Forex Szkolenie Indywidualne - Płatne na godziny - Systemy

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Re: Forex Szkolenie Indywidualne - Płatne na godziny - Syste

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

fxtrade pisze:
Proszę najpierw przestać inwestycji na koncie DEMO lub inwestycji kwota 100 EURO z DD ponad 65% a dopiero zawierać głos w sprawie innych osób.
Rozumiem, że to było do mnie ;)
Tak wiec radziłbym najpierw przyjrzeć się liczbom i policzyć jakie jest prawdziwe DD i jaki jest prawdziwy procent
zanim zaczniesz oceniać co jak sam zauważyłeś nie jest ładne a jednak sam zrobiłeś to samo.
Nigdy nie wystawiłbym kont z dużą kwotą bo jestem przewrażliwiony na punkcie bezpieczeństwa ;)
A jeżeli zajmujesz się szkoleniami to wiesz doskonale, że jeżeli strategia jest poprawna to nie ma
znaczenia czy zarządza 100 czy 1mln, ale cóż chyba jeszcze do tego etapu nie doszedłeś.
Jak zwykle "miszcz" szkoleń gra tylko milionami ;)
Jak byś nie wiedział konta demo służą do testowania i po odpowiednim okresie testowym
można spróbować zagrać realnymi pieniędzmi. Ale pewnie na szkoleniach uczysz ludzi
grac od razu realnymi kilkoma bankami ;)
Również konta demo umożliwiają porównanie wyników z kontami realnymi by zobaczyć jakie
są rozbieżności i jak w przyszłości obliczać zyskowność strategii testowej.

Tak wiec najpierw dorośnij, zapuść wąsa, zatrudnij się w firmie, która da ci przyzwoite
doświadczenie jako trejder a potem ucz, szkol i kombinuj i wtedy będziesz mógł mnie obrażać ;)

A wracając do wystawionych statystyk na stronie ze szkoleniami to nie widzę żadnej strategii działającej do dziś.
A nawet jedna pokazuje 0 ;) Wiec pewnie wszystkie teraz maja wtopę.
Po kilku miesiącach gry i kilku procentach zabierać się za szkolenia ... hmmm .. ciekawe ;)
Do tego konta nie zweryfikowane ;) A może to konto wujka ??? ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
Zatoichi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zatoichi »

fxtrade pisze: Analiza i pozycja jest z poprzedniego tygodnia. Napisałem że "obecnie" jest trend wzrostowy.

Bzdura! Wg PA nie ma żadnego trendu wzrostowego na D1 ani w zeszłym tygodniu ani dziś ani do czasu gdy nie powstanie nowy szczyt. Czy może Price Action Rafała Lesiaka to jakiś inny wynalazek pod tą samą nazwą? Jak chcesz uczyć kogokolwiek nie znając podstaw PA?

Pinbar to fejk niczym nie potwierdzony. Zagranie było czysta spekulacją i nie zgodnie z założeniami które masz określone na stronie ... "Moja inwestycja na forex opiera się głównie i tylko na strategii: Inwestowania z Trendem, S/R, Price Action, Piramidowaniu zysków, News Trading. Używam jednego sprawdzonego EA do skalpowania również z trendem."

fxtrade
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxtrade »

Nie ma potwierdzonego na 100% trendu wzrostowego ponieważ nie został przebity ostatni szczyt z 13 stycznia na kangurze ale w spekulacji nic nie stoi na przeszkodzie aby mieć własne zdanie i opierać się na swoim systemie. Opinia własna na rynku to jak dziura w pupie, każdy ją ma a jednak jedni wygrywają a drudzy przegrywają. Na wykresie miesięcznym wciąż cena Kangura jest nad EMA200 więc wszystko się może zdarzyć. Zawodowcy wiedzą ze zachowania rynku nie da się przewidzieć w 100% a jedynie samemu można go interpretować i każdy na swoją stronę a kto będzie miał racje to rynek zweryfikuje to.

Sporo osób ostrzegało mnie abym się nie ogłaszał na tym forum bo panuje tu trend intelektualny prosto z piaskownicy dziecięcej to raz a dwa bycie "Hej-terem" jest teraz w modzie, więc nie widzę sensu dalszej dyskusji. Nie mój poziom. Przepraszam za kłopot a Admina, jeśli to możliwe, proszę o skasowanie całego posta. Nie chce mieć reklamy na takim forum. Dziękuje za uwagę.
Kończąc dyskusje, nie dziwie się że wiele poważnych osób przechodzi na zagraniczne forum Forex Factory a Ci co inwestują wiekszymi sumami i odnoszą sukcesy nie wypuszczają się publicznie....no cóż mój błąd. Do widzenia Państwu.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Czyli dupa z ciebie nie szkoleniowiec skoro nie potrafisz obronić własnej pozycji.
To był tylko zalążek tego co może cię spotkać na szkoleniu a ty się poddajesz po paru postach ;)
Czyli szkolenie polega na wykładzie i nic więcej ;) Nie można drążyć tematu bo zabiera swoje
zabawki i idzie do domu ;)

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

fxtrade pisze:Sporo osób ostrzegało mnie abym się nie ogłaszał na tym forum bo panuje tu trend intelektualny prosto z piaskownicy dziecięcej to raz a dwa bycie "Hej-terem" jest teraz w modzie, więc nie widzę sensu dalszej dyskusji. Nie mój poziom. Przepraszam za kłopot a Admina, jeśli to możliwe, proszę o skasowanie całego posta. Nie chce mieć reklamy na takim forum. Dziękuje za uwagę.
Kończąc dyskusje, nie dziwie się że wiele poważnych osób przechodzi na zagraniczne forum Forex Factory a Ci co inwestują wiekszymi sumami i odnoszą sukcesy nie wypuszczają się publicznie....no cóż mój błąd. Do widzenia Państwu.
Taka reakcja wynika z tego że było tu już wielu naciągaczy i stali bywalcy tego forum już nie jedno widzieli.
Tu byli lepsi marketingowcy od Ciebie którzy chwalili się sieciami neuronowymi przewidującymi przyszłość :)
Masz system i operujesz dużym kapitałem a konta na 1000 zł to dla Ciebie dziecinada to dlaczego szukasz ludzi na szkolenie narażając się na oczywistą podejrzliwość i krytykę a nie siedzisz z pięknymi kobietami w klubie popijając martini ?

fxtrade
Bywalec
Bywalec

Tymek pisze:Czyli dupa z ciebie nie szkoleniowiec skoro nie potrafisz obronić własnej pozycji.
To był tylko zalążek tego co może cię spotkać na szkoleniu a ty się poddajesz po paru postach ;)
Czyli szkolenie polega na wykładzie i nic więcej ;) Nie można drążyć tematu bo zabiera swoje
zabawki i idzie do domu ;)
Szanowny Panie „Tymek”, odpuściłem rozmowę ponieważ uważam ze jak ktoś poucza mnie a sam gra najbardziej ryzykownym systemem który wcześniej czy później wyzeruje konto to nie mam z tą osobą o czym rozmawiać. Gra Pan Grid'em a na dodatek połączonym z Martingale, ma Pan TYMCZASOWE obsuniecie kapitału do 65% i ma Pan być uważany za super przykład i tradera? Ktoś gra duzym depozytem i ciekawe czy by ryzykowal chwilowe obsuniecia 65% aby zarobić na korekcie może 10-15% - jeśli oczywiście korekta nastąpi wcześniej niż odbije sie jego depozyt od Margin Call....?

Proszę Pana, taki system ma ładne wyniki ale jak przyjdzie mocny i długi trend i nie będzie szybko korekty to osoba traci wszystkie pieniądze.

Ja swoich uczniów przestrzegam przed wszystkimi Gridami,Martingale jak przed ogniem! To jest zło które daje zarobić ale później wszystko odbiera. Dla mnie to nie jest Trading a czysty Hazard! Zadna wiedza typu AT, nie jest potrzebna.

Ja uczę systemu którym graja najwięksi inwestorzy i instytucje tego świata i odnoszą wielkie sukcesy od dziesiątek lat, ponieważ tylko Inwestowanie z Trendem może być dochodowe na długie, długie lata.....

-- Dodano: 05 mar 2014, 10:15 --
lolek pisze:
fxtrade pisze:Sporo osób ostrzegało mnie abym się nie ogłaszał na tym forum bo panuje tu trend intelektualny prosto z piaskownicy dziecięcej to raz a dwa bycie "Hej-terem" jest teraz w modzie, więc nie widzę sensu dalszej dyskusji. Nie mój poziom. Przepraszam za kłopot a Admina, jeśli to możliwe, proszę o skasowanie całego posta. Nie chce mieć reklamy na takim forum. Dziękuje za uwagę.
Taka reakcja wynika z tego że było tu już wielu naciągaczy i stali bywalcy tego forum już nie jedno widzieli.
Tu byli lepsi marketingowcy od Ciebie którzy chwalili się sieciami neuronowymi przewidującymi przyszłość :)
Masz system i operujesz dużym kapitałem a konta na 1000 zł to dla Ciebie dziecinada to dlaczego szukasz ludzi na szkolenie narażając się na oczywistą podejrzliwość i krytykę a nie siedzisz z pięknymi kobietami w klubie popijając martini ?
Szanowny Panie „Lolek” dziękuje ze jedynie Pan nie dołączył się do tej piany jadu i normalnie odpowiedział jak człowiek na mojego posta. Napisałem to na stronie i na forum że mam sporo wolnego czasu, ponieważ osobiście ręcznie inwestuje długoterminowo, a do skalpingu używam jednego sprawdzonego od lat robota, więc aby się nie nudzić, postanowiłem pomagać innym i przekazywać odpłatnie moją wiedzę. Czy to takie trudne do zrozumienia?

Można się uczyć Angielskiego z książek ale i tak się więcej człowiek nauczy jeśli ktoś siedzi koło niego i mu pomaga i na bierząco poprawia. To samo jest z Forex. Nic innego.

Panowie, taka sama sytuacja jest np. z lekarzami. Ktoś jest Profesorem lub Doktorem, pracuje w klinice, ma spore wynagrodzenie ale DODATKOWO, otwiera swój prywatny gabinet i po godzinach pracy w klinice dalej przyjmuje prywatnie ludzi. Co powiecie że też jest oszustem i dorobkiewiczem itp. ??? Jak się ma czas i chęci to pieniędzy nigdy za wiele. Taka sama sytuacja jest z inwestowaniem aktywnym oraz dodatkowo sprzedawaniem swojej wiedzy i praktyki.
Można mieć dochód z inwestycji i wypłacać go a szkoleniami powiększać swój depozyt i grac większym wolumenem lub vice versa i czy to jest złe żeby krytykować?

Nie interesują mnie już kluby z drinkami, ponieważ mam od lat super rodzinke i dzieci więc życie towarzyskie nie wchodzi w grę ale przynajmniej Pan miał dobre intencje ;-)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

fxtrade pisze: Szanowny Panie „Tymek”, odpuściłem rozmowę ponieważ uważam ze jak ktoś poucza mnie a sam gra najbardziej ryzykownym systemem który wcześniej czy później wyzeruje konto to nie mam z tą osobą o czym rozmawiać. Gra Pan Grid'em a na dodatek połączonym z Martingale, ma Pan TYMCZASOWE obsuniecie kapitału do 65% i ma Pan być uważany za super przykład i tradera? Ktoś gra duzym depozytem i ciekawe czy by ryzykowal chwilowe obsuniecia 65% aby zarobić na korekcie może 10-15% - jeśli oczywiście korekta nastąpi wcześniej niż odbije sie jego depozyt od Margin Call....?
Jak pisałem wcześniej proponuje najpierw przeanalizowanie jakie są tam podane liczby.
Ale cóż trzeba najpierw przeanalizować zanim się kogoś krytykuje.
Max DD był w wysokości 20% a strategia zrobiła 70%.
niestety MyFXBook ma problemy gdy pieniądze są w kredycie ;)
Tak wiec 20% to bardzo daleko do MC. A przyrost roczny rekompensuje ewentualne zjazdy pojawiające
się co kilka lat.
Tego typu strategia sprawdza się znakomicie przy pewnych założeniach, o których nie mam zamiaru Pana uczyć
bo nie mam gdzie wysłać FV ;)

Biorąc Pana wyniki żadne nie są prowadzone tak długo jak moje. I daleko Panu do wyników tej strategii.
Do tego jak Pan chce udowodnić działanie Pańskiej strategii w ostatnich 10 latach ?
Ostatni rok nie jest wyznacznikiem niczego. Dopasował się Pan ze strategia do napływających danych.
I na podstawie tego mamy wnioskować iż jest Pan super trejderem ?
Chciałbym również zapytać czy posiada Pan jakiekolwiek papiery potwierdzające, że ukończył pan
jakikolwiek kurs przygotowujący do szkoleń, np. taki jakie kończą wykładowcy na uczelniach.
Czy posiada Pan jakiekolwiek doświadczenie w firmach grających na rynku FX lub opcji ?
Do tego proszę mi wytłumaczyć skoro tak świetnie Pan zarabia dlaczego za szkolenia
pobiera Pan opłaty ? Wychodzi, że utrzymuje się pan ze szkoleń a nie z gry tak wiec nie widzę
w jaki sposób teoretyk może uczyć praktyki.

Przykład z lekarzami nie jest na miejscu ;)

Awatar użytkownika
Zatoichi
Gaduła
Gaduła

fxtrade pisze:Nie ma potwierdzonego na 100% trendu wzrostowego ponieważ nie został przebity ostatni szczyt z 13 stycznia na kangurze ... .
No to w ilu % jest potwierdzony trend wzrostowy na AUDUSD?

fxtrade
Bywalec
Bywalec

Zatoichi pisze:
fxtrade pisze:Nie ma potwierdzonego na 100% trendu wzrostowego ponieważ nie został przebity ostatni szczyt z 13 stycznia na kangurze ... .
No to w ilu % jest potwierdzony trend wzrostowy na AUDUSD?
Chwili obecnej jest konsola na kangurze.

-- Dodano: 05 mar 2014, 16:56 --
Tymek pisze: Jak pisałem wcześniej proponuje najpierw przeanalizowanie jakie są tam podane liczby.
Ale cóż trzeba najpierw przeanalizować zanim się kogoś krytykuje.
Max DD był w wysokości 20% a strategia zrobiła 70%.
niestety MyFXBook ma problemy gdy pieniądze są w kredycie ;)
Tak wiec 20% to bardzo daleko do MC. A przyrost roczny rekompensuje ewentualne zjazdy pojawiające
się co kilka lat.
Tego typu strategia sprawdza się znakomicie przy pewnych założeniach, o których nie mam zamiaru Pana uczyć
bo nie mam gdzie wysłać FV ;)

Biorąc Pana wyniki żadne nie są prowadzone tak długo jak moje. I daleko Panu do wyników tej strategii.
Do tego jak Pan chce udowodnić działanie Pańskiej strategii w ostatnich 10 latach ?
Ostatni rok nie jest wyznacznikiem niczego. Dopasował się Pan ze strategia do napływających danych.
I na podstawie tego mamy wnioskować iż jest Pan super trejderem ?
Chciałbym również zapytać czy posiada Pan jakiekolwiek papiery potwierdzające, że ukończył pan
jakikolwiek kurs przygotowujący do szkoleń, np. taki jakie kończą wykładowcy na uczelniach.
Czy posiada Pan jakiekolwiek doświadczenie w firmach grających na rynku FX lub opcji ?
Do tego proszę mi wytłumaczyć skoro tak świetnie Pan zarabia dlaczego za szkolenia
pobiera Pan opłaty ? Wychodzi, że utrzymuje się pan ze szkoleń a nie z gry tak wiec nie widzę
w jaki sposób teoretyk może uczyć praktyki.

Przykład z lekarzami nie jest na miejscu ;)
Panie Tymek, szkoda mi czasu na dyskusje z Panem bo widzę ze Ja swoje a Pan swoje.
Ja przedstawiłem publicznie swoje statystyki oraz wypłaty zysku od brokera więc jeśli bym nie posiadał wiedzy to bym nic nie zarobił i nie zarabiał na bieżąco więc to inna bajka co Pan opisuje.
Na forex nie da się zarabiać miesiącami i zawdzięczać to wyłącznie szczęściu.

Pelno jest na forum osób które szkolą już od lat i są to osoby z Polski lub przebywające zagranicą i czy one przedstawiają na swoich stronach ukończenia kursu, wyniki z myfxbook a o przelewach zysku od brokera nie wspomnę ??? Mało tego ich szkolenia kosztuje 2 lub 3 razy więcej niż moje ale to już każdego indywidualna sprawa. Każdy ma prawo sprzedawać własną wiedzę, jeśli ją posiada i nic nie stoi temu na przeszkodzie tak jak już napisałem kilka razy aby uprawiać trading i szkolić. Dalsza dyskusja już nie ma sensu bo to będzie tylko odbijanie piłeczki a ja jestem za stary na takie zabawy. Nie zna mnie Pan a tak wybitnie ocenia na wstępie. Niestety żyjemy w takim kraju że wiele osób nie widziało jeszcze filmu lub nie czytało książki ale już wie że 100% przekonaniem że nie warto bo to będzie syf i porażka i szkoda czasu i pieniędzy.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zatoichi
Gaduła
Gaduła

fxtrade pisze: Chwili obecnej jest konsola na kangurze.
Według jakiej teorii?

ODPOWIEDZ