Forex Szkolenie Indywidualne - Płatne na godziny - Systemy

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
fxtrade
Bywalec
Bywalec

Forex Szkolenie Indywidualne - Płatne na godziny - Systemy

Nieprzeczytany post autor: fxtrade »

Szanowni Państwo,
Chciałbym zaprosić szczególnie wszystkie osoby początkujące z inwestycjami na rynku forex na moją stronę http://forexszkolenie.edu.pl
Znajdziecie Państwo tam, cotygodniowe analizy najważniejszych par walutowych i surowców, dwa systemy którymi osobiście inwestuje oraz pakiet szkoleń. Prawdopodobnie jako jedyna osoba szkoląca, udostępniam również dla przykładu kilka swoich statystyk myfxbook na kontach realnych oraz wypłaty zysków od brokera. Serdecznie zapraszam.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Forex Szkolenie Indywidualne - Płatne na godziny - Syste

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Z obywatelskiego obowiązku byłem na stronie, poczytałem. Szkoda czasu, drogo, staty mało przekonywujące. Słowem: odradzam
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Jakoś nie aktualne te linki do MyFXBook ;) Kilka miesięcy temu ostatnia aktywność a potem co ? strata ?
66 zleceń i na podstawie tak krótkiego okresu rozpatrywać czy ktoś jest dobry ?
Czysty fart początkującego bo jak to nazwać ? ;)
Po drugie jak ktoś zarabia na FX takie kokosy to na cholerę chce zarabiać na szkoleniach ?
Znam wielu dobrych graczy i nigdy nie robili odpłatnych szkoleń, robili to za darmo dla zabawy.
Szkolenia dają często (a nawet bardzo często) teoretycy, którzy nagminnie tracą gdy graja na realu.
Albo brokerzy ;) by pokazać jak łatwo zarobić dziś i jak utopić wszystko jutro ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

300 zł za godzinę za taką wiedzę? Fakt, niektóre strategie mogą być warte wielokrotnie więcej niż ta suma ale tam na stronie jest podany zakres tematyczny całości szkolenia i wychodzi na to, że prawie wszystko to podstawy. Wybór brokera, obsługa platformy, interpretacja wykresu... 30 zł/h max bo tematyka na takim poziomie jakby student chciał udzielać korepetycji młodszym i mniej ogarniętym przykładowo z matematyki bo sam wcześniej zdawał maturę z tego przedmiotu.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

na koncie z 10k depo jest kapitał 99,2% czyli jakaś pozycja jest nie zamknięta :D
myślę że jak by system ją uwzględnił to by była strata a tak to nieuaktualniacie specjalnie
ta strata pewnie by pochłoneła zarobek z tych mniejszych kont
i to co koledzy piszą historia za mała aby konkretniej ocenic
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

30 zł/h max
30 zł kosztuje książka "Forex dla bystrzaków". 250 stron wiedzy o podstawach.

fxtrade
Bywalec
Bywalec

Szanowni Panowie,

Jakie swoje osiągnięcia na rynku Forex możecie przedstawić w statystykach bądź potwierdzeniach wypłat zysków ze ośmielacie się komentować i jadem zarzucać czyjeś ogłoszenie?

Proszę najpierw przestać inwestycji na koncie DEMO lub inwestycji kwota 100 EURO z DD ponad 65% a dopiero zawierać głos w sprawie innych osób.

Nie przeczytaliście całości co jest opisane dokładnie na stronie, oceniacie człowieka po okładce co jest typowe dla Polaków i wydajecie swoje opinie.

Dla osób zainteresowanych, w dziale „Wyniki”, przedstawiam 4 konta realne.
Jedno konto o nazwie „Inwestowanie z Trendem” na którym inwestuje i jest zweryfikowane.
Trzy konta założone specjalnie dla przykładu aby pokazać że każdą kwotą można zarabiać spore pieniądze każdego miesiąca z małym obsunięciem kapitału.

Nie inwestuje kwotami 500-1000zł to bo jest dla mnie zabawa a nie zarobek.
System do inwestycji wtedy jest opłacalny gdy potrafi miesięcznie przynosić zyski w granicach 8-10 tyś zł i ja właśnie takim inwestuje i taki przedstawiam w swoich szkoleniach.

Konta były założone specjalnie z rożnymi sumami na okres 3 miesięcy aby mogły być przykładem ze mój system i moja wiedza jest zyskowna. Nie jestem tylko teoretykiem ale praktykiem również.

Nie znam osobiście innego mentora i osoby szkolącej która przedstawia swoje statystyki a tym bardziej wypłaty a dla mnie jest to wyznacznik i tzw „Portfolio”.

Tak jak wspomniałem powyżej, trzy konta były tylko założone do celów pokazowych i zostały zamknięte i pieniądze jak widać wypłacone.

Kolega wykazał się wiedza i bystrością że jedna transakcja nie została zamknięta na myfxbook. Odpowiem jednoznacznie, widocznie jakiś problem techniczny wystąpił z myfxbook co się często zdarza i nie z aktualizował tego lub ja tak jak wspomniałem wypłaciłem pieniądze na swoje główne konto a tamte pokazowe zostały zamknięte.

Dodatkowo przedstawiam kilka wypłat zysków. Mogę więcej systematycznych wypłat zysków przedstawić na stronie ale nie widzę w tym sensu, ponieważ będą pytania ze tyle zarabia i jeszcze chce szkolić. Tak jak napisałem na swojej stronie oraz tak jak zawsze ucznia swoim wspominam ze nie należy inwestować pod publikę a dla siebie.

Napisałem również ze moja inwestycja zajmuje mi dziennie kilkanaście minut, więc wolny czas mam ochotę poświecić na szkolenia aby inni tez mieli możliwość osiągania podobnych zysków.
Uważam że nic nie stoi na przeszkodzie aktywnego inwestowania że sprzedawaniem wiedzy. Gdyby praktycy nie pisali książek, to skąd czerpałyby wiedzę osoby początkujące ?.

Jeśli macie Panowie jakieś pytania, to proszę zadzwonić lub napisać do mnie a nie pluć jadem publicznie, bo to tylko świadczy o naszym narodzie. Dzięki takiemu zachowaniu, żaden zawodowy trader nie może się upublicznić bo zaraz zostanie ośmieszony oraz z zarzutami ze oszukuje i ze jego zyski są nie realne.

Szkolący którzy tylko mówią i wklejają same liczby i nic nie pokazują to są dopiero wiarygodni a jest ich kilku na rynku.....
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

fxtrade pisze: Szkolący którzy tylko mówią i wklejają same liczby i nic nie pokazują to są dopiero wiarygodni a jest ich kilku na rynku.....
Jak ktoś może być wiarygodny skoro rejestrując się na forum nie przeczytał regulaminu :568: i nie wie że linki reklamowe w stopce są niedozwolone.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Zatoichi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zatoichi »

Skoro jest trend wzrostowy to dlaczego grasz sella?

-- Dodano: pn 03-03-2014, 13:21 --
fxtrade pisze: Nie inwestuje kwotami 500-1000zł to bo jest dla mnie zabawa a nie zarobek.
System do inwestycji wtedy jest opłacalny gdy potrafi miesięcznie przynosić zyski w granicach 8-10 tyś zł i ja właśnie takim inwestuje i taki przedstawiam w swoich szkoleniach.
te 8-10tys./ msc. ugrywasz grają mikrolotami?

Zaliczyłeś stopa na AUDUSD dlatego że widziałeś trend wzrostowy ... a jest nadal spadkowy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

fxtrade
Bywalec
Bywalec

forexsowicz91 pisze:
30 zł/h max
30 zł kosztuje książka "Forex dla bystrzaków". 250 stron wiedzy o podstawach.
Absolutnie nie neguje czytania książek, ponieważ człowiek całe życie uczy się czegoś nowego i zdobywa nową wiedzę ale Forex to rynek bardzo spekulacyjny gdzie następuje duża zmienność kursu i pojawia się dużo pułapek w postaci np. „fake pinbar” Osoba początkująca nie nauczy się tego z książek i nie zrozumie zachowania rynku. Taka wiedzę musi ktoś pokazać na żywo podczas trwającej sesji i dobrego systemu oraz odpowiedniej interpretacji price action. Niestety w Polsce jest mało dobrych książek. Perełki są w języku angielskim, aczkolwiek wiele pozycji jest przetłumaczonych i te warto przeczytać jeśli się jest początkującym bez dobrej znajomości języka angielskiego. Reszta to powielanie regułek jak w encyklopedii.

Dodatkowo uważam ze wiele książek opiera się na doświadczeniach z lat 80-tych i 90-tych.
Inaczej wyglądały wtedy trendy oraz inwestycja. Obecnie rynkiem czasami niemiłosiernie rzuca w górę i w dół, więc uważam ze najlepszym przyswojeniem wiedzy jest nauka na żywo na wykresie a nie z książki gdzie są wykresy historyczne. W latach 80-tych i 90-tych, jak się zaczął trend to trwał i trwał. Wystarczyło wsiąść do pociągu w odpowiednim momencie. Owszem teraz podobnie ale o wiele trudniej. Za dużo spekulacji przez to ze forex stał się ogólnodostępny. Jeśli ktoś chce odnosić sukcesy na rynku i traktować to jako jedyne żródło dochodu to musi w wiedzę zainwestować i poświecić się a rezultaty przyjdą same.

-- Dodano: 03 mar 2014, 14:58 --
Zatoichi pisze:Skoro jest trend wzrostowy to dlaczego grasz sella?

-- Dodano: pn 03-03-2014, 13:21 --
fxtrade pisze: Nie inwestuje kwotami 500-1000zł to bo jest dla mnie zabawa a nie zarobek.
te 8-10tys./ msc. ugrywasz grają mikrolotami?

Zaliczyłeś stopa na AUDUSD dlatego że widziałeś trend wzrostowy ... a jest nadal spadkowy.
Analiza i pozycja jest z poprzedniego tygodnia. Napisałem że "obecnie" jest trend wzrostowy.
Zamknąłem ręcznie w piątek tą transakcje ze strata 3 pipsów, ponieważ zazwyczaj wszystkie transakcje zamykam czy to stratne lub zyskowne w piątek aby nie narażać depozytu na lukę weekendowa.

Zagranie to było czystą spekulacją, ponieważ mój system wskazywał początek trendu wzrostowego a dodatkowo utworzył się byczy pinbar na D1 więc w miejsce jego postawiłem longa z małym stopem o małym wolumenie. Owszem według EMA200 trend spadkowy ale według innych analiz zachodzi prawdopodobieństwo zmiany. Rynek sam zweryfikuje to.

Inwestuje rożnymi wolumenami, wszystko zależy od strategii. W skalpingu to pełne loty, w Swing, mini loty a long term mikroloty. Dywersyfikuje swój portfel na wiele sposobów.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ