DayTrading: Piątek 14.02.2014
Re: DayTrading: Piątek 14.02.2014
Ameryka zmierza do takiego miejsca, gdzie mogą zapaść rozstrzygnięcia długoterminowe - rysunki podpowiadają, że może to być koniec hossy, ale czy to nie za proste?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- harymilloki
- Maniak
Złoto ... Po mojemu ... I wydaje mi się że to bardzo prawdopodobne...
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
A wg mnie złoto jest blisko wyrobienia miesięcznej normy wzrostów, ale gdy pokona ten opór na rysunku to droga wyżej otwarta:
-- Dodano: 15 lut 2014, 12:06 --
Dorzucę jeszcze tygodniówki na złotku
-- Dodano: 15 lut 2014, 12:06 --
Dorzucę jeszcze tygodniówki na złotku
Damian77 pisze:polecam poogladac troche discovery, te wspolczesne kopalnie złota troche inaczej wygladajakrinvest pisze:No chyba w szwajcarii
za 1400 USD za oz Panie to masz w Afryce 50 ludzi pracujących cały miesiąc z tylko dwiema wolnymi niedzielami na 13-15 godzin dziennie50 Afrykanczyków wygryzie w miesiąc wiecej uncji z ziemi bez narzędzi
w takim stylu jak piszesz to raczej Kanadole bawią się na północy

Ameryka zmierza w stronę wielkiej czarnej dupy.... a co najgorsze, ciągnie za sobą innychkarnak pisze:Ameryka zmierza do takiego miejsca, gdzie mogą zapaść rozstrzygnięcia długoterminowe .....

- ZielonaMgielka
- Maniak
Poki QE trwa bezpieczniej byc po stronie bykow.karnak pisze:Ameryka zmierza do takiego miejsca, gdzie mogą zapaść rozstrzygnięcia długoterminowe - rysunki podpowiadają, że może to być koniec hossy, ale czy to nie za proste?:
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/94309
Zakladajac ze zielona linia "FED ASSETS" moze dojsc do granicy 5 trln w ciagu tego roku , nie trudno dojsc do wniosku gdzie to prawdopodobnie zaprowadzi S&P. W histori tego wykresu tylko dwa razy nastpily silniejsze spadki na indeksie i byly to momenty w ktorych skonczyl sie progam QE. Mysle ze 1900 jest kwestia nadchodzacych paru miesiecy a pozniej prawdpodobnie atak na 2000. Czas pokaze

plotki z innego forum
"Złoto znów na prostej. Podobno $1304 był pilnie obserwowany jako potwierdzenie podwójnego dna i odgwizdania końca trendu spadkowego. Od strony fundamentalnej zaś podaż jest mała bo przeciągająca się wyprzedaż wykończyła wielu małych wydobywców, a dużych zmusiła do ograniczania produkcji. Do tego dokłada się nieustające ssanie z Chin.
Mnóstwo ludzi czekało na ten moment przez wiele, wiele miesięcy jak nie już lat.
Niektórzy wieszczą nowy wielki byczy trend. Ja nie jestem pewien czy on będzie taki wielki ale da się chyba zrobić jakieś $200-300*lewar.
Przydałby się jednak jakiś dołek... może korekta do $1300 i odbicie? "
potrójnego dna nie będzie " i nic się nie bój"
"Złoto znów na prostej. Podobno $1304 był pilnie obserwowany jako potwierdzenie podwójnego dna i odgwizdania końca trendu spadkowego. Od strony fundamentalnej zaś podaż jest mała bo przeciągająca się wyprzedaż wykończyła wielu małych wydobywców, a dużych zmusiła do ograniczania produkcji. Do tego dokłada się nieustające ssanie z Chin.
Mnóstwo ludzi czekało na ten moment przez wiele, wiele miesięcy jak nie już lat.
Niektórzy wieszczą nowy wielki byczy trend. Ja nie jestem pewien czy on będzie taki wielki ale da się chyba zrobić jakieś $200-300*lewar.
Przydałby się jednak jakiś dołek... może korekta do $1300 i odbicie? "
potrójnego dna nie będzie " i nic się nie bój"

W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI 

- atlanticos
- Maniak
harymilloki pisze:Witam,
zmieniam podejście do edka... Na dzień dzisiejszy sądzę iż szybciej zobaczymy poziom 1,38000 a potem powolne schodzenie nawet do 1,32900. Obecnie jesteśmy w korekcie ABC (chyba) o zasięgu fali C 1,38040. Na początku tygodnia możemy zrobić lekką korektę i potem znowu UP. Teraz trzeba ruszyć ze zleceniami obronnymi bo jestem w tym tygodniu na sporym minusie.
p.s Szacun dla kolegi BEMOWO ... Sorki że się z tobą spierałem.
spokojnie... jeszcze nic nie jest przesadzone... rownie dobrze mozemy zobaczyc konsole 2-3 dni (3600-3720) i zejście do 3480 przed atakiem na 3900... opór na obecna chwilę bronią... czekamy co dalej

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Witam w poniedziałek US:All Markets Closed a z EU nie ma żadnych danych więc pokusiłem się o pierwszą analizę edka jako że margines błędu jest znikomy