodnich i dawnego bloku wschodniego

ALE NAJPIERW MUSZA TEGO CHCIEC UKRAINCZYCY - W NASZEJ FIRMIE JEST KLIENT Z UKRAINY MYSLISZ ŻE CHCA DO UNI TO SIE MYLISZ ( większe maja lody z korupcji niż z pomocy UE)a i zwykli obywatele wola Matuszeke Rosje
bo od wielu lat są bombardowani propagandą radziecką
muszą zobaczyć obiektywny obraz
makroekonomicznie muszą być podobni do nas by uznać za równorzędnego partnera
tylko tam nie wystarczy wskaźnik wzrostu oparty o niską inflację tylko musi być dodatkowy proces żeby wskaźniki dogoniły Europę do jakiegoś konkretniejszego poziomu
muszą zobaczyć wzrost jakości życia o więcej niż w Polsce, my nie jesteśmy dobrym przykładem niestety

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Na złocie powinniśmy osiągnąć poziom 1331,00 ale to może trochę potrwać . Będzie to korekta czyli fala 4. Wczoraj zamieściłem wykres jak to widzę. Rynek zweryfikuje.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

Co za brednie że nikt nie kupuje fizycznego złota? hahahah a skąd to niby możesz wiedzieć? Ostatnio padła informacja że Chiny po cichaczu podkupiły spore ilości (wiadomo nie chcą pompować ceny tylko kupować ile się da jak taka promocja). Jeśli chodzi o grubasy na wall street, city etc. to nikt na tym forum nie ma chyba takich inside'ów (a nawet jakby miał to kto mu uwierzy? :roll: ). Natomiast jeśli chodzi o inwestorów indywidualnych (wiem, wiem najmniej istotni) to takie firmy jak mennica wrocławska mają zwiększone dzienne obroty o kilkadziesiąt a czasem i powyżej 100% w porównaniu do roku ubiegłego. Więc proszę nie siać takich farmazonów, bo tylko się zbulwersowałem i mi ciśnienie skoczyło :D

pkubiu pisze:
belzebub pisze:
ROB72 pisze:Panowie trochę realności sytuacja na ostrzu noża a wy gracie GOLD na s. Mała korekta może tak i nic więcej.
:shock: :shock: :shock:
przede wszystkim nikt nie kupuje złota fizycznie tylko fundusze hedgingowe
obecnie mamy mocny opór 1400
no i środą FED ( kreacja pieniądza - zloto nie możne rosnąć - nawet w tym PUTIN NIE DOPOMOŻE

-- Dodano: 17 mar 2014, 07:48 --
belzebub pisze:
ROB72 pisze:Panowie trochę realności sytuacja na ostrzu noża a wy gracie GOLD na s. Mała korekta może tak i nic więcej.
:shock: :shock: :shock:
przede wszystkim nikt nie kupuje złota fizycznie tylko fundusze hedgingowe
obecnie mamy mocny opór 1400
no i środą FED ( kreacja pieniądza - zloto nie możne rosnąć - nawet w tym PUTIN NIE DOPOMOŻE

Maks5
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maks5 »

Maks5 pisze:liczyłem ze dzis zejdą na 1380
cel osiągniety

Zablokowany