Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Baton pisze: Oczywiste. Szybszy rozwój polskiej gospodarki względem Europy. Dodatkowo jeśli trend wzrostowy na edku będzie kontynuowany w średnim/długim terminie na co są spore szanse, dodatkowo nastąpi napływ kapitału do EM, to i kilka pozostałych czynników (napływ środków z UE, możliwe spowolnienie procesu QE, risk on, etc), to wszystko powinno dać sporego kopa PLN i spowodować zejście poniżej 4,00 na EUR i 3,00 na USD. Co więcej: perspektywa wprowadzenia Euro... powody umacniania naszej waluty w długim terminie można mnożyć...
Dla mnie długi termin to 1-2 miesiące, dla Ciebie kilka lat ;)
Co do dopływu kapitału do EM, do tego potrzebne by było dalsze długie utrzymywanie się niskich stóp procentowych w USA.
Aktualnie dla mnie prędzej zobaczymy 3,30 na USD/PLN niż 2,8 np, ale im więcej opinii tym większy obraz sytuacji każdy z nas może sobie wyrobić

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

No to polecieli ładnie na USD/PLN.. Sl wycięte przy 3,056 ~ Na lekkim plusie ale cel był trochę inny ;)

Aktualnie bez otwartych pozycji.

caroliscool
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: caroliscool »

Fajny sygnał był na usd.pln niedawno. troche go przegapiłem, ale jakoś złapałem :) odbicie od pivota i fajny pin...
Powodzenie wuza:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

caroliscool pisze:Fajny sygnał był na usd.pln niedawno. troche go przegapiłem, ale jakoś złapałem :) odbicie od pivota i fajny pin...
Powodzenie wuza:)

Nadal bawią się w kanale )
Upln.jpg
https://www.tradingview.com/x/YCxozBp9/

Sprawa Krymu jest jeszcze daleko od rozwiązania, osobiście uważam, że dzisiejsze słowa Putina oddalają interwencję zbrojną o jakiej wszyscy myśleli wczoraj ale z drugiej strony taka interwencja już trwa. To, że Rosja zajęła Krym jest faktem i teraz pozostaje kwestia tego jak dalej Moskwa będzie rozgrywać tą sprawę... Warto uważać w tym tygodniu z uwagi na decyzje ECB publikację NFP i oczywiście sprawę Krymu gdzie plotka taka jak wczorajsza o ultimatum postawionym wojskom Ukraińskim potrafi mocno ruszyć indeksami i walutami..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
trust512
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: trust512 »

Jak tam panowie? Coś cicho tutaj ;)
GBPUSD coraz mniej mi się podoba na D1, mam S'kę z 1.675 ale raczej na duży zysk z niej nie liczę w krótkim terminie. NZDUSD wygląda ładnie na S z poziomu ~0.854/5, przydałaby się tam jakaś mocniejsza korekta. Bardzo podobnie na AUDUSD, tyle że poziom 0.915. Czym wyżej cena tym bardziej bałbym się brać na nich L'ki
"I am thankful to all those who said no. Because of them, I did it myself"

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Cicho cicho..

W takim razie czas na małe ogłoszenie ;)

Tak jak kiedyś powiedziałem, jeżeli pracowałbym dla jakiejkolwiek firmy związanej z rynkiem walutowym to w pierwszej kolejności i uczciwie byłoby poinformować Was jako użytkowników forum i otwarcie się do tego przyznać.
Zgodnie z tym dzisiaj wypada mi napisać kilka słów informacyjnie :)

Miałem okazję spotkać się i porozmawiać z dyrektorem Domu Maklerskiego ING i po dłuższej rozmowie przyjąć ofertę pracy jako analityk walutowy w nowej komórce która od połowy lutego wprowadza ofertę ING Forex na Polski rynek ;)
W zasadzie od wczoraj technicznie jestem pracownikiem DM ING, uprzedzając może trochę pytania i dyskusję na temat tego dlaczego tak a nie inaczej..
Mam 25 lat, na siedzenie w domu przed wykresem jeszcze przyjdzie czas a propozycja jaką dostałem od władz firmy była interesująca przede wszystkim pod względem możliwości rozwoju i czynnego brania udziału w budowaniu całkowicie nowego projektu ;)
Co to zmieni jeżeli chodzi o mój udział w życiu forum Navigatora i mojego bloga ?
Na forum pewnie będę pisał więcej niż do tej pory, blog będzie natomiast podpięty pod ING i będą się tam ukazywać te same materiały które napiszę w pracy dla klientów czyli analizy, komentarze, artykuły podobne do tych o PMI czy Pivot Points itp, oczywiście wszystko to będzie ukazywać się regularnie a nie tak jak w przypadku mojego prywatnego bloga..
Także jeżeli ktoś lubi oglądać moje bazgroły czy czytać różnego rodzaju przemyślenia to znajdzie ich niedługo dużo więcej w rożnych miejscach..

To chyba na tyle względem wyjaśnienia.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Serdeczne gratulacje.
Dla mnie forex jest ucieczką przed pracą.
Moja pasja to badania naukowe i tym się zajmę jeśli moje przemyślenia forexowe okażą się dochodowe a praca takiej perspektywy raczej mi nie stworzy.
Podziwiam to że pomimo możliwości utrzymania się z forexu chce Ci się pracować :D
Z drugiej strony trzeba rozwijać alternatywę na wypadek ewentualnego kryzysu.

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Wuza, chyba należało by złożyć ci gratulację co niniejszym czynię . Jednocześnie życząc ci aby twoje analizy były tylko i zawsze, trafne. Powodzenia. :564:
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Również chciałbym złożyć Ci serdeczne gratulacje. :-) życzę powodzenia w dalszym życiu zawodowym jak i prywatnym
pozdrawiam

Edek0202
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Edek0202 »

Ogromne gratulacje:) wielka szansa dla Ciebie Wuza:) trzymaj tak dalej a daleko zajdziesz. zycze powodzenia i z pewnoscia bede sledzil twoje publikacje :)

ODPOWIEDZ