Co do EUR/USD to na h4 dokładnie tak samo mi te fale wychodzą (ale tak jak już kiedyś wspominałem ekspertem w tym nie jestem), a co do zmieniania oznaczeń / rozmieszczenia fal to czepiać ani wtedy się nie czepiałem ani teraz nie będę.. inni też nie powinni, bo wiadomo sytuacja na rynku się zmienia (najważniejsze, aby tylko oznaczenia były spójne z teorią).harymilloki pisze:Chciałbym aby to wyglądało takAle chcieć to sobie można
-- Dodano: ndz 16-03-2014, 12:47 --
A EDZIO tak. Ktoś może powiedzieć że znowu zmieniłem rozmieszczenie fal ale rysuje na bieżąco to co widzę.
Zobaczymy co zrobi rynek - osobiście z chęcią bym widział edka jak najniżej się da, więc mogą nawet zanegować te oznaczenia i po korekcie nie zrobić już potencjalnej piątki w górę (tylko polecieć jak najniżej się da) - płakać bym nie płakał, a wręcz przeciwnie. Niemniej jednak aktualnie najbardziej prawdopodobny scenariusz jak dla mnie w tej czwórce to korekta płaska, a może jakiś trójkąt.. i zasięg chyba nieco mniejszy od tego co pokazałeś (bo mi wychodzi, że poniżej 1.38 nie zejdziemy tak szybko) - chociaż czas pokaże jak będzie. Osobiście Twoja wersja mi się bardziej podoba.
ps
Ichimoku - według standardowych ustawień kształtuje się mały sygnał do sprzedaży, z kolei na zmodyfikowanych ustawieniach ten sygnał już się pojawił w piątek..
Teoretycznie więc wszystko wskazuje na test najbliższych wsparć.. pożyjemy zobaczymy