bfx journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Re: bfx journal

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Siemano :D Nie piszę ostatnio bo składam swój plan tradingowy i na razie tylko testy będą. Poniżej efekty pierwszego tygodnia :lol: Wszystkie zagrania oprócz tego zaznaczonego iksem wszystkie były zgodne z planem. A ten X to mnie trochę poniosło.. Strategia na razie nie ma prawa zarabiac. Myślałem że zautomatyzowanie tego co gram będzie proste, niestety nie jest. Praktycznie codziennie pisałem wszystko od nowa bo się to kupy nie trzymało. Postanowiłem zabrac się do tego po kawałku. Na pierwszy rzut idzie ustalanie kierunku. Od poniedziałku skupiam się tylko na tym, jak określę jakieś sensowne zasady to zabiorę się za kolejne elementy. Czuje się jakbym się wrócił do samego początku ale tym razem wiem co mam robic. Po tym ciężkim tygodniu zgaduję, że przygotowanie całej strategi zajmie kilka miesięcy :/ Miłego weekendu! Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Witam po drugim tygodniu testów. Udało się nawet wyjśc na plus, 90 pipsów :) Miałem się skupic tylko na ustalaniu kierunku ale pracowałem też nad momentem wejścia. Kierunek wyszedł dobrze, jak widac po TP. Za to ja dałem ciała. Dwa wejścia nie zgodne z planem, zaznaczone iksami i raz nie wszedłem po sygnale. Pierwsze przez olanie sprawdzenia warunków a drugie to masakra, świadome złamanie wszystkich zasad, nawet miałem sygnał na S :/ Strasznie byłem zły na siebie... Poza tym dziele pozycje na pół. Muszę miec możliwośc wejścia połową stawki lub zrealizowania części zysku. W przyszłym tygodniu będę się starał nic nie zmieniac. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Leonardo »

Jak pipsy na plus lecą to jest dobrze :) Niektóre naprawdę fajne zagrania :) Powodzenia.

Pozdrawiam,
Leo
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Kurka, miałem sygnał żeby ponowic tego longa ale byłem zły i odszedłem od laptopa na godzinkę.. Na razie zero ale chyba szykuje się S. Z punktu A do B chyba że będą chcieli poszalec to puszczę to dalej.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Wczorajsze A i B zagrałem dzisiaj, chociaż miałem nadzieję, że wyjdą już z tej kilku dniowej konsolidacji i dałem TP za nisko...
Pierwsze wejście było zgodne z systemem ale szybko skasowałem bo w ogóle mi nie pasowało. Nie przebili ostatnich szczytów, byli za daleko od ZL i za wysoko zamknęli H1. Jak skompletuje jakieś zasady potwierdzeń to takich sytuacji uniknę.
Trzecia eska zamknięta przed danymi..
Kolejna to sell stop, niestety nie ustawiłem TP a wpadłby co do pipsa..
Obecnie mam S, prawdopodobnie tylko do TP1. Czekam na zamknięcie H4
Podsumowując: +44 dziś :)

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Dwie wczorajsze eski na screenie a dzisiaj masakra. Ja dałem ciała 2 razy system raz = -22 :/ Raczej to tyle na dzisiaj

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Eh, pierwsza pozycja nie zgodna z systemem. Do tego świadomie złamane zasady. Przyznaje się że poniosły mnie nerwy jak patrzyłem że drugi dzień lecą beze mnie. Dalej, pierwsza elka zamknięta przed danymi i ponowiona po braku reakcji. Później S mi wycieli, ponowiłem ale nie ciekawie to wygląda.. Na chwilę obecną 22+ dzisiaj

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Wczorajsza S zostawiona na noc -6. Jedna elka zamknięta przed danymi. Dwie eski niezgodne z planem :/ +4 dzisiaj, +48 ten tydzień. Straty w tym tygodniu spowodowane łamaniem zasad -54 :/ Następny tydzień również nie modyfikuje systemu. Nacisk na samodyscyplinę. Miłego weekendu!

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Witam. Cały ten tydzień poświęciłem na doszlifowanie i ułatwienie sposobu ustalania kierunku. Przyszły tydzień zabieram się za potwierdzenia. Mam kilkanaście pomysłów, będzie kupa roboty.
Opis screena: Nie wygląda to ciekawie ale już się tłumaczę. W poniedziałek i wtorek namieszała luka weekendowa. Grzebałem też przy modelu wyznaczania kierunku. Tydzień skończony na +2.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Ale dzisiaj natrzaskałem ładnie :) Mogło by tak wchodzic codziennie. A tak to tylko jednorazowo się udało.
Cały czas pracuje nad systemem. Niestety okazało się to bardzo trudne. Od miesiąca męczę samo ustalanie kierunku. Na chwilę obecną wygląda to już dobrze ale w takim tempie to cały plan będzie gotowy za rok :/
Coś mnie naszło żeby spróbowac jeszcze raz starej strategi, czyli FBO-ekstremum-BO. Ale tylko duże interwały na kilku parach bo nie mam czasu. Poza tym czytam w pracy wątek NLA to też pewnie trochę potestuje.
Edzio pozostaje jednak na pierwszym miejscu. Liczę na dalsze wzrosty w tym tygodniu.
Pozdro

ODPOWIEDZ