DayTrading: Środa 12.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 mar 2014, 00:00

Wzrost
15
38%
Bez zmian
4
10%
Spadek
20
51%

Liczba głosów: 39

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 12.03.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

pr7emo pisze:
GiGa pisze:Ja mam pytanko, może ktoś objaśnić, bo EUR/USD rośnie, więc EUR/PLN też powinno rosnąć (a spada), USD/PLN reaguje prawidłowo. Co tutaj obecnie jeszcze wpływa na złotówkę w stosunku do Euro?
europln to rynek emerging markets
chodzi o to że jeśli eurusd zyskuje to globalnie wzrasta apetyt na ryzyko, czyli wpływa kapitał do Polski
jak rośnie kapitał to złotówka się umacnia i eurpln spada
Rożnie można to interpretować - ale niechybnie siła Euro zaczęła się dziś od wypowiedzi pajacyka z niemiec SCHUBLE - min finansów - Cóż...

"""""Euro wciąż umacnia się w ujęciu do dolara i jest już kilka pipsów od piątkowego wierzchołka.
Jego przekroczenie będzie mogło świadczyć o tworzeniu się potencjalnej formacji klina zwyżkującego. Wtedy też oporem może być linia poprowadzona po szczytach.

EURUSD_17_39 12_03Wspólną walutę wsparły dziś wypowiedzi ministra finansów Niemiec, który stwierdził, że z niemieckiego punktu widzenia stopy procentowe w eurolandzie są na zbyt niskim poziomie.""""
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

kera.p pisze:
pr7emo pisze:
GiGa pisze:Ja mam pytanko, może ktoś objaśnić, bo EUR/USD rośnie, więc EUR/PLN też powinno rosnąć (a spada), USD/PLN reaguje prawidłowo. Co tutaj obecnie jeszcze wpływa na złotówkę w stosunku do Euro?
europln to rynek emerging markets
chodzi o to że jeśli eurusd zyskuje to globalnie wzrasta apetyt na ryzyko, czyli wpływa kapitał do Polski
jak rośnie kapitał to złotówka się umacnia i eurpln spada
Rożnie można to interpretować - ale niechybnie siła Euro zaczęła się dziś od wypowiedzi pajacyka z niemiec SCHUBLE - min finansów - Cóż...

"""""Euro wciąż umacnia się w ujęciu do dolara i jest już kilka pipsów od piątkowego wierzchołka.
Jego przekroczenie będzie mogło świadczyć o tworzeniu się potencjalnej formacji klina zwyżkującego. Wtedy też oporem może być linia poprowadzona po szczytach.

EURUSD_17_39 12_03Wspólną walutę wsparły dziś wypowiedzi ministra finansów Niemiec, który stwierdził, że z niemieckiego punktu widzenia stopy procentowe w eurolandzie są na zbyt niskim poziomie.""""
Schauble zawsze jest nastawiony w ten sposób, nie brałbym jego twierdzeń jako obiektywne

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

No tak - ale dał do zrozumienia że obniżek stopy nie będzie... Poprzednia wypowiedź EBC tez była podobna... więc Euro idzie w siłą - no chyba że łapią ludzi na longi a za 2 dni winda... Jestem zły bo postawiłem Ski za wcześnie - depo jeszcze wytrzyma ale pytanie czy warto - hehehe :lol: :lol:
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

pr7emo pisze:europln to rynek emerging markets
a usd/pln to nie EM ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

kera.p pisze:No tak - ale dał do zrozumienia że obniżek stopy nie będzie... Poprzednia wypowiedź EBC tez była podobna... więc Euro idzie w siłą - no chyba że łapią ludzi na longi a za 2 dni winda... Jestem zły bo postawiłem Ski za wcześnie - depo jeszcze wytrzyma ale pytanie czy warto - hehehe :lol: :lol:
w takim układzie edek będzie rósł aż do momentu jak nastapią zmiany w stopach fedu i ebc czyli to może być bardzo długo

ale czy priorytetem dla kursu edka jest wysokość stóp procentowych? może na tym etapie okresu po kryzysowego
nie myślałem nigdy w ten sposób, nie grałem na forekse przed kryzysem, tylko po kiedy to na kursy wpływały codzienne dane makro i nagłe wydarzenia
stopy procentowe to abstrakcja u kangurów itp

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

21:00 NZD Oświadczenie na temat polityki pieniężnej Banku Rezerw Nowej Zelandii
21:00 NZD Oświadczenie na temat stóp procentowych Banku Rezerw Nowej Zelandii
21:00 NZD Ustalenie Stopy Procentowej 2,75% 2,50%
22:45 NZD Wskaźnik Cen Żywności (raz w miesiącu) 1,2%

Awatar użytkownika
rafal_r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafal_r »

Witam wszystkich szanowych Traderów oraz Traderki.

Jestem świeży na tym forum oraz na Forexie parę miesięcy ale depo jeszcze sie trzyma :) Czytam dość często Wasze analizy i porównuje do moich ale chciałem podpytać kogoś kto gra na USDJPY i jak zapatruje sie na moją wizje zakończonej korekty prostej na H1 i pójście wkońcu w góre:P

Obrazek

Pozdrawiam i czekam na krytyke:)

-- Dodano: 12 mar 2014, 19:46 --

Sorry za rozdzielczość:P

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

rafal_r pisze:Sorry za rozdzielczość:P
w tradingview masz w prawym dolnym rogu ikone aparatu fot. - klikasz, kopiujesz linka i wklejasz - problemy z rozdzielczością rozwiążą się same :)

w temacie analizy nie zabieram głosu bo to nie moja bajka
Ostatnio zmieniony 12 mar 2014, 18:49 przez Ciapul, łącznie zmieniany 1 raz.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

sentyment :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany