pod ROSJE

Rożnie można to interpretować - ale niechybnie siła Euro zaczęła się dziś od wypowiedzi pajacyka z niemiec SCHUBLE - min finansów - Cóż...pr7emo pisze:europln to rynek emerging marketsGiGa pisze:Ja mam pytanko, może ktoś objaśnić, bo EUR/USD rośnie, więc EUR/PLN też powinno rosnąć (a spada), USD/PLN reaguje prawidłowo. Co tutaj obecnie jeszcze wpływa na złotówkę w stosunku do Euro?
chodzi o to że jeśli eurusd zyskuje to globalnie wzrasta apetyt na ryzyko, czyli wpływa kapitał do Polski
jak rośnie kapitał to złotówka się umacnia i eurpln spada
Schauble zawsze jest nastawiony w ten sposób, nie brałbym jego twierdzeń jako obiektywnekera.p pisze:Rożnie można to interpretować - ale niechybnie siła Euro zaczęła się dziś od wypowiedzi pajacyka z niemiec SCHUBLE - min finansów - Cóż...pr7emo pisze:europln to rynek emerging marketsGiGa pisze:Ja mam pytanko, może ktoś objaśnić, bo EUR/USD rośnie, więc EUR/PLN też powinno rosnąć (a spada), USD/PLN reaguje prawidłowo. Co tutaj obecnie jeszcze wpływa na złotówkę w stosunku do Euro?
chodzi o to że jeśli eurusd zyskuje to globalnie wzrasta apetyt na ryzyko, czyli wpływa kapitał do Polski
jak rośnie kapitał to złotówka się umacnia i eurpln spada
"""""Euro wciąż umacnia się w ujęciu do dolara i jest już kilka pipsów od piątkowego wierzchołka.
Jego przekroczenie będzie mogło świadczyć o tworzeniu się potencjalnej formacji klina zwyżkującego. Wtedy też oporem może być linia poprowadzona po szczytach.
EURUSD_17_39 12_03Wspólną walutę wsparły dziś wypowiedzi ministra finansów Niemiec, który stwierdził, że z niemieckiego punktu widzenia stopy procentowe w eurolandzie są na zbyt niskim poziomie.""""
a usd/pln to nie EM ?pr7emo pisze:europln to rynek emerging markets
w takim układzie edek będzie rósł aż do momentu jak nastapią zmiany w stopach fedu i ebc czyli to może być bardzo długokera.p pisze:No tak - ale dał do zrozumienia że obniżek stopy nie będzie... Poprzednia wypowiedź EBC tez była podobna... więc Euro idzie w siłą - no chyba że łapią ludzi na longi a za 2 dni winda... Jestem zły bo postawiłem Ski za wcześnie - depo jeszcze wytrzyma ale pytanie czy warto - hehehe![]()
w tradingview masz w prawym dolnym rogu ikone aparatu fot. - klikasz, kopiujesz linka i wklejasz - problemy z rozdzielczością rozwiążą się samerafal_r pisze:Sorry za rozdzielczość:P
sentymentGiGa pisze:Ja mam pytanko, może ktoś objaśnić, bo EUR/USD rośnie, więc EUR/PLN też powinno rosnąć (a spada), USD/PLN reaguje prawidłowo. Co tutaj obecnie jeszcze wpływa na złotówkę w stosunku do Euro?