DayTrading: Piątek 14.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 mar 2014, 00:00

Wzrost
14
40%
Bez zmian
3
9%
Spadek
18
51%

Liczba głosów: 35

MaciekH
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Piątek 14.03.2014

Nieprzeczytany post autor: MaciekH »

harymilloki pisze:Chciałbym aby to wyglądało tak :) Ale chcieć to sobie można :)

-- Dodano: ndz 16-03-2014, 12:47 --

A EDZIO tak. Ktoś może powiedzieć że znowu zmieniłem rozmieszczenie fal ale rysuje na bieżąco to co widzę.
Co do EUR/USD to na h4 dokładnie tak samo mi te fale wychodzą (ale tak jak już kiedyś wspominałem ekspertem w tym nie jestem), a co do zmieniania oznaczeń / rozmieszczenia fal to czepiać ani wtedy się nie czepiałem ani teraz nie będę.. inni też nie powinni, bo wiadomo sytuacja na rynku się zmienia (najważniejsze, aby tylko oznaczenia były spójne z teorią).

Zobaczymy co zrobi rynek - osobiście z chęcią bym widział edka jak najniżej się da, więc mogą nawet zanegować te oznaczenia i po korekcie nie zrobić już potencjalnej piątki w górę (tylko polecieć jak najniżej się da) - płakać bym nie płakał, a wręcz przeciwnie. Niemniej jednak aktualnie najbardziej prawdopodobny scenariusz jak dla mnie w tej czwórce to korekta płaska, a może jakiś trójkąt.. i zasięg chyba nieco mniejszy od tego co pokazałeś (bo mi wychodzi, że poniżej 1.38 nie zejdziemy tak szybko) - chociaż czas pokaże jak będzie. Osobiście Twoja wersja mi się bardziej podoba.

ps
Ichimoku - według standardowych ustawień kształtuje się mały sygnał do sprzedaży, z kolei na zmodyfikowanych ustawieniach ten sygnał już się pojawił w piątek..
Teoretycznie więc wszystko wskazuje na test najbliższych wsparć.. pożyjemy zobaczymy ;)
Dzisiaj jestem lepszy niż wczoraj... Jutro będę jeszcze lepszy!!

Awatar użytkownika
pakubiu
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pakubiu »

Panowie wystarczy poprostu obalic susyem monetarny tzn wyplacic cala kase i podrzucic pod drzwi bankow centralnych a wtedy oni straca wladze i my bedziemy wolni i nie bedzie tego przeklet!ego foreksu
Wreszcie Ferie więc można grać spokojnie na Foreksie

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

MKR pisze:
Nowy123 pisze:Z chwilą kiedy naród traci kontrolę nad swoją walutą i kredytem, nie ma już znaczenia, kto uchwala prawa. Lichwa, gdy raz dojdzie do władzy, doprowadzi do ruiny każdy kraj. Dopóki rząd nie przejmie kontroli nad emisją pieniądza i kredytem rozumiejąc, że jest to jego najważniejszy i święty obowiązek, wszelka mowa o suwerenności parlamentu i demokracji jest daremna i próżna."
William Lyon Mackenzie King, premier Kanady, który znacjonalizował Bank of Canad

-- Dodano: ndz 16-03-2014, 15:16 --

Bankowość została poczęta w niegodziwości i zrodzona w grzechu. Bankierzy są właścicielami Ziemi. Zabierzcie im ją, ale zostawcie im władzę tworzenia pieniędzy, a przy pomocy pociągnięcia pióra stworzą oni wystarczającą ich ilość, żeby kupić Ziemię z powrotem. Zabierzcie im tę ol­brzymią władzę, a wszystkie wielkie fortuny, takie jak moja, znikną i one powinny zniknąć, a wtedy życie na świecie stałoby się lepsze i szczęśliwsze. Ale jeżeli chcecie dalej być niewolnikami bankierów i płacić koszty swojego własnego niewolnictwa, pozwalajcie im nadal tworzyć pieniądze i kontrolować kredyt."
Sir Josiah Stamp, prezes Banku Anglii
Polecam książki Song Hongbing-a, wszystko to opisał (czyta się jak świetną powieść sensacyjną), a teraz na przykładzie Ukrainy możemy być na żywo obserwatorami jak elita bankierska, starymi sprawdzonymi schematami przejmuje kolejny region na tym świecie pod swoje "opiekuńcze" skrzydła

Obrazek

-- Dodano: ndz 16-03-2014, 17:31 --
Asset pisze:
MKR pisze:
Nowy123 pisze:Z chwilą kiedy naród traci kontrolę nad swoją walutą i kredytem, nie ma już znaczenia, kto uchwala prawa. Lichwa, gdy raz dojdzie do władzy, doprowadzi do ruiny każdy kraj. Dopóki rząd nie przejmie kontroli nad emisją pieniądza i kredytem rozumiejąc, że jest to jego najważniejszy i święty obowiązek, wszelka mowa o suwerenności parlamentu i demokracji jest daremna i próżna."
William Lyon Mackenzie King, premier Kanady, który znacjonalizował Bank of Canad

-- Dodano: ndz 16-03-2014, 15:16 --

Bankowość została poczęta w niegodziwości i zrodzona w grzechu. Bankierzy są właścicielami Ziemi. Zabierzcie im ją, ale zostawcie im władzę tworzenia pieniędzy, a przy pomocy pociągnięcia pióra stworzą oni wystarczającą ich ilość, żeby kupić Ziemię z powrotem. Zabierzcie im tę ol­brzymią władzę, a wszystkie wielkie fortuny, takie jak moja, znikną i one powinny zniknąć, a wtedy życie na świecie stałoby się lepsze i szczęśliwsze. Ale jeżeli chcecie dalej być niewolnikami bankierów i płacić koszty swojego własnego niewolnictwa, pozwalajcie im nadal tworzyć pieniądze i kontrolować kredyt."
Sir Josiah Stamp, prezes Banku Anglii

Polecam książki Song Hongbing-a, wszystko to opisał (czyta się jak świetną powieść sensacyjną), a teraz na przykładzie Ukrainy możemy być na żywo obserwatorami jak elita bankierska, starymi sprawdzonymi schematami przejmuje kolejny region na tym świecie pod swoje "opiekuńcze" skrzydła
ZAKUPIONE! DZIĘKI! :)

http://www.rodaknet.com/Ksiazka_Wojna_o ... ngbing.pdf

-- Dodano: ndz 16-03-2014, 17:37 --

http://www.businessinsider.com/nobody-s ... ies-2014-3

Awatar użytkownika
marker74
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marker74 »

eurusd up?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-Wygrywa tylko ten kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć.
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Dzięki za LEKTURĘ :) .... ZAPOWIADA SIĘ ŚWIETNIE... Przeczytałem kilka stron i nie mogę przestać.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

zakopiec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zakopiec »

Chris.ldn pisze:
goldh4.png
Na falach nie znam sie dobrze, ale teoria chyba mowi o tym, że 4 nie może w sposób trwały zejść niżej 1 u Ciebie strasznie zachodzi i 3 nie może być najkrótszą a tak mi sie wydaje, że jest.

Awatar użytkownika
neosb
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neosb »

zakopiec pisze:
Chris.ldn pisze:
goldh4.png
Na falach nie znam sie dobrze, ale teoria chyba mowi o tym, że 4 nie może w sposób trwały zejść niżej 1 u Ciebie strasznie zachodzi i 3 nie może być najkrótszą a tak mi sie wydaje, że jest.
jednak w jednej z nowszych wersji książki Elliot Wave Principle wprowadzono wyjątek dla rynków o dużym stopniu zlewarowania, gdzie pozwala się na wejście 4 fali na 1, ale już raczej nie na bycie 3 najkrótszą... tyle teorii. teraz to czytam, ponieważ mnie zainteresowaliście swoimi bazgrołami na wykresie ;)
"jako to żydzi mieli w zwyczaju powtarzać - lepsze kilo handlu niz 10 kilo roboty"

fx50fx50
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fx50fx50 »

spadki na GBP/JPY ? 61,8 % na tygodniowym

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

widz ze cena skacze, godzine temu rynek by się otworzył z 20 pipkową luką w górę, teraz może być taka sama w dół
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

BOCZEK pisze:widz ze cena skacze, godzine temu rynek by się otworzył z 20 pipkową luką w górę, teraz może być taka sama w dół
Godzine temu bylo totalnie nie wiarygodne, teraz jest dosc wiarygodnie, ale najlepiej patrzec kolo 21+ aktualnie mamy edka na 1.3893 kabla na 1.6633

Bardzo podoba mi sie usd/pln, luka figure w gore, akurat na dolkach kupowalem poznym popoludniem ;)
Ostatnio zmieniony 16 mar 2014, 19:58 przez psxor, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany