Konkurs mForex Trader - pula nagród 150 000 PLN. Start 31.03

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Re: Konkurs mForex Trader - pula nagród 150 000 PLN. Start 3

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

NieBedeSpamowal- nie masz do końca racji. Fakt że dobry trader to taki który ma stabilną stopę zwrotu w długim czasie, małe obsunięcia, nie kręci cały czas po kilka tyś % ale absolutnie nie zgodzę że wystarczy fart do wygrania. Farta to trzeba mieć w lotto a nie tu na fx. Farta możesz mieć raz lub dwa robiąc dobre trejdy. Osoby które wygrywają konkursy są ponad przeciętnie dobre i tam nie ma żadnego przypadku. Jeśli jesteś naprawdę dobry to nie potrzebujesz 40 kont tylko jedno. Nikt ci nie każe od razu używać w 100% dźwigni i to jest nie jedyny klucz do wygrania. Ogólnie zawsze ktoś musi narzekać że jest źle, 2 lata temu pewny broker też organizował konkurs i wtedy też było źle bo było trzeba wpłacić 1000zł co było kwotą zaporową dla niektórych :lol:. Przyznaj się lepiej że zżera cie zazdrość bo ktoś wygra np 50k. a ty nie miał byś szans. :wink:
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

zapisałem sie do konkursu :roll: sam nie wiem dlaczego moja strategia nie ma szans ale co mi tam
jak patzre na konkursy to zawsze mnie zadziwiało jak można tyle procent zarobić
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
KMichal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KMichal »

Jones z reguły ludzie kręcą takie kosmiczne stopy zakładając kilka kont na których cały czas zajmują odwrotne pozycje. Jedno konto traci to drugie zyskuje i tak do momentu aż kont zabraknie... Pozdrawiam
Zapraszam na mój FX BLOG- LINK W PROFILU

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W tak popularnych konkursach to nie przejdzie. Trzeba mieć 12 kont (a to chyba sporo ;) ) żeby dojść do ponad 3000% i przy tym regulaminy przewidują eliminację z gry uczestników grających w taki sposób.

Z reguły to mix: duże ryzyko, umiejętności (lub strategia) i trochę szczęścia. Może nie nauczy nas to racjonalnego handlu ale od edukacji są szkolenia i gra na mikrolotach na koncie rzeczywistym
W konkursach chodzi o nagrodę ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
KMichal
Gaduła
Gaduła

Przejdzie, przejdzie tylko trzeba wiedzieć jak nie dać się złapać :)

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Ok rozumiem
z racji tego że kram tylko na jednym mam takie pytanie
co ma największe ruchy bo edek do konkursu sie nie nadaje
hej

Awatar użytkownika
KMichal
Gaduła
Gaduła

Moim zdaniem złoto i srebro.

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

pary z sek lub nok
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

KMichal pisze:Moim zdaniem złoto i srebro.
czyli to czego najbardziej nie lubię no nic to tylko konkurs
dzieki

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Nie bardzo rozumiem dyskusję ? Skoro konkurs się komuś nie podoba to nie ma przymusu chyba do udziału ?
Weryfikacja 5-10 czy tam 50 kont raczej nie jest trudna dla brokera, poza tym do odbioru nagrody potrzebna jest z pewnością weryfikacja danych podanych przy rejestracji. Jak wyglądają konkursy demo każdy wie, jakie stopy kręcą uczestnicy też każdy wie. Ale mimo wszystko potrzeba do tego i umiejętności i strategi i oczywiście szczęścia, główna różnica to jak wiadomo MM bo w pierwszych transakcjach trzeba grać "all in"
Optymalnym rozwiązaniem jest chyba opcja której użył o ile się nie mylę ostatnio TMS z 1 fazą demo i drugą fazą na real ale i tak zawsze znajdą się marudy i ludzie twierdzący, że to niesprawiedliwe że np konkurs jest od 3000 real bo dla kogoś to tyle co na gazetę i może sobie traktować to jak demo...

Tak jak napisał Raposo, taki konkurs to po prostu forma promocji i marketingu a jeżeli nie ma tu przymusu do zakładania kont real a i nagrody są wysokie jak na Polski rynek to nie rozumiem jak można jeszcze marudzić :))

Ja zawsze będę miał do tego typu konkursów tylko jedną uwagę.. ograniczenia ilości instrumentów. Surowce nie powinny być dopuszczone do udziału w tego typu konkursach, ale to już tylko moje osobiste zdanie. Tak jak Jones nie jestem "fanem" złota i srebra a niestety z uwagi na zmienność i wielkość ruchów w zasadzie grając na walutach nie masz szans z ostro spekulującymi na złocie.

ODPOWIEDZ