A jednak miałem rację że te dzisiejsze gapy spadków nie wróżyły.. JAk zamkniemy dzień powyżej strefy 1,3670-75 to raczej od jutra tam będzie podłoga a sufitem 1,3940yeahman pisze:Precyzując to jesteśmy WZROSTOWO tylko przy oporach i każdy szuka SZCZYTU do S z nadzieją że zawracamy w dółyareck1 pisze:to co z tym edkiem, niby spadkowo ale za bardzo nie chce spadac...hmmm
DayTrading: Czwartek 13.02.2014
Re: DayTrading: Czwartek 13.02.2014
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
gram od pol roku nie potrafie wyczuc trendu co wejde to zarwaca, na D1 co innego, na H4 odwronie, na H1 zas inaczej itd,
a banki i brokerzy tez nie wiedza np dzis na Ejku poszlo w gore, a mialo isc na dol, sami sie myla,
nie mam strategi krotko terminowej, wolalbyl np: 5-10 trejdow dziennie i oki,
sam nie wiem,
a banki i brokerzy tez nie wiedza np dzis na Ejku poszlo w gore, a mialo isc na dol, sami sie myla,
sam nie wiem,
parę dych.... to zależy co to znaczy ta dycha:HanSolo1 pisze:dzisaj pare dych w plecy, mam dosc,
do d.. ten forex,
dla mnie dycha to 10 zł. Jak straciłeś parę dych (50 zł?) to chyba nie ma co płakać?
-- Dodano: 13 lut 2014, 21:43 --
wtedy dolar będzie po 2,90 PLN..... osobiście wątpię.yeahman pisze: A jednak miałem rację że te dzisiejsze gapy spadków nie wróżyły.. JAk zamkniemy dzień powyżej strefy 1,3670-75 to raczej od jutra tam będzie podłoga a sufitem 1,3940
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Hansik - podstawa to strategia. Najprostsza - w dni parzyste wchodzisz SELL a nieparzyste BUY. SL40 TP70.HanSolo1 pisze:gram od pol roku nie potrafie wyczuc trendu co wejde to zarwaca, na D1 co innego, na H4 odwronie, na H1 zas inaczej itd,
sam nie wiem,
Nie wiem czy sie da zarobić - nieważne. Znajdź taka by dałą
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
nie przejmuj się, ja gram od 3 miesięcy. Nadal jestem na minusie, aczkolwiek dużo do ZERAHanSolo1 pisze:gram od pol roku nie potrafie wyczuc trendu co wejde to zarwaca, na D1 co innego, na H4 odwronie, na H1 zas inaczej itd,
sam nie wiem,
No faktycznie najważniejsze dla globalnej pary walutowej jest to po ile polczki będą dolara kupować...highend pisze:wtedy dolar będzie po 2,90 PLN..... osobiście wątpię.yeahman pisze: A jednak miałem rację że te dzisiejsze gapy spadków nie wróżyły.. JAk zamkniemy dzień powyżej strefy 1,3670-75 to raczej od jutra tam będzie podłoga a sufitem 1,3940
{Powinieneś dostać nobla z ekonomii
Skróciłem myśl.... chodziło mi w krótkim okresie..... może za 2-3 miesiące tak, ale nie sądzę aby w ciągu najbliższych 2 tygodni dolar zleciał na 2,90 PLN. A nobla z ekonomii chętnie oddam potrzebującym do nauki gry na forexie....yeahman pisze:No faktycznie najważniejsze dla globalnej pary walutowej jest to po ile polczki będą dolara kupować...highend pisze:wtedy dolar będzie po 2,90 PLN..... osobiście wątpię.yeahman pisze: A jednak miałem rację że te dzisiejsze gapy spadków nie wróżyły.. JAk zamkniemy dzień powyżej strefy 1,3670-75 to raczej od jutra tam będzie podłoga a sufitem 1,3940![]()
{Powinieneś dostać nobla z ekonomii
- atlanticos
- Maniak

na edku może jeszcze przekręcą świeczkę dzienną przed snem?
albo posprzątają miśki już dziś 
https://www.tradingview.com/x/RsobNAa4/
https://www.tradingview.com/x/RsobNAa4/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
highend - wiesz 160 pipsów dla edka to są 2 dni roboty a nie dwa tygodnie
a jeśli chodzi o usd/pln to radzę zmienić nastawienie w wierzenie bo taką filozofią tylko i wyłącznie jesteś skazany na porażkę. Musisz pamietac ze wszystko jest możliwe i we wszystko masz wierzyć. Zero prognozy, wyłącznie trejdy. Akcja - reakcja inaczej nei przetrwasz.
Żaba widze że mocno zapakowany w S
łapy precz od SL !
Żaba widze że mocno zapakowany w S
gold d1, zainspirowany bemowo1, tak to widze: https://www.tradingview.com/x/7GT9NBBC/
walka trwała w okolicach 1275 - jak się okazało linia szyji ORGR - w tym wypadku jak najbardziej teoria pozwala mowic o ORGR bo mamy definitywne odwrocenie trendu
standardowe pomiary mówią, że w takim wypadku zasięg powinien wynosić od linii szji do 'czubka głowy' - zatem w tym wypadku 1359
jednak, Plummer pisal, że zasięg po formacji RGR lub ORGR wynosi 2618 % (2.618 fibo) długości od czubka głowy do linii szyji... wychodzi 1414
biorąc pod uwagę to, że W zeszłym roku, złoto straciło 30% na wartości, oraz że djia30, sp500, nasdaq są mocno przegrzane widzę duży potencjał do odrabiania
jeszcze w zeszłym tygodniu korciło, żeby potrójne dno zrobic, ale... ale cena przeszła linię szyji, i co więcej, dzisiaj przebiła poziom 1300 usd za uncje....
jest też ważny psychologiczny aspekt....
inwestorzy indywidualni, jak zobaczą wzrosty na złocie, to chcą się podłączać
... więc, będzie szła fama wśród brokerów złota, że pakujemy w złoto pieniądze, bo idzie hossa ... samonapędzający się mechanizm 
no i nie można zapomnieć o najbardziej wg mnie kluczowym aspekcie... że złota nie ma
... w zeszłym roku, pod koniec się szumnie zrobiło, że nie ma w skarbcach sztabek...
... a im mniej jabłek na rynku, tym są one droższe... 
bless yah!
walka trwała w okolicach 1275 - jak się okazało linia szyji ORGR - w tym wypadku jak najbardziej teoria pozwala mowic o ORGR bo mamy definitywne odwrocenie trendu
standardowe pomiary mówią, że w takim wypadku zasięg powinien wynosić od linii szji do 'czubka głowy' - zatem w tym wypadku 1359
jednak, Plummer pisal, że zasięg po formacji RGR lub ORGR wynosi 2618 % (2.618 fibo) długości od czubka głowy do linii szyji... wychodzi 1414
biorąc pod uwagę to, że W zeszłym roku, złoto straciło 30% na wartości, oraz że djia30, sp500, nasdaq są mocno przegrzane widzę duży potencjał do odrabiania
jeszcze w zeszłym tygodniu korciło, żeby potrójne dno zrobic, ale... ale cena przeszła linię szyji, i co więcej, dzisiaj przebiła poziom 1300 usd za uncje....
jest też ważny psychologiczny aspekt....
no i nie można zapomnieć o najbardziej wg mnie kluczowym aspekcie... że złota nie ma
bless yah!
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski