DayTrading: Czwartek 13.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 mar 2014, 00:00

Wzrost
10
29%
Bez zmian
4
11%
Spadek
21
60%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 13.03.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

freakout pisze:mizerny ten spadek na edku... widać że wszyscy grubo zapakowani w longi :) mogą jeszcze próbować zjechać do 1.3935 i jeżeli tego wsparcia nie przebiją to może być niezła jazda w górę ;)

daj ze mu czasu troche :lol: :lol: :lol:

-- Dodano: czw 13-03-2014, 14:50 --

http://www.zerohedge.com/news/2014-03-1 ... t-november

nie dzis to jutro nie jutro to w dzien FEDU :)

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Nowy123 pisze:
freakout pisze:mizerny ten spadek na edku... widać że wszyscy grubo zapakowani w longi :) mogą jeszcze próbować zjechać do 1.3935 i jeżeli tego wsparcia nie przebiją to może być niezła jazda w górę ;)

daj ze mu czasu troche :lol: :lol: :lol:

-- Dodano: czw 13-03-2014, 14:50 --

http://www.zerohedge.com/news/2014-03-1 ... t-november

nie dzis to jutro nie jutro to w dzien FEDU :)
a jak nie w dzień FED'u to kiedy? nigdy :lol:

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

MGrzech pisze:Dobre dane z USA a tu nihuhu. Moje zdanie jest takie, że póki wisi grożba konfliktu na Ukrainie, to jest prawdopodobieństwo, że będzie zapotrzebowanie na broń i wtedy dolce sie przydadzą. Ci którzy teraz trzymają zielone nie chcą się ich pozbywac bo wiedza, że niedługo będą jeszcze droższe.
Ot, takie moje gdybanie. :idea:
ale dolary są mega tanie :) i chociaż z fundamentalnych przyczyn, właśnie przez niepokoje na Ukrainie, czy też poprawie kondycji gospodarki (dzisiejsze dane), ale także przez swego rodzaju podnoszenie kosztu pozyskania pieniądza (zacieśnianie/ograniczanie QE) właśnie drożec powinny : )

+/-3 PLN za 1 USD.

W polsce czisburger w maku - 3 PLN
W usa czisburger w maku - 0,50 USD

średnia krajowa w PL: 3,7 brutto - na rękę 2590 = 863,3 czisburgera w PL lub 1726,66 czisburgerów w usa,
średnia krajowa w usa: 3,8 tyś USD netto - to daje 7600 czisburgerów w USA lub 3800 czisburgerów w PL ...

ale analiza :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

kk.dreamer pisze:powiem szczerze, że po takich danych dla dolara mozna by sie spodziewac zwały na edku i kablu. ale... jakos tej szybkiej mega zwały nie widze. A jak nie chce spadać, to co będzie?
:) popatrz sobie na wcześniejsze reakcje na dobre dane dla dolara nie pamiętam kiedy ostatnio były zbieżne
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
rewers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rewers »

reakcja wystarczająca aby szarpnąć profit-liczy sie nie ilość a waga pispa :!: :!:
Ostatnio zmieniony 13 mar 2014, 13:59 przez rewers, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

dane danymi ale parcie na 1,40 :)) goldman sie nie myli :)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

mmsuits
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mmsuits »

A.S.A.T. pisze:
atlanticos pisze:
A.S.A.T. pisze:
a Ty zabka podpinaj explorera, bo takie gadanie ze wpadaja pipsy do koszyczka mimo ze analiza była zła jest załosne :564:
ASAT - napisze to raz i mam nadzieje ze zrozumiesz... podpinać konta do eksplorera mogą tacy goscie niedowartościowani jak TY, szukający wciąż nowej metody zarabiania i testujący setki strategii. Ktoś kto zarabia regularnie (a jakimś "fartem" zaliczam się do takich) nie czuje potrzeby udowadniania czegokolwiek komukolwiek czy prowadzenia komuś rachunku, brania udziału w różnego rodzaju konkursach czy rywalizacjach związanych z forexem. Jestem na forum jak już kiedyś pisałem bo może komuś moje analizy się przydadzą. Czasem ktoś potrzebuje rady więc też chętnie odpowiadam na priv. Spędzając 10 godzin dziennie przed wykresami nie można się tylko w nie wpatrywać... I najważniejsze... Czy TY na prawdę uważasz że spędzałbym tyle czasu na forexie gdybym nie zarabiał i to dobrze? Odpowiedz sobie sam... i już koniec mojej polemiki na temat podpinania czy nie podpinania, czy porównywania kto ma "większego" :D
A Tobie życzę znalezienia wreszcie metody - najlepiej takiej żebyś wcale nie musiał siedzieć przed wykresem i zarabiał miliony bo takiej szukasz :D
Zaba nie nerwuj sie :lol:
ja doskonale wiem ze Ty niczego nie podepniesz bo nie masz co pokazac i taka jest prawda (stad tak mocno sie emocjonujesz kiedy kto Cie przydusi). Niestety dział Dt jest na tyle w swej pieknosci załosny ze kazdy próbuje sie tu wybic ale nie ma czym. stad sa takie teksty jak sie cos uda:
"pokazywałem wczoraj... link"
"idzie jak po sznurku ...link"
"mam nadziej ze ktos skorzystał...link" itd.
Jakbys nie miał checi zaistnienia na tym forum to bys tego nie pisał. Wiedziałbys sam dla siebie ze analiza była trafna i nikomu bys o tym nie przypominał tylko wstawiał nowa i szedł dalej. Poza tym czemu przytaczasz linki tylko do analiz które sie sprawdziły? chec zaistnienia...

poza tym nikt tu nie mowił zebyś podpinał konto real. podepnij testowe. pokaz ze potrafisz niezle wyciagnac przez np 3 miesiace i bedzie wiadomo z kim mamy do czynienia:) ale nie podepniesz bo jaj brak :564:
My jako odbiorcy Twoich informacji tez chcemy wiedziec kto je pisze.

Mam nadziej ze dotarło :564:
ASAT , nie oceniaj swoja miarką

MaciekH
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaciekH »

harymilloki pisze:Ja pier .... Tak to jest jak się w trasie analizę robi ... :) Nie ma jak jechać samochodem i grać na giełdzie :)

TO jest kolejna poprawka .... 3 zapomniałem poprawić :)
https://www.tradingview.com/x/PoM0uqxk/
THX :564:

a jak inni widzą fale?

Czytam Was już trochę i nie rozumiem tylko jednego, po co te ciągłe zaczepki? Chyba za dużo kasy z FX wyciągacie i już wam nudno przed wykresami to trzeba sobie dzień urozmaicać :mrgreen: Ja tam lubię patrzeć na różne możliwości i fajnie, że ludzie różne pomysły mają i się nimi dzielą.

Analizy atlanticosa (zwanego tutaj Żabą) czytam od bardzo dawna i pamiętam, że pierwszy zwrócił moją uwagę długi czas temu. Swoją drogą ciekawi mnie jak teraz widzisz fale na edku, bo chyba z Harym wczoraj mieliście podobne zdanie, nie wiem jak teraz? (*jak coś pomieszałem to sorki :P bo czasami idzie się tutaj pogubić kto podziela czyje zdanie, a kto z kim wojuje) Później powoli zaczynałem czytać dokładniej innych. Lubię punkt widzenia Nowego123 i zawsze coś ciekawego wrzuci z newsów. Wiele innych osób możnaby tutaj jeszcze wymienić.. Róbcie swoje!
Dzisiaj jestem lepszy niż wczoraj... Jutro będę jeszcze lepszy!!

Konrad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Konrad »

no ładnie dzis szarpnąłeś

-- Dodano: 13 mar 2014, 15:02 --
Konrad pisze:no ładnie dzis szarpnąłeś
to do rewersa było

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

KIWI DOWN już !!!mój wcześniejszy poziom był trochę za wysoki :)Kto chce pipsy niech wbija :) Promocja !!!
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Zablokowany