Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
- silveRbull
- Pasjonat
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Witam
Właśnie, mi też Armada pasuje - praktycznie zero problemów, ale co z tego jeżeli nie należą do żadnego funduszu gwarancyjnego. Samo ubezpieczenie nie jest tutaj żadnym rozwiązaniem. Nikt nie ma zamiaru ciągać sie po estonskich sądach. Zobaczymy co na to Armada. A wogóle w czym jest problem ażeby uzyskać odpowiednie licencje...? Czy chodzi tutaj o kapitał zakładowy czy o jakość usług....? Jeżeli Armada nic w tym kierunku nie robi to lepiej z tamtąd uciekać....
Pozdrawiam
Właśnie, mi też Armada pasuje - praktycznie zero problemów, ale co z tego jeżeli nie należą do żadnego funduszu gwarancyjnego. Samo ubezpieczenie nie jest tutaj żadnym rozwiązaniem. Nikt nie ma zamiaru ciągać sie po estonskich sądach. Zobaczymy co na to Armada. A wogóle w czym jest problem ażeby uzyskać odpowiednie licencje...? Czy chodzi tutaj o kapitał zakładowy czy o jakość usług....? Jeżeli Armada nic w tym kierunku nie robi to lepiej z tamtąd uciekać....
Pozdrawiam
Mam troche kaski u tego brokera, myslicie ze powinienem ja wyplacic?
- uciekinier
- Pasjonat
pewnie nie ty jedenxpep pisze:Mam troche kaski u tego brokera, myslicie ze powinienem ja wyplacic?

Przedstawiciel broka coś nie bardzo reaguje na nasze obawy. W takim razie nie trudno sobie wyobrazić jaka byłaby reakcja jakby Armada zaliczyła bankruta. Oby nie.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
Przecież była odpowiedź brokera. A licencja to nie jest coś, co możesz załatwić w tydzień. To jest bardzo długiproces i zapewne nikt nie powie czy i gdzie ewentualnie robi, bo to informacje poufne. .
Cyb mozesz napisac ta odpowiedz? albo dac linka
Człowiek czyta, czyta i zaczyna się niepokoić.
Czy ktoś zorientowany wie czy w innych krajach Armada ma takie problemy jak w Polsce?? Są jeszcze jakieś sygnały??
Przeszukałem forum FF i TDS i zdziwiłem się że jest tak mało popularna. U nas po wpisach na forum można przypuszczać że to topowy broker pod względem ilości klientów.
Ten kapitał początkowy wygląda komicznie biorąc pod uwagę chociażby ostatnie zyski traderów miesiąca.
Czy ktoś zorientowany wie czy w innych krajach Armada ma takie problemy jak w Polsce?? Są jeszcze jakieś sygnały??
Przeszukałem forum FF i TDS i zdziwiłem się że jest tak mało popularna. U nas po wpisach na forum można przypuszczać że to topowy broker pod względem ilości klientów.
Ten kapitał początkowy wygląda komicznie biorąc pod uwagę chociażby ostatnie zyski traderów miesiąca.
Takie informacje nie są i nie powinny być poufne...Cyb pisze:Przecież była odpowiedź brokera. A licencja to nie jest coś, co możesz załatwić w tydzień. To jest bardzo długiproces i zapewne nikt nie powie czy i gdzie ewentualnie robi, bo to informacje poufne. .
Broker FOREX i CFD Sensus Capital Markets Ltd.
- silveRbull
- Pasjonat
Witam
Skoro Armada nie oferuje instrumentów CFD to po co robić wpis. Nie widzę w tym logiki. Ale dobra, niech sprawa się rozwija. A wiesz może raposo z czym wiąże się takie zdobywanie licencji. Co może być przeszkodą że to tak długo trwa...?
Pozdrawiam
Skoro Armada nie oferuje instrumentów CFD to po co robić wpis. Nie widzę w tym logiki. Ale dobra, niech sprawa się rozwija. A wiesz może raposo z czym wiąże się takie zdobywanie licencji. Co może być przeszkodą że to tak długo trwa...?
Pozdrawiam
Nigdy się o taką nie ubiegałem więc mogę tylko powiedzieć jak mi się wydaje. Obstawiam kilka rzeczy, które ogólnie mogą wpływać na przeciągające się procedury:
- urzędnikom się nigdy nie spieszy,
- złożone dokumenty zawierały błędy lub były być niekompletne,
- regulator potrzebował dodatkowych informacji od firmy i/lub miał problem z ich odpowiednią interpretacją.
- ...
Kiedyś rozmawiałem z osobami biegłymi w temacie o przyznawaniu licencji polskim domom maklerskim przez KNF. Twierdziły, że pół roku to zupełne minimum, a w praktyce trzeba liczyć od roku w górę. Ale nie wiem, osobiście nie sprawdzałem
.
- urzędnikom się nigdy nie spieszy,
- złożone dokumenty zawierały błędy lub były być niekompletne,
- regulator potrzebował dodatkowych informacji od firmy i/lub miał problem z ich odpowiednią interpretacją.
- ...
Kiedyś rozmawiałem z osobami biegłymi w temacie o przyznawaniu licencji polskim domom maklerskim przez KNF. Twierdziły, że pół roku to zupełne minimum, a w praktyce trzeba liczyć od roku w górę. Ale nie wiem, osobiście nie sprawdzałem

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Poczekajmy na oficjalne stanowisko brokera. Nie ma co gdybać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu