W odpowiedzi do Erykos i drendriu:
Erykos pisze:Chodzi Nam, w którą stronę weszliby traderzy grający podobnie do Thoreza

.
Nie myśl o tym co zrobiłby Thorez czy ktoś tam jeszcze, tylko co zrobiłby Erykos.
Ja czekając na wejście mógłbym się zastawiać nad tym, co by zrobił ten, tamten, jaki wpływ na cenę będzie miała obecna sytuacja na Ukrainie, co powie Obama, papież... mógłbym ale po co, skoro i tak wszystko sprowadza się do mojej decyzji.
Rynek ma gdzieś gdzie wchodzisz i w którą stronę, i tak naprawdę nie ma to znaczenia, bo ważne jest to co robisz po wejściu i gdzie masz stopa. Cała reszta to tylko spekulacja.
Nie podoba mi się to że dalej wyciągacie moje stare wykresy i próbujecie wytrząsnąć z nich moje myśli, albo ewentualnie jakieś złote reguły... marnujecie w ten sposób czas, co mnie bardzo martwi bo poniekąd czuje na sobie za to odpowiedzialność.
Jeżeli chodzi o pytania pytania:
Te rysunki nie pokazują miejsc do wejścia, a jedynie są pomysłem, ideą, która powinna dać ci do myślenia.
ZL to idea która polega na tym że jeżeli widzisz stratę, to widzisz zysk.
Nie wiem gdzie wchodzą pro a gdzie nie, nie wiem gdzie kto wchodzi, ani co się stanie zaraz, może źle się kiedyś wyraziłem nie wiem... dlatego cały czas powtarzam szukajcie odpowiedzi u siebie a nie u kogoś na wykresie.
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"