Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Zobaczyć do umowy albo uruchom małe zlecenie np. 0.01lota i zobacz jaki ci wypisało w polu wymagany depozyt.
Witaj,MaciejWLKP pisze:Witajcie!. Mam konto w mforex i nie wiem jak sprawdzić jaką mam dźwignię. Jakieś pomysły? i drugie pytanie: Chcę podpiąć konto do myfxbook, czy zostanie pobrana cała historia trejdów czy też nie?
Szybkie sposoby są dwa:
1) zapisujesz raport z historii konta - w wygenerowanym pliku u góry są dane dot. rachunku,
2) otwierasz pozycję i na szybko wyliczasz jaki margin został pobrany.
Jednak standardowo na mForex dawana jest dźwignia 1:100 więc jeśli nie wpłacałeś milionów lub nie wysyłałeś prośby o jej zmianę to będzie właśnie taka. Historia transakcji powinna być pobrana w całości.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
W mql jest funkcja AccountLeverage(). Uruchom sobie prosty skrypt np. Print("Account leverage:",AccountLeverage()); i po temacieMaciejWLKP pisze:Witajcie!. Mam konto w mforex i nie wiem jak sprawdzić jaką mam dźwignię

mowa jest milczeniem a srebro złotem 

Ok, zapomniałem o jeszcze jednym, naj-naj-najszybszym sposobie
. W Nawigatorze z lewej strony rozwijasz Rachunki i najeżdżasz kursorem na swoje konto - po chwili pokazują się jego dane, m.in. waluta konta i lewar
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Pasjonat
Dzięki, tego sposobu nie znałemraposo pisze:Ok, zapomniałem o jeszcze jednym, naj-naj-najszybszym sposobie. W Nawigatorze z lewej strony rozwijasz Rachunki i najeżdżasz kursorem na swoje konto - po chwili pokazują się jego dane, m.in. waluta konta i lewar
.

"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
takia prosba bardziej niz pytanie , szukam zrodla gdzie jest dobrze wytlumaczone jak poslugiwac sie wskaznikiem fibo i jak go interpretowac?
-
- Pasjonat
w katalogu Indicators nie mam rozszerzeń .ex4 i to u różnych brokerów...
tym samym wrzucając wskaźnik 'obcy', nie wyświetla go w wskaźnikach własnych.
co mam w takiej sytuacji zrobić?
Paweł Danielewicz "Geometria Fibonacciego"bllixu pisze:takia prosba bardziej niz pytanie , szukam zrodla gdzie jest dobrze wytlumaczone jak poslugiwac sie wskaznikiem fibo i jak go interpretowac?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Tam skąd wziąłeś wskaźnik reguły jest support gdzie co i jak wrzucić. Czasem po upgrade wrzuca gdzie indziej, ale to inna para kaloszy. Jak będziesz miał problem nadal to napisz jaki itd. a na pewno pomożemyforexsowicz91 pisze:w katalogu Indicators nie mam rozszerzeń .ex4 i to u różnych brokerów...
-- Dodano: sob 08-03-2014, 5:59 --
Tu niestety Rapso który zna odpowiedzi na praktycznie każde Wasze pytanie z tego działu nie do końca ma rację albo raczaj polecił Ci nie tego autora co trzeba bo umiejętność mierzenia fibo trąci trochę o sztukę - patrzysz na obraz a nie wiesz czego szukać. W literaturze wspomnianej przez Rapso autor mnoży poziomy fibo do bólu co z przekazów osób co były na jego szkoleniu wyglądało to tak że sam Danielewicz zaczął się gubić w poziomach i w trakcie szkolenia sam powiedział że zaczął to ograniczać/modyfikować. Jeżeli mogę coś zasugerować to prostotę paternów bo fibo znajdziesz na każdym TF w konsolach itp. Jedyne co jest ważne a zgaduje że nie grasz long-term to to co jest najbliżej tu masz mapę fibo fo co zadziałało to jest tylko marzec na H1 oczywiście bajzel:raposo pisze:Paweł Danielewicz "Geometria Fibonacciego"bllixu pisze:takia prosba bardziej niz pytanie , szukam zrodla gdzie jest dobrze wytlumaczone jak poslugiwac sie wskaznikiem fibo i jak go interpretowac?
http://www.mql5.com/en/charts/1564189/g ... klerski-bz
ale dzisiaj nie jest tak źle:
http://www.mql5.com/en/charts/1564209/g ... klerski-bz
a później to są dane więc jest ubaw po pachy
tak wiec wielu w literaturze fibo wspomina się ale użycie tego to dodatek który może wspomóc niejedną strategię. Bo jest taka smutna prawda jeżeli impuls ma 100 pipsów a Ty szedłeś po 20 i korekta zgodnie z fiboma 61 to powiedz mi szczerze ilu trejdrów to wytrzymuje...?
"If music is dying musicians are killing it" - MP
-
- Pasjonat
chodzi o to że w folderze: nazwabrokera
MQL4
Indicators są pliki tylko z rozszerzeniem mql4, a nie ma dla tych plików .ex4
Na innym komputerze miałem te rozszerzenia.
Wrzucając obojętnie jaki wskaźnik to tego folderu nie wczytuje go po restarcie MT4. Próbowałem też kompilować w metaeditorze ale to nic nie dało
Na oby dwóch komputerach wersja MT4 to 610.

Na innym komputerze miałem te rozszerzenia.
Wrzucając obojętnie jaki wskaźnik to tego folderu nie wczytuje go po restarcie MT4. Próbowałem też kompilować w metaeditorze ale to nic nie dało
Na oby dwóch komputerach wersja MT4 to 610.