Piter80 pisze:Dziękuje bardzo
Wuza Day trading vol.2
Re: Wuza Day trading vol.2
Cichutko tu widzę, ostatnio totalnie nie mam czasu, spinam do końca kilka spraw ale w środę będę miał dla Was parę nowości 
Dalej lecąc offtopiciem kulinarnym...
W zamawianiu tortów urodzinowych timing jak widać po wczorajszej aferze w Warszawie jest tak samo ważny jak w tradingu
)
Pozostaje mieć nadzieje, że Ci idioci dostaną dożywotnie zakazy stadionowe a ja będę miał okazję się pojawić na Ł3 jeszcze w tym sezonie...
Postaram się być trochę oryginalny i to ja złożę Wam wszystkim życzenia z okazji moich urodzin.
Przede wszystkim chciałbym życzyć każdemu forumowiczowi dużo zdrowia, spełnienia marzeń, wytrwałości w dążeniu do celu i tego żebyście co roku w dniu swoich urodzin mogli z czystym sumieniem mogli powiedzieć, że zrobiliście krok do przodu, nie ważne czy w kwestiach zawodowych czy prywatnych, ważne żeby cały czas się rozwijać.
Dla mnie ostatni rok był bardzo udany, pod każdym względem a ten kolejny zapowiada się pełen nowych wyzwań..
A żeby nie było całkowicie Off topic..
USD/PLN
https://www.tradingview.com/x/dpgSfydV/
Powrót do kanału, dobre dane z USA, Mario osłabiający słownie Euro i konflikt na Krymie, szczerze powiedziawszy nie jestem w stanie znaleźć nic co przemawiałoby za brakiem dalszych wzrostów na tej parze..
Test 3,07-8 wydaje się kwestią czasu, przebicie tego poziomu otwiera drogę do 3,15 i testu tegorocznych maksimów..
Dalej lecąc offtopiciem kulinarnym...
W zamawianiu tortów urodzinowych timing jak widać po wczorajszej aferze w Warszawie jest tak samo ważny jak w tradingu
Pozostaje mieć nadzieje, że Ci idioci dostaną dożywotnie zakazy stadionowe a ja będę miał okazję się pojawić na Ł3 jeszcze w tym sezonie...
Postaram się być trochę oryginalny i to ja złożę Wam wszystkim życzenia z okazji moich urodzin.
Przede wszystkim chciałbym życzyć każdemu forumowiczowi dużo zdrowia, spełnienia marzeń, wytrwałości w dążeniu do celu i tego żebyście co roku w dniu swoich urodzin mogli z czystym sumieniem mogli powiedzieć, że zrobiliście krok do przodu, nie ważne czy w kwestiach zawodowych czy prywatnych, ważne żeby cały czas się rozwijać.
Dla mnie ostatni rok był bardzo udany, pod każdym względem a ten kolejny zapowiada się pełen nowych wyzwań..
A żeby nie było całkowicie Off topic..
USD/PLN
https://www.tradingview.com/x/dpgSfydV/
Powrót do kanału, dobre dane z USA, Mario osłabiający słownie Euro i konflikt na Krymie, szczerze powiedziawszy nie jestem w stanie znaleźć nic co przemawiałoby za brakiem dalszych wzrostów na tej parze..
Test 3,07-8 wydaje się kwestią czasu, przebicie tego poziomu otwiera drogę do 3,15 i testu tegorocznych maksimów..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
MaciejWLKP
- Pasjonat

Wszystkiego Najlepszego Wuza! Jutro może być tak że rano obudzisz się z kacem a na Ukrainie będzie toczyć się już wojna. Ja tylko życzę sobie dolara po 3.2x-3x 
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
-
forexkiller
- Gaduła

Wszystkiego najlepszego Wuza i gratuluję Ci że możesz sobie powiedzieć z czystym sumieniem że rozwinąłeś się przez cały rok.
Widzę że używasz średnich na tradingview. To jako pomoc w określeniu tendu czy poprostu jako dynamiczne wsparcia i opory?? Masz 50 SMA, 100 SMA i 200 SMA czy to średnie EMA? Pozdrawiam
Widzę że używasz średnich na tradingview. To jako pomoc w określeniu tendu czy poprostu jako dynamiczne wsparcia i opory?? Masz 50 SMA, 100 SMA i 200 SMA czy to średnie EMA? Pozdrawiam
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
forexkiller pisze:Wszystkiego najlepszego Wuza i gratuluję Ci że możesz sobie powiedzieć z czystym sumieniem że rozwinąłeś się przez cały rok.![]()
SMA ~
Już kiedyś pisałem, że to jeden z dodatków które lubię z "graficznego" punktu widzenia czasami mieć na wykresie
Wuza, trzymasz jeszcze longi na USDPLN? 
PS: wszystkiego najlepszego i samych zielonych ($$$) dni
Oczywiście, tak jak napisałem wcześniej nie widzę aktualnie przesłanek do zamknięcia, poza strefą podaży w okolicy 3,07-08.freakout pisze:Wuza, trzymasz jeszcze longi na USDPLN?
Ewentualne rozpoczęcie walk na Krymie w najbliższych dniach spowoduje bardzo dużą wyprzedaż na złotówce...
A jak nie będzie walk i się wszystko rozejdzie po kościach to polecimy na południe... na dwoje babka wróżyła, PA w długim i średnim terminie pokazuje południowy kierunek, a korekty wzrostowe związane z 'risk off' są co prawda dynamiczne, ale trwają kilka, kilkanaście sesji... nie ma technicznych ani fundamentalych przesłanek na longi usd/pln moim zdaniem... Jeszcze w czwartek/piątek te pozycje (gdziekolwiek otwierane) były pod kreską i tak moim zdaniem będzie wkrótce. Oczywiście mogę się mylić, ale zgodnie z PA/AT/fundamentami nie popełniam błędu...Wuza pisze:Oczywiście, tak jak napisałem wcześniej nie widzę aktualnie przesłanek do zamknięcia, poza strefą podaży w okolicy 3,07-08.freakout pisze:Wuza, trzymasz jeszcze longi na USDPLN?
Ewentualne rozpoczęcie walk na Krymie w najbliższych dniach spowoduje bardzo dużą wyprzedaż na złotówce...
A jakie są według Ciebie fundamentalne przesłanki za dalszym umocnieniem Polskiego złotego ? Technicznie ok jestem w stanie się zgodzić, że na większych TF można stawiać na ruch na południe ale fundamentalnie ?Baton pisze: A jak nie będzie walk i się wszystko rozejdzie po kościach to polecimy na południe... na dwoje babka wróżyła, PA w długim i średnim terminie pokazuje południowy kierunek, a korekty wzrostowe związane z 'risk off' są co prawda dynamiczne, ale trwają kilka, kilkanaście sesji... nie ma technicznych ani fundamentalych przesłanek na longi usd/pln moim zdaniem... Jeszcze w czwartek/piątek te pozycje (gdziekolwiek otwierane) były pod kreską i tak moim zdaniem będzie wkrótce. Oczywiście mogę się mylić, ale zgodnie z PA/AT/fundamentami nie popełniam błędu...
Oczywiste. Szybszy rozwój polskiej gospodarki względem Europy. Dodatkowo jeśli trend wzrostowy na edku będzie kontynuowany w średnim/długim terminie na co są spore szanse, dodatkowo nastąpi napływ kapitału do EM, to i kilka pozostałych czynników (napływ środków z UE, możliwe spowolnienie procesu QE, risk on, etc), to wszystko powinno dać sporego kopa PLN i spowodować zejście poniżej 4,00 na EUR i 3,00 na USD. Co więcej: perspektywa wprowadzenia Euro... powody umacniania naszej waluty w długim terminie można mnożyć...Wuza pisze:A jakie są według Ciebie fundamentalne przesłanki za dalszym umocnieniem Polskiego złotego ? Technicznie ok jestem w stanie się zgodzić, że na większych TF można stawiać na ruch na południe ale fundamentalnie ?Baton pisze: A jak nie będzie walk i się wszystko rozejdzie po kościach to polecimy na południe... na dwoje babka wróżyła, PA w długim i średnim terminie pokazuje południowy kierunek, a korekty wzrostowe związane z 'risk off' są co prawda dynamiczne, ale trwają kilka, kilkanaście sesji... nie ma technicznych ani fundamentalych przesłanek na longi usd/pln moim zdaniem... Jeszcze w czwartek/piątek te pozycje (gdziekolwiek otwierane) były pod kreską i tak moim zdaniem będzie wkrótce. Oczywiście mogę się mylić, ale zgodnie z PA/AT/fundamentami nie popełniam błędu...