DayTrading: Czwartek 13.02.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 lut 2014, 00:00

Wzrost
11
38%
Bez zmian
4
14%
Spadek
14
48%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 13.02.2014

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

yeahman pisze:
yareck1 pisze:to co z tym edkiem, niby spadkowo ale za bardzo nie chce spadac... :/ hmmm
Precyzując to jesteśmy WZROSTOWO tylko przy oporach i każdy szuka SZCZYTU do S z nadzieją że zawracamy w dół :lol:
A jednak miałem rację że te dzisiejsze gapy spadków nie wróżyły.. JAk zamkniemy dzień powyżej strefy 1,3670-75 to raczej od jutra tam będzie podłoga a sufitem 1,3940 :568:
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

HanSolo1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HanSolo1 »

gram od pol roku nie potrafie wyczuc trendu co wejde to zarwaca, na D1 co innego, na H4 odwronie, na H1 zas inaczej itd,
a banki i brokerzy tez nie wiedza np dzis na Ejku poszlo w gore, a mialo isc na dol, sami sie myla,
nie mam strategi krotko terminowej, wolalbyl np: 5-10 trejdow dziennie i oki,
sam nie wiem,

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

HanSolo1 pisze:dzisaj pare dych w plecy, mam dosc,
do d.. ten forex,
parę dych.... to zależy co to znaczy ta dycha:
dla mnie dycha to 10 zł. Jak straciłeś parę dych (50 zł?) to chyba nie ma co płakać?

-- Dodano: 13 lut 2014, 21:43 --
yeahman pisze: A jednak miałem rację że te dzisiejsze gapy spadków nie wróżyły.. JAk zamkniemy dzień powyżej strefy 1,3670-75 to raczej od jutra tam będzie podłoga a sufitem 1,3940 :568:
wtedy dolar będzie po 2,90 PLN..... osobiście wątpię.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

HanSolo1 pisze:gram od pol roku nie potrafie wyczuc trendu co wejde to zarwaca, na D1 co innego, na H4 odwronie, na H1 zas inaczej itd,
a banki i brokerzy tez nie wiedza np dzis na Ejku poszlo w gore, a mialo isc na dol, sami sie myla,
sam nie wiem,
Hansik - podstawa to strategia. Najprostsza - w dni parzyste wchodzisz SELL a nieparzyste BUY. SL40 TP70.
Nie wiem czy sie da zarobić - nieważne. Znajdź taka by dałą :) Ale miej jakąkolwiek! Nie graj na wyczucie bo wyzerujesz konto wcześniej czy później. I zawsze SL. Zawsze kur@wa zawsze :)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

HanSolo1 pisze:gram od pol roku nie potrafie wyczuc trendu co wejde to zarwaca, na D1 co innego, na H4 odwronie, na H1 zas inaczej itd,
sam nie wiem,
nie przejmuj się, ja gram od 3 miesięcy. Nadal jestem na minusie, aczkolwiek dużo do ZERA ;) nie brakuje. To chyba nieźle jak na forex (dla mnie skrót forex oznacza FORSA - EX, co oznacza, że "miałeś forsę, zagrałeś i nie ma" ;))

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

highend pisze:
yeahman pisze: A jednak miałem rację że te dzisiejsze gapy spadków nie wróżyły.. JAk zamkniemy dzień powyżej strefy 1,3670-75 to raczej od jutra tam będzie podłoga a sufitem 1,3940 :568:
No faktycznie najważniejsze dla globalnej pary walutowej jest to po ile polczki będą dolara kupować... :lol: :lol:
{Powinieneś dostać nobla z ekonomii :564:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

yeahman pisze:
highend pisze:
No faktycznie najważniejsze dla globalnej pary walutowej jest to po ile polczki będą dolara kupować... :lol: :lol:
{Powinieneś dostać nobla z ekonomii :564:
Skróciłem myśl.... chodziło mi w krótkim okresie..... może za 2-3 miesiące tak, ale nie sądzę aby w ciągu najbliższych 2 tygodni dolar zleciał na 2,90 PLN. A nobla z ekonomii chętnie oddam potrzebującym do nauki gry na forexie.... :twisted:

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

na edku może jeszcze przekręcą świeczkę dzienną przed snem? :) albo posprzątają miśki już dziś :)

https://www.tradingview.com/x/RsobNAa4/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

highend - wiesz 160 pipsów dla edka to są 2 dni roboty a nie dwa tygodnie ;) a jeśli chodzi o usd/pln to radzę zmienić nastawienie w wierzenie bo taką filozofią tylko i wyłącznie jesteś skazany na porażkę. Musisz pamietac ze wszystko jest możliwe i we wszystko masz wierzyć. Zero prognozy, wyłącznie trejdy. Akcja - reakcja inaczej nei przetrwasz.

Żaba widze że mocno zapakowany w S :564: łapy precz od SL !

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

gold d1, zainspirowany bemowo1, tak to widze: https://www.tradingview.com/x/7GT9NBBC/

walka trwała w okolicach 1275 - jak się okazało linia szyji ORGR - w tym wypadku jak najbardziej teoria pozwala mowic o ORGR bo mamy definitywne odwrocenie trendu :)
standardowe pomiary mówią, że w takim wypadku zasięg powinien wynosić od linii szji do 'czubka głowy' - zatem w tym wypadku 1359

jednak, Plummer pisal, że zasięg po formacji RGR lub ORGR wynosi 2618 % (2.618 fibo) długości od czubka głowy do linii szyji... wychodzi 1414

biorąc pod uwagę to, że W zeszłym roku, złoto straciło 30% na wartości, oraz że djia30, sp500, nasdaq są mocno przegrzane widzę duży potencjał do odrabiania ;)

jeszcze w zeszłym tygodniu korciło, żeby potrójne dno zrobic, ale... ale cena przeszła linię szyji, i co więcej, dzisiaj przebiła poziom 1300 usd za uncje....

jest też ważny psychologiczny aspekt.... :) inwestorzy indywidualni, jak zobaczą wzrosty na złocie, to chcą się podłączać ;) ... więc, będzie szła fama wśród brokerów złota, że pakujemy w złoto pieniądze, bo idzie hossa ... samonapędzający się mechanizm ;)

no i nie można zapomnieć o najbardziej wg mnie kluczowym aspekcie... że złota nie ma :D ... w zeszłym roku, pod koniec się szumnie zrobiło, że nie ma w skarbcach sztabek... ;) ... a im mniej jabłek na rynku, tym są one droższe... ;)

bless yah!
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Zablokowany