Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Kimkolwiek pisze:
Midas pisze:Jaja sobie robią dzisiaj na kablu. Takiego gówna to dawno nie widziałem...

3x be 1 sl
podlacz FF teraz to jest trendy
Mogę wrzucić statement, podłączać pod ff/myfxbooka nie mam zamiaru, bo mnie to stresuje. A jeśli ktoś nie wierzy w to czy gram na realu czy nie (co z resztą przy tej kwocie nie ma znaczenia) to... mam to w głębokim poważaniu :)
Witam,

Po pierwsze gratuluje dziennika, śledzę go już od jakiegoś czasu.

A teraz mam pytanie co do 5 strat pod rząd... Jak sobie z tym radzisz? Czy straciłeś po takiej serii pewność siebie? Myślę, że na pewno, ale czy mimo wszystko pozycję nr 6 otwierałeś też za 0.05 lota?
Dzięki, zachęcam do wrzucania analiz/screenów z pocyjami.

Radzę sobie tak, że straciłem to straciłem, dałem dupy czasu nie cofnę. Następnego dnia nie patrzę na to co było tylko na to co się teraz dzieję. Od momentu jak jestem pewny swojej gry to nie robi na mnie już wrażenia takiego parę strat. Oczywiście jest żal, bo ich nie powinno byc, a pryznajmniej części, ale tak jak pisałem czasu nie cofnę, mogę tylko starać się nie popełnić tych samych błędów ponownie.Pozycja była za 0.05 lota, tak jak wcześniej pisałem zmniejszenie lota po paru stratnych pozycjach byłoby głupie moim zdaniem.

A swoją drogą to dzisiaj wywaliło mi pozycję, która poszła do TP 28p o dokładnie 0.1p (biorąc pod uwagę spread, cenie zabrakło 0.3p do SL'a :) ). 0.1 pipsa i zamiast +20p jest -8p :D Jeśli jutro będą jakieś pozycję to wrzucę też screena z dzisiaj, bo już teraz mi się nie chce.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

Dzisiaj jak na razie 2 zagrania, oba to longi na ejku.

-8
+25p - mogłem to lepiej zamknąć, albo od razu jak na +30p weszło albo chociaż te 2-3 pipsy wyżej, ale bałem się, że rąbną w dół i będzie trzeba długo czekać albo w ogóle się zepsuje pozycja. Zresztą nie słusznie, układ na h1-h4 jest taki, ze dojdą spokojnie do TP, ale nic nie zmienię już :P

+ screen z wczoraj, ostatnia pozycja wywalona o 0.1p spreadu...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Dziś bez gry, ale płaczę, że tam nie doszli przed danymi ;( (screen)

Ale zasad trzeba się trzymać. W zeszłym miesiącu były 2 "złe" dni kiedy naprawdę źle grałem i złamałem całkowicie swoje zasady (i przez to zamiast 30% zrobiłem około 15%) a właśnie jeden z tych złych dni był dlatego, że sieknąłem 3 czy nawet 4 zagrania na danych jak idiota pod prąd.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Bedzie dobrze. Jestem z toba :564:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Jak na razie bez gry, czaję się na ejka. Setup na screenie. Liczę na ruch od fibo50 lekko spenetrowanego.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

@up Ktoś zarobił?

Niestety wpadł Sl w dodatku poślizg 2p co daje:
-10p
+22p

Dzień na +12p

Gdyby było wcześniej to bym trzymał i Tp byłby na szczycie dzisiejszym, ale jest piątek i już późno, dlatego wziąłem co moje i uciekam.

Pozdrawiam, Midas

ps. screen jest z m1, źle nazwałem z przyzwyczajenia :P

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj jedna pozycja, po fakcie widać, że mogło być więcej (bo TP by weszło), ale zamknąłem wcześniej, bo nie do końca mi się podobało (zresztą po zamknięciu zrobili mocną reakcję w dół).

Ejek +10.7p

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Midas czekasz na jakies potwierdzenia przed wejsciem czy sama dobra cena ci wystarcza do zajecia pozycji? Gratuluje ostatnich wynikow, super zagrania. Jak jeszcze nie trzepiesz kapuchy to na pewno niedlugo zaczniesz :D
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Kapuchą tego nie można nazwać, ale 283$ jest obecnie na koncie, a zaczynałem od 197$ (wcześniej grałem za 30$, ale jak się udało w konkursie zgarnąć 600zł to dopłaciłem tak żeby było 200 tylko obliczenia siadły i 197 wyszo :D ). Wiem, że to śmiesznie brzmi po paru miesiącach dopiero na plusie, ale jakbym mógł to bym konto jakieś social tradingowe założył, żebym sobie już live historię zbierał to może kiedyś by się jakimś kapitałem ludzie podłączyli. Tylko szczerze mówiąc nie za bardzo wiem jak to wszystko działa i czy to do końca jest legalne w naszym pięknym kraju? Bo trochę wkurza świadomość, że raczej większych pieniędzy zbyt szybko się nie uda ogarnąć (chodzi mi o takie 10k zł chociaż), bo ja nie mam skąd a rodzina miała pomóc, ale ciągnie się to już rok prawie i coś czuje, że prędzej z tych 200$ uciułam 10k zł niż dostanę jakieś wsparcie z ich strony.

Jak cena dojdzie tam gdzie chce, żeby doszła to czekam na reakcję na m1 i gram na cofce tej reakcji, ale po przeanalizowaniu trade'ów zastanawiam się, czy nie czekać aż cena zrobi fbo tego miejsca, z którego zrobiła pierwszą reakcję.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Zainwestowalbym w ciebie ale mam mniej niz ty :) dzieki za odpowiedz, wszystko jasne.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

ODPOWIEDZ