Scalping
Re: Scalping
Załączam obrazek.adamkaluza pisze:Nie wiem o jakim wsparciu pisałeś, ale takie rzeczy należy traktować z przymrużeniem oka.
Uważam, że trudno skutecznie skalpować, traktując S/Ry z przymrużeniem oka, i te szybkie i te wolne. Przecież gdzieś trzeba postawić tę pozycję z krótkim stopem i móc robić to na podstawie jakiegoś powtarzalnego mechanizmu.
W świetnym filmie "Dobry rok", polecam, jest scena jak główny bohater, trader, dzieli się ze swoimi podopiecznymi mniej więcej takimi słowami "....warunkiem sukcesu dobrej komedii i tradingu jest ... timing".adamkaluza pisze:Cena rysuje wsparcia często tak żeby trejderzy widzieli to wsparcie i na nie grali stawiając stopa pod wsparciem. Co się dzieje później? No chyba łatwo sobie odpowiedzieć
SR SRowi nie równy, choć na pierwszy rzut oka tak się wydaje. Bo SR w powietrzu a SR + 3 odbicie od LT to się jednak różnią.
Dzięki za odpowiedź na pytanie, bo w pierwszej chwili pomyślałem, że mnie spławiasz

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- adamkaluza
- Pasjonat
Cześć. W miesiącu to nie wiem bo drugi tydzień gram na testowym koncie według obecnego planu. Ten tydzień jest na -15%. Plan w dalszym ciągu jest w trakcie budowy, muszę ograniczyć ilość par na których gram i dopracować sygnały wejść.lucek pisze:Jak wynik w tym mc(%)?
Niewłaściwie zadałeś pytanie, to odpowiedź też wymijająca. Wrzuciłeś screena więc teraz możemy pogadaćole pisze:Załączam obrazek.

Mam mało czasu na grę w tym tygodniu. Dzisiaj już mi się nie chce ale jutro coś napisze odnośnie tego kabla.
C.D.N.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
Pytanie do ole.W którym miejscu wszedłeś lub wszedłbyś w pozycję na screenie?Miłego dnia 
Inni też oczywiście mogą się wypowiedzieć, Adam w szczególności...

Inni też oczywiście mogą się wypowiedzieć, Adam w szczególności...
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
- adamkaluza
- Pasjonat
Opis dotyczący kabla z 26.02 z perspektywy skalpowania. Wiadomo że na historii fajnie się rysuje, jednak na coś trzeba graćadamkaluza pisze:Dzisiaj już mi się nie chce ale jutro coś napisze odnośnie tego kabla.

- adamkaluza
- Pasjonat
Chyba od czwartku wracam do gry.
Gra ktoś na S/D?
Dzisiaj na kablu była dobra okazja.
Gra ktoś na S/D?

- adamkaluza
- Pasjonat
Ejek -7
- adamkaluza
- Pasjonat
To pozamiatali. Buy limit na ejku. Szkoda że go zdjąłem, bez TP był

Ja chciałem grać L ze 141, niestety doszli tam dopiero na danych a na danych nie gram.
- adamkaluza
- Pasjonat
Ja miałem buy limita na 141 z SL 6p.
Przez parę ostatnich dni modyfikowałem plan działania. Używałem forex testera 2 (ma ktoś może witaminkę do niego?), bardzo fajny program do budowy i testowania strategii.
Zagranie z piątku. Było już +40, niepotrzebnie pozycja została na dane.
Kabel +8
Mam teraz skalpującą elke na edku, już zabezpieczoną. Dzisiaj nie ma żadnych mocniejszych danych więc pewnie daleko nie poleci, zobaczymy...
Edit.
Edek +1,9
Przez parę ostatnich dni modyfikowałem plan działania. Używałem forex testera 2 (ma ktoś może witaminkę do niego?), bardzo fajny program do budowy i testowania strategii.
Zagranie z piątku. Było już +40, niepotrzebnie pozycja została na dane.
Kabel +8
Mam teraz skalpującą elke na edku, już zabezpieczoną. Dzisiaj nie ma żadnych mocniejszych danych więc pewnie daleko nie poleci, zobaczymy...
Edit.
Edek +1,9