Nie bardzo rozumiem dyskusję ? Skoro konkurs się komuś nie podoba to nie ma przymusu chyba do udziału ?
Weryfikacja 5-10 czy tam 50 kont raczej nie jest trudna dla brokera, poza tym do odbioru nagrody potrzebna jest z pewnością weryfikacja danych podanych przy rejestracji. Jak wyglądają konkursy demo każdy wie, jakie stopy kręcą uczestnicy też każdy wie. Ale mimo wszystko potrzeba do tego i umiejętności i strategi i oczywiście szczęścia, główna różnica to jak wiadomo MM bo w pierwszych transakcjach trzeba grać "all in"
Optymalnym rozwiązaniem jest chyba opcja której użył o ile się nie mylę ostatnio TMS z 1 fazą demo i drugą fazą na real ale i tak zawsze znajdą się marudy i ludzie twierdzący, że to niesprawiedliwe że np konkurs jest od 3000 real bo dla kogoś to tyle co na gazetę i może sobie traktować to jak demo...
Tak jak napisał Raposo, taki konkurs to po prostu forma promocji i marketingu a jeżeli nie ma tu przymusu do zakładania kont real a i nagrody są wysokie jak na Polski rynek to nie rozumiem jak można jeszcze marudzić
Ja zawsze będę miał do tego typu konkursów tylko jedną uwagę.. ograniczenia ilości instrumentów. Surowce nie powinny być dopuszczone do udziału w tego typu konkursach, ale to już tylko moje osobiste zdanie. Tak jak Jones nie jestem "fanem" złota i srebra a niestety z uwagi na zmienność i wielkość ruchów w zasadzie grając na walutach nie masz szans z ostro spekulującymi na złocie.