Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
mareq
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: mareq »

Zobaczyć do umowy albo uruchom małe zlecenie np. 0.01lota i zobacz jaki ci wypisało w polu wymagany depozyt.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

MaciejWLKP pisze:Witajcie!. Mam konto w mforex i nie wiem jak sprawdzić jaką mam dźwignię. Jakieś pomysły? i drugie pytanie: Chcę podpiąć konto do myfxbook, czy zostanie pobrana cała historia trejdów czy też nie?
Witaj,

Szybkie sposoby są dwa:
1) zapisujesz raport z historii konta - w wygenerowanym pliku u góry są dane dot. rachunku,
2) otwierasz pozycję i na szybko wyliczasz jaki margin został pobrany.

Jednak standardowo na mForex dawana jest dźwignia 1:100 więc jeśli nie wpłacałeś milionów lub nie wysyłałeś prośby o jej zmianę to będzie właśnie taka. Historia transakcji powinna być pobrana w całości.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

quad-core
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: quad-core »

MaciejWLKP pisze:Witajcie!. Mam konto w mforex i nie wiem jak sprawdzić jaką mam dźwignię
W mql jest funkcja AccountLeverage(). Uruchom sobie prosty skrypt np. Print("Account leverage:",AccountLeverage()); i po temacie :564:
mowa jest milczeniem a srebro złotem :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ok, zapomniałem o jeszcze jednym, naj-naj-najszybszym sposobie ;). W Nawigatorze z lewej strony rozwijasz Rachunki i najeżdżasz kursorem na swoje konto - po chwili pokazują się jego dane, m.in. waluta konta i lewar ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

raposo pisze:Ok, zapomniałem o jeszcze jednym, naj-naj-najszybszym sposobie ;). W Nawigatorze z lewej strony rozwijasz Rachunki i najeżdżasz kursorem na swoje konto - po chwili pokazują się jego dane, m.in. waluta konta i lewar ;).
Dzięki, tego sposobu nie znałem :) więc mam standardowo 1:100 :)
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

bllixu
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bllixu »

takia prosba bardziej niz pytanie , szukam zrodla gdzie jest dobrze wytlumaczone jak poslugiwac sie wskaznikiem fibo i jak go interpretowac?

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

w katalogu Indicators nie mam rozszerzeń .ex4 i to u różnych brokerów...
tym samym wrzucając wskaźnik 'obcy', nie wyświetla go w wskaźnikach własnych.
co mam w takiej sytuacji zrobić?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

bllixu pisze:takia prosba bardziej niz pytanie , szukam zrodla gdzie jest dobrze wytlumaczone jak poslugiwac sie wskaznikiem fibo i jak go interpretowac?
Paweł Danielewicz "Geometria Fibonacciego"
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

forexsowicz91 pisze:w katalogu Indicators nie mam rozszerzeń .ex4 i to u różnych brokerów...
tym samym wrzucając wskaźnik 'obcy', nie wyświetla go w wskaźnikach własnych.
co mam w takiej sytuacji zrobić?
Tam skąd wziąłeś wskaźnik reguły jest support gdzie co i jak wrzucić. Czasem po upgrade wrzuca gdzie indziej, ale to inna para kaloszy. Jak będziesz miał problem nadal to napisz jaki itd. a na pewno pomożemy

-- Dodano: sob 08-03-2014, 5:59 --
raposo pisze:
bllixu pisze:takia prosba bardziej niz pytanie , szukam zrodla gdzie jest dobrze wytlumaczone jak poslugiwac sie wskaznikiem fibo i jak go interpretowac?
Paweł Danielewicz "Geometria Fibonacciego"
Tu niestety Rapso który zna odpowiedzi na praktycznie każde Wasze pytanie z tego działu nie do końca ma rację albo raczaj polecił Ci nie tego autora co trzeba bo umiejętność mierzenia fibo trąci trochę o sztukę - patrzysz na obraz a nie wiesz czego szukać. W literaturze wspomnianej przez Rapso autor mnoży poziomy fibo do bólu co z przekazów osób co były na jego szkoleniu wyglądało to tak że sam Danielewicz zaczął się gubić w poziomach i w trakcie szkolenia sam powiedział że zaczął to ograniczać/modyfikować. Jeżeli mogę coś zasugerować to prostotę paternów bo fibo znajdziesz na każdym TF w konsolach itp. Jedyne co jest ważne a zgaduje że nie grasz long-term to to co jest najbliżej tu masz mapę fibo fo co zadziałało to jest tylko marzec na H1 oczywiście bajzel:
http://www.mql5.com/en/charts/1564189/g ... klerski-bz
ale dzisiaj nie jest tak źle:
http://www.mql5.com/en/charts/1564209/g ... klerski-bz
a później to są dane więc jest ubaw po pachy

tak wiec wielu w literaturze fibo wspomina się ale użycie tego to dodatek który może wspomóc niejedną strategię. Bo jest taka smutna prawda jeżeli impuls ma 100 pipsów a Ty szedłeś po 20 i korekta zgodnie z fiboma 61 to powiedz mi szczerze ilu trejdrów to wytrzymuje...?
"If music is dying musicians are killing it" - MP

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

chodzi o to że w folderze: nazwabrokera -> MQL4 -> Indicators są pliki tylko z rozszerzeniem mql4, a nie ma dla tych plików .ex4
Na innym komputerze miałem te rozszerzenia.
Wrzucając obojętnie jaki wskaźnik to tego folderu nie wczytuje go po restarcie MT4. Próbowałem też kompilować w metaeditorze ale to nic nie dało
Na oby dwóch komputerach wersja MT4 to 610.

ODPOWIEDZ