Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
- silveRbull
- Pasjonat
Witam
Przyjdą kiedyś, zamkną Armadę bo działa nielegalnie i co wtedy...? Już nic nie rozumiem. Armada działa zgodnie z prawem czy nie. Może chodzi tylko o to że nie daje gwarancji kapitału i jest nienadzorowana. Taki estoński para-broker. To chyba nie jest jeszcze przestępstwo tylko niebezpieczeństwo. Lepiej przejść w tryb bezpiecznego zarządzania kapitałem i nie trzymać wszystkich środków u tego brokera....
Pozdrawiam
Przyjdą kiedyś, zamkną Armadę bo działa nielegalnie i co wtedy...? Już nic nie rozumiem. Armada działa zgodnie z prawem czy nie. Może chodzi tylko o to że nie daje gwarancji kapitału i jest nienadzorowana. Taki estoński para-broker. To chyba nie jest jeszcze przestępstwo tylko niebezpieczeństwo. Lepiej przejść w tryb bezpiecznego zarządzania kapitałem i nie trzymać wszystkich środków u tego brokera....
Pozdrawiam
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Ale problem jest taki że nie działają w Polsce. Idąc takim tokiem rozumowania, każdy KNF na świecie ma prawo nałożyć na takiego brokera karę ? Bo akceptują klientów z tego kraju ?
Jeżeli ja coś sprzedaje na Allegro a kupi to Holender, to czy ja prowadziłem biznes w Holandii i tam powinienem mieć otworzoną działalność?
Chciałem również przypomnieć, iż sam KNF potwierdza że transakcje spot fx nie podlegają regulacjom.
Cytuję :
Z resztą, niech wypowie się raz a konkretnie support Armady.
Jeżeli ja coś sprzedaje na Allegro a kupi to Holender, to czy ja prowadziłem biznes w Holandii i tam powinienem mieć otworzoną działalność?
Miałem konto chyba u 30 brokerów, tylko u 2 dostałem indywidualny nr konta bankowego. Z czego pozostali oczywiście posiadali odpowiednie regulacje. A te ubezpieczenie to jest takie mydlenie oczu jak z BFG. Proponuję poczytać jakim kapitałem dysponuje BFG, a jakim banki. Gwarantuje Ci, że upadek dużego banku pogrąży BFG i nie dostaniesz wcale tyle, ile gwarantują.Trading.Master pisze:
Moze sie myle, moze nie. Wiem jedno - srodki na pewno nie sa bezpieczne. Dlaczego? Nie dosc ze nie sa gwarantowane to co gorsza dla Was drodzy koledzy - nie ma segmentacji rachunkow! Wplacacie pieniadze na ten sam rachunek z ktorego Armada moze oplacac biuro, brokerow IB czy faktury za leasing samochodow
Chciałem również przypomnieć, iż sam KNF potwierdza że transakcje spot fx nie podlegają regulacjom.
Cytuję :
trader305 pisze:
Ustalenie nr.1 - Rynek Forex nie podlega na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej żadnym szczególnym regulacjom.
Wbrew temu co się pisze i mówi KNF nie reguluje brokerów świadczących usługi na rynku Forex. Świadczenie tego typu usług nie jest przez nich traktowane jako jako obrót instrumentami finansowymi. W rezultacie jeżeli zarejestrowany w Polsce broker FX posiada licencje KNF, oznacza to że oferuje inne produkty finansowe, które wymagają takiej licencji (np. CFD albo akcje). Jest to informacje potwierdzona telefonicznie w KNF. Zachęcam do jej zweryfikowania.
Ustalenie nr.2 - Kontrakty Forex nie są instrumentami finansowymi.
Kontrakty forexowe nie znajdują się na liście instrumentów finansowych w myśl ustawy o obrocie instrumentami finansowymi na terytorium RP. Tego samego zdania jest również dyrektywa MiFID.
Ustalenie nr.3 - Nie jest to nic nowego ani niezwykłego.
Takie same prawo obowiązuje na terytorium innych państw członkowskich Unii Europejskiej. Doskonałym przykładem są tu popularni brokerzy FinFX (nieposiadający regulacji fiński broker) Divisa Capital, Think Forex (Nowa Zelandia) czy nawet licencjonowana przez lokalne Ministerstwo Armada Markets (Estonia). Niewiem dokładnie na jakiej zasadzie działają np. brokerzy w UK ale z opublikowanych informacji wynika że handlują oni także kontraktami CFD, które to już regulacji podlegają.
Jeżeli ktoś wie coś więcej prosze o dorzucenie informacji. W trosce o jakość dyskusji prosze o zamieszczanie rzeczowych, najlepiej potwierdzonych w odpowiednich instytucjach informacji dotyczących regulacji rynku FX w Polsce i na terenie Unii Europejskiej.
Z resztą, niech wypowie się raz a konkretnie support Armady.
Dokładnie, to że broker jest regulowany w jakimiś instytucie czy gwarancja BFG, to nie oznacza, że dostaniesz cokolwiek po upadku podmiotu. To naprawdę tylko kupa papierkowej, urzędniczej roboty, a w pratkyce to wiemy doskonale jak to wszystko wygląda.
Poza tym Armada Markets już wiele razy wypowiadała się na ten temat, oni po prostu nie potrzebują żadnej licencji, jako że nie są firmą inwestycyjną.
Poza tym Armada Markets już wiele razy wypowiadała się na ten temat, oni po prostu nie potrzebują żadnej licencji, jako że nie są firmą inwestycyjną.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
W obliczu pojawiania się kolejnych nieprawdziwych domysłów (napisanych celowo lub nie) odnośnie działalności naszej firmy, zdecydowaliśmy się zareagować w sposób stanowczy.
Panie Cyb - jest Pan głównym moderatorem tego forum, osobą miejmy nadzieję bezstronną oraz cieszącą się zaufaniem. Jeśli zgodzi się Pan podpisac przygotowaną przez nasz dział prawny kaluzulę poufności, udostępnimy Panu do wglądu dokumenty świadczące o legalności działania naszej firmy oraz prawdziwości informacji publikowanych przez nas na forum. Skontaktujemy się z Panem na Priv i tam ustalimy szczegóły.
Panie Cyb - jest Pan głównym moderatorem tego forum, osobą miejmy nadzieję bezstronną oraz cieszącą się zaufaniem. Jeśli zgodzi się Pan podpisac przygotowaną przez nasz dział prawny kaluzulę poufności, udostępnimy Panu do wglądu dokumenty świadczące o legalności działania naszej firmy oraz prawdziwości informacji publikowanych przez nas na forum. Skontaktujemy się z Panem na Priv i tam ustalimy szczegóły.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!
Jeżeli według was licencje w tym biznesie nie są potrzebne to co po brokerzy fx występują po licencje wszystkich regulatorów na świecie - FCA UK, CySec, etc? Sama Armada, która licencji nie potrzebuje chce ją mieć. Po co? Coś mi tu nie pasi szczerze mówiąc.raposo pisze:
Sama Armada zdaje sobie sprawę, że obecna forma działalności już od dawna jest nieadekwatna do pozycji brokera na rynku i od długiego czasu pracują, aby to zmienić. W międzyczasie broker operuje według stworzonych przez siebie standardów, w jego pracy nie zmienia się nic.
- silveRbull
- Pasjonat
Witam
No właśnie dlatego że oprócz instrumentów forex chcą mieć jeszcze CFD które takiej regulacji wymagają. Armada nie ma CFD wiec licencji nie potrzebuje. Ja to tak zrozumiałem.....
Pozdrawiam
No właśnie dlatego że oprócz instrumentów forex chcą mieć jeszcze CFD które takiej regulacji wymagają. Armada nie ma CFD wiec licencji nie potrzebuje. Ja to tak zrozumiałem.....
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 mar 2014, 22:07 przez silveRbull, łącznie zmieniany 2 razy.
Aby m.in. móc wprowadzić do oferty instrumenty CFD.
Edit:
Widzę, że zostalem uprzedzony
.
Edit:
Widzę, że zostalem uprzedzony

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Ale to nie CFD. Sam LMAX pisał :
LMAX Exchange offers multiple connectivity options: FIX 4.4, Java and .NET APIs, MT4/5 bridges. Trading instruments on LMAX Exchange include over 60 Spot FX pairs, Spot Gold, Spot Silver, Major Indices.
Wracając do prośby Armady, nie wiem czy chce mi się w to bawić. Ale skoro są tu wieczne kłótnie i spamowanie jednym i tym samym wpisem o fi.ee to mogę zerknąć na te dokumenty.
LMAX Exchange offers multiple connectivity options: FIX 4.4, Java and .NET APIs, MT4/5 bridges. Trading instruments on LMAX Exchange include over 60 Spot FX pairs, Spot Gold, Spot Silver, Major Indices.
Wracając do prośby Armady, nie wiem czy chce mi się w to bawić. Ale skoro są tu wieczne kłótnie i spamowanie jednym i tym samym wpisem o fi.ee to mogę zerknąć na te dokumenty.
ArmadaMarkets pisze:W obliczu pojawiania się kolejnych nieprawdziwych domysłów (napisanych celowo lub nie) odnośnie działalności naszej firmy, zdecydowaliśmy się zareagować w sposób stanowczy.
Nie rozumiem dlaczego nie zostana ujawnione te dokumenty dla wszystkich ???? W koncu to nie tylko Panu Cyb zalezy na rozwianiu niejasnosci wzgledem legalnosci dzialania Armada Markets ???? Czasy tajne przez poufne juz dawno minely. Drogi przedstawicielu Armada Markets : albo dzialacie legalnie i jestescie w stanie przedstawic dokumenty na ta LEGALNA dzialanosc albo NIE . Czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz .
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Witam
Wszelkie publiczne dokumenty odnośnie działania naszej firmy były przedstawiane na tym forum, chyba nawet kilkukrotnie. Można je sprawdzić pod adresem:
http://mtr.mkm.ee/default.aspx?s=otsiettevotja
Ponadto, jako spółka akcyjna jesteśmy zobowiązani do składania corocznych sprawozdań finansowych. Można je znaleźć na tej stronie:
https://ariregister.rik.ee
Dokumenty o których pisaliśmy wcześniej zawierają informacje poufne, z toczących się działań, o których informować ogół będziemy dopiero po ich zakończeniu.
Wszelkie publiczne dokumenty odnośnie działania naszej firmy były przedstawiane na tym forum, chyba nawet kilkukrotnie. Można je sprawdzić pod adresem:
http://mtr.mkm.ee/default.aspx?s=otsiettevotja
Ponadto, jako spółka akcyjna jesteśmy zobowiązani do składania corocznych sprawozdań finansowych. Można je znaleźć na tej stronie:
https://ariregister.rik.ee
Dokumenty o których pisaliśmy wcześniej zawierają informacje poufne, z toczących się działań, o których informować ogół będziemy dopiero po ich zakończeniu.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!