Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Chciałbym zapytać się o kwestię ubezpieczenia. 100.000 euro jest kwotą która obejmuje depozyty wszystkich klientów Armady czy każdego z osobna...? A może ta kwota jest znacznie wyższa...?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
majkiel90
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: majkiel90 »

ArmadaMarkets pisze:
Ponadto, jako spółka akcyjna jesteśmy zobowiązani do składania corocznych sprawozdań finansowych. Można je znaleźć na tej stronie:
https://ariregister.rik.ee

Większości rozchodzi się tu o ich własne pieniądze i co by było gdyby spółka upadała a to , że składają Państwo sprawozdania to nic tu do tego nie ma.

Zadam takie pytanie : W jaki sposób gwarantują Państwo zdeponowane depozyty klientów ? Co stało by się z nimi gdyby spółka upadła ?
Był jakiś wpis o wypłatach z Armady, pamiętajmy że taka spółka jak Amber Gold też wypłacała pieniądze do pewnego momentu a jak się skończyło to pamiętamy.
Pamiętajmy , że Armada działa w Polsce ale w mojej ocenie nie podlega polskim regulacjom.

-- pn 17-03-2014, 18:26 --
silveRbull pisze:Witam

Chciałbym zapytać się o kwestię ubezpieczenia. 100.000 euro jest kwotą która obejmuje depozyty wszystkich klientów Armady czy każdego z osobna...? A może ta kwota jest znacznie wyższa...?

Pozdrawiam

Wszystkich klientów

Pozdrawiam
" Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku "

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Proszę mnie tutaj źle nie zrozumieć, ale w obszarze strefy euro suma przeciętnego ubezpieczenia na życie dla dwojga małżonków wynosi 200.000 euro. Dlatego 100.000 euro dla wszystkich klientów Armady może okazać się niewystarczającym zabezpieczeniem, a nawet jak mniemam stanowi setną wartości depozytów. Tutaj trzeba zauważyć że tak niska suma ubezpieczenia albo wynika z faktu że Armada nie ma wystarczającej ilości klijentów albo ubezpieczenie obejmuje jakieś ustawowe minimum. Oczywiście mogę się mylić albo coś źle rozumieć.... Od czego zatem zależy tak niska suma ubezpieczenia Armady...?

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 17 mar 2014, 19:41 przez silveRbull, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
majkiel90
Stały bywalec
Stały bywalec

http://fx-forum.pl/viewtopic.php?f=23&t ... mada#p4470

otrzymałem ten link który chyba większość wyjaśnia , jeszcze raz dziękuję autorowi za link .
" Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku "

Awatar użytkownika
BlackPanter
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: BlackPanter »

Przed założeniem konta poświęciłem dużo czasu i przeczytałem cały wątek i wszytko to o czym piszecie jest tam do znalezienia od początku. To że licencji nie mają wiadomo, bo nie oferują instrumentów, dla których licencja jest wymagana jak np. kontraktów np akcje. To że nie posiadają gwarancji BFG. Wiem to ale ja w gwarancje nie wierzę bo się nie sprawdziły. Upadło u nas już duże biuro maklerskie i klienci do dzisiaj nic nie dostali. Przyznaję, nie podobało mi się parę rzeczy w umowie ale i tak konto założyłem bo oferują mały spred i uczciwe swapy. Dla mnie ryzyko korzystania z Armady nie zmieniło się od początku. Jeżeli ktoś obawia się lokowania dużych kwot, to ma rację i jest dobra rada na to i dotyczy to wszystkich brokerów bez wyjątku (ba nawet banków jak pokazał Cypr). Załóżcie konta u kilku i podzielcie depozyt między nich i będzie mniej nerwów. Także będzie super jak zrobią licencję i dostaniemy gwarancję do 20 tys. EUR o których tu pisaliście a na razie wracam do nauki bo daleka droga przede mną.

Trading.Master
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Trading.Master »

Cytujac za Armada z watku przywolaego przez Majkiel90:

1. "pieniądze klientów ubezpieczone są do wysokości 100.000 EUR".
2. "Kwotę 100.000 EUR gwarantuje BFG - bankowy fundusz gwarancyjny."

Sorry, ale to jest wg mnie umyslne wprowadzenie potencjalnego klienta w blad. Zaraz zaraz. Ale czy to wszystko? Oczywiscie ze nie :) Magiczna kwota 100.000 EUR na ktora powoluje sie Armada to nic innego niz…. suma gwarancji BGK w stosunku do deponenta, czyli ARMADY :D Dokladnie taka sama jaka ma kazdy posiadacz rachunku bankowego w PKO BP, Alior Banku czy kazdym innym banku zarejestrowanym w Polsce.

Wisienka na torcie. Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze ta gwarantowana kwota 100.000 EUR obowiazuje nie na wypadek upadku Armady, tylko banku w ktorym Armada trzyma Wasze pieniadze :D Wy, czyli klienci Armady macie gwarancje rowne 0 EUR.
---------- Listen to the message of the market -------------

Awatar użytkownika
majkiel90
Stały bywalec
Stały bywalec

Czyli krótko mówiąc nawet najlepszy stop loss tu nie pomoże :D no miejmy nadzieję , że nigdy się to nie stanie i ludzie jeśli potracą depozyty to przez swoje inwestycje.

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Można temu zaradzić przynajmniej częściowo i wcale nie chodzi o to żeby trzymać pieniądze u kilku brokerów. Wystarczy wpłacić do Armady kwotę wystarczającą do gry, natomiast resztę trzymać na koncie powiązanym z karta kredytowa. Wielkosc pozycji możemy w dalszym ciagu liczyć od całości kapitału pomimo że jest rozdzielony. Zyski należy wypłacać regularnie a w razie serii strat konto można uzupełnić dosłownie w kilka minut (sprawdzone haa, haa....). Uważam to za najsensowniejsze rozwiązanie dla osób chcących pozostać u tego brokera ze względu na niskie spredy.... Ryzyko utraty całości depozytu ze względu na upadłość brokera przy podobnym sposobie zarządzania kapitałem jest znacznie mniejsze.....

Pozdrawiam

mariusztrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mariusztrader »

A czy to jest taki duży problem dla brokera stworzyć każdemu inwestorowi oddzielny rachunek?
"Nie ma rzeczy niemożliwych, istnieją jedynie trudne do zrealizowania"

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Generalnie jest. Średniej wielkości broker posiada 20.000-25.000 kont realnych. Policz opłatę za każde z kont bankowych, gdy pewnie z tych wszystkich osób aktywnie korzysta mniej niż 50% ludzi. A większość depozytów to jakieś drobne w stylu 1k pln.
Oczywiście, taki Dukas ma prościej. Zakłada konta u siebie. Tak samo Bossa. Natomiast nie spotkałem się z indywidualnym numerem rachunku czy to w FxPro czy to w Alpari czy gdziekolwiek indziej. A jednak to brokerzy z ogromnym stażem i milionem regulacji.

ODPOWIEDZ