DayTrading: Poniedziałek 03.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 mar 2014, 00:00

Wzrost
7
22%
Bez zmian
1
3%
Spadek
24
75%

Liczba głosów: 32

MARFOR
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Poniedziałek 03.03.2014

Nieprzeczytany post autor: MARFOR »

Jak by usa nie finansowało majdanu to nie było by teraz zagrożenia wojną, a to niestety nie są żarty

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:
Bardziej chodziło mi o to, że rynek oswoi się z sytuacją i panika minie. Ot co. Jak to mawiał "Laska" - 'trzeba się wyluzować" ;)
wjadę Ci do domu z karabinem i oddziałem szturmowym i zobaczymy czy po kilku dniach Ty i Twoi sąsiedzi się "oswoicie" :mrgreen:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Za­pew­ne w tym wy­pad­ku była to eks­per­ty­za MSZ, któ­re­go szef - Wil­liam Hague po­le­ciał wczo­raj do Ki­jo­wa z wy­ra­za­mi po­par­cia dla Ukra­iny. Dziś na kon­fe­ren­cji pra­so­wej w Ki­jo­wie mówił o nie­unik­nio­nych "kon­se­kwen­cjach i cenie" ro­syj­skiej akcji zbroj­nej, choć nie chciał się wda­wać w żadne szcze­gó­ły.

Tym­cza­sem po­ka­zy­wa­ny w bry­tyj­skiej te­le­wi­zji do­ku­ment za­wie­ra prze­stro­gi, ja­kich kro­ków Lon­dyn nie po­wi­nien po­przeć. Cho­dzi nie tylko o re­ak­cję zbroj­ną NATO, co nie sta­no­wi za­sko­cze­nia, ale rów­nież o sank­cje han­dlo­we i za­mknię­cie lon­dyń­skie­go City dla ro­syj­skich ope­ra­cji fi­nan­so­wych, na czym ucier­pia­ła­by rów­nież Wiel­ka Bry­ta­nia. Do­ku­ment za­le­ca na­to­miast wspar­cie Ukra­iny al­ter­na­tyw­ny­mi wobec ro­syj­skich do­sta­wa­mi gazu i ropy oraz po­pie­ra sank­cje wi­zo­we.

UK maja biznes NIemcy tez Francja tez

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

atlanticos pisze:
highend pisze:
Bardziej chodziło mi o to, że rynek oswoi się z sytuacją i panika minie. Ot co. Jak to mawiał "Laska" - 'trzeba się wyluzować" ;)
wjadę Ci do domu z karabinem i oddziałem szturmowym i zobaczymy czy po kilku dniach Ty i Twoi sąsiedzi się "oswoicie" :mrgreen:

Wydaje mi się, że taki sposób postępowania to domena Gonza ;), a nie Kermita ;P
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

4ex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4ex »

Bemowo1 pisze:
4ex pisze:

też mialem Cię za rozumiejącego sytuację, Putin to nie psychol, to bardzo dobry i skuteczny polityk,
piszesz psychol bo co ? bo chce swoją kasę ? a po drugiej stronie kto jest ? z kim ma ktokolwiek rozmawiać o kasie ?
nawet ukraińcy nie wiedzą kto rządzi krajem, a chyba nie uważasz że jest w tym wszystkim jakikolwiek inny ważniejszy argument od kasy ? to samo robią amerykanie i też się nikogo o zgodę nie pytają ...
Putin to psychol, tydzień temu uważałem go za mądrego polityka (silnego, który potrafi trzymać ruski naród za ryj - taki model w rosji jest właściwy, inny nie działa)- teraz uważam, że to psychopata. - dlaczego?
od kilkunastu tygodni rubel osłabia się - rozliczenia głównie są w dolarze -dzisiejsza interwencja BOR nie wiele wpłynęła na relację rubla do głównych walut.
Osłabiając walutę surowce będą sprzedawane za grosze - import dla rosji będzie 'drogi'

Jaką swoją kasę - on chce być właścicielem ziemi, która nie należy do rosji
Stwierdzenie ruskich - nie oddamy Krymu - jak można oddać coś czego nie jesteśmy właścicielem.

A propaganda w rosji - pierwsza klasa - naród ruski kupuje wszystko.
Putin nie chce być właścicielem ziemi, ale chce mieć decydujący głos na temat ziemi w którą włożył kase,
propaganda w Rosji wcale nie jest lepsza od tej w Polsce, obserwując nasze programy w tv stwierdzam że Gierek byłby dumny, nauka nie poszła w las...

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Bemowo1 pisze:Putin to psychol, tydzień temu uważałem go za mądrego polityka (silnego, który potrafi trzymać ruski naród za ryj - taki model w rosji jest właściwy, inny nie działa)- teraz uważam, że to psychopata. - dlaczego?
od kilkunastu tygodni rubel osłabia się - rozliczenia głównie są w dolarze -dzisiejsza interwencja BOR nie wiele wpłynęła na relację rubla do głównych walut. Osłabiając walutę surowce będą sprzedawane za grosze - import dla rosji będzie 'drogi'
Stwierdzenie ruskich - nie oddamy Krymu - jak można oddać coś czego nie jesteśmy właścicielem.
Fazi... tak jak się z reguły z Tobą zgadzam, tak w tym przypadku raczej nie masz racji. Putin pierwszy nie pociągnie za spust, ale nie ugnie sie pod presją zachodu, przez co jego pozycja jeszcze bardziej się umocni, opozycja mu juz wiecej nie podskoczy podobnie jak roznego rodzaju ekstremisci.... co z tego ze z gieldy wyparowało iles tam miliardów - wróci prędzej czy poźniej...

Zobacz jak rozegrał sprawe Syrii... po Ukrainie Obama bedzie przy Putinie mały pikus...

A co do Krymu i kwestii jego własnosci to przypominam że Krym był rosyjski tylko niejaki Chruszczow podarował go Socjalistycznej Republice Ukrainy wchodzącej wtedy w skład ZSRR...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
dziad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dziad »

Ciapul pisze:
Bemowo1 pisze:Putin to psychol, tydzień temu uważałem go za mądrego polityka (silnego, który potrafi trzymać ruski naród za ryj - taki model w rosji jest właściwy, inny nie działa)- teraz uważam, że to psychopata. - dlaczego?
od kilkunastu tygodni rubel osłabia się - rozliczenia głównie są w dolarze -dzisiejsza interwencja BOR nie wiele wpłynęła na relację rubla do głównych walut. Osłabiając walutę surowce będą sprzedawane za grosze - import dla rosji będzie 'drogi'
Fazi... tak jak się z reguły z Tobą zgadzam, tak w tym przypadku raczej nie masz racji. Putin pierwszy nie pociągnie za spust, ale nie ugnie sie pod presją zachodu, przez co jego pozycja jeszcze bardziej się umocni, opozycja mu juz wiecej nie podskoczy podobnie jak roznego rodzaju ekstremisci.... co z tego ze z gieldy wyparowało iles tam miliardów - wróci prędzej czy poźniej...

Zobacz jak rozegrał sprawe Syrii... po Ukrainie Obama bedzie przy Putinie mały pikus...

A co do Krymu i kwestii jego własnosci to przypominam że Krym był rosyjski tylko niejaki Chruszczow podarował go Socjalistycznej Republice Ukrainy wchodzącej wtedy w skład ZSRR...
...
Pozwolę sobie przypomnieć że Śląsk , Pomorze czyli tzw. Ziemie Odzyskane też należały do Niemiec i Czech tylko niejaki Stalin podarował je Polsce. W polityce naruszenie istniejącego status quo traktowane jest jako precedens i prowokuje do nasladownictwa!
Wielkie pieniądze robi się na małych pozycjach!
...................................................... Vic Sperandeo

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

dziad pisze:
Ciapul pisze:

...
Pozwolę sobie przypomnieć że Śląsk , Pomorze czyli tzw. Ziemie Odzyskane też należały do Niemiec i Czech tylko niejaki Stalin podarował je Polsce. W polityce naruszenie istniejącego status quo traktowane jest jako precedens i prowokuje do nasladownictwa!
do Czech? to trochę pojechałeś...

Zablokowany