OPEN/CLOSED z zyskiem bądź minimalną stratą.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Re: OPEN/CLOSED z zyskiem bądź minimalną stratą.

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Nigdy nie potrafiłem zrozumieć systemu gdzie 5 min nieobecności może doprowadzić do kryzysu... , no ale każdy trejduje wedle uznania ;)

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: NieBedeSpamowal »

Ink. pisze:Nigdy nie potrafiłem zrozumieć systemu gdzie 5 min nieobecności może doprowadzić do kryzysu... , no ale każdy trejduje wedle uznania ;)
Nie, nie nie, to nie tak... To nie zaden kryzys, jestem zły, ze uciekł mi dobry setup i zamiast go złapać to straciłem jeszcze na tym... W ciągu 5 minut jestem w stanie uzyskać nawet nowy sygnał czy zamknąć czy otworzyć nowe zlecenie ;p ale nie zawsze go dostrzegam i go tam rzeczywiscie czasami nie ma nawet moze nie 5 a 10 min.. Za dużo sobie dzisiaj pozwoliłem i jestem na siebie zły, ze nie wychwyciłem dobrego strzału a na nim straciłem przez to, ze nie było mnie przy komputerze. No moze to nie była kwestia 5 minut ale no powiedzmy 15 max chociaz to za duzo ;p 10 minut w tym konkretnym przypadku. Gdybym w odpowiednim czasie ogarnął to co się dzieje to bym w odpowiedni sposob zaregaował i tyle. Uwielbiam wychwytywać strzały w góre przy dłuższej konsolidacji... nie byłem w stanie jakos psychicznie i fizycznie przysiąść i kurcze tego dostrzec. Nad tym ubolewam.

480/800
STANK KONTA: 193.15 euro.

Wszytskie pozycje zamknięte... malutki plusik od ostatniego wpisu z stanem konta + konkretny przyrost w zamkniętych pozycjach. Teraz jak widze, ze moge otworzyć dwie pozycje w jednej linii to otwieram chociaz kosztuje mnie to x2 spread ale noo chce zrobic te 800 zleceń i tyle.

10 minut, to jest dobry czas co jaki trzeba sprawdzać co się dzieje na wykresie... chociaz zalezy tez od sytuacji... czasami 10 minut a czasami pół godziny.

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

NieBedeSpamowal pisze:
Ink. pisze:Nigdy nie potrafiłem zrozumieć systemu gdzie 5 min nieobecności może doprowadzić do kryzysu... , no ale każdy trejduje wedle uznania ;)
Nie, nie nie, to nie tak... To nie zaden kryzys, jestem zły, ze uciekł mi dobry setup i zamiast go złapać to straciłem jeszcze na tym... W ciągu 5 minut jestem w stanie uzyskać nawet nowy sygnał czy zamknąć czy otworzyć nowe zlecenie ;p ale nie zawsze go dostrzegam i go tam rzeczywiscie czasami nie ma nawet moze nie 5 a 10 min.. Za dużo sobie dzisiaj pozwoliłem i jestem na siebie zły, ze nie wychwyciłem dobrego strzału a na nim straciłem przez to, ze nie było mnie przy komputerze. No moze to nie była kwestia 5 minut ale no powiedzmy 15 max chociaz to za duzo ;p 10 minut w tym konkretnym przypadku. Gdybym w odpowiednim czasie ogarnął to co się dzieje to bym w odpowiedni sposob zaregaował i tyle. Uwielbiam wychwytywać strzały w góre przy dłuższej konsolidacji... nie byłem w stanie jakos psychicznie i fizycznie przysiąść i kurcze tego dostrzec. Nad tym ubolewam.
.[/b]
Jeszcze kurcze inaczej, chodzi o to, ze w w pewnym momencie nie byłem w stanie przeanalizować wykrsu z 2 godzin i ostatnie decydujące 10 min które mi zostało tez było bezwartosciowe bo nie zrezalizowałem zysku + nie dostrzegłem, ze to akurat ta sytuacja... musiałbym być akurat w tym momencie przed wykresem i zrezalizować zysk i wtedy moze dostrzegłbym to, ze będzie wybicie w góre.

Na pewno czasami czytając mnie do końca nie wiadomo o co mi chodzi :D wazne, ze ja siebie rozumiem, zapamiętuje to co chce i w ten sposob staje się coraz lepszym traderem.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Narzekasz a konto coraz większe :564:

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

lolek pisze:Narzekasz a konto coraz większe :564:
Na pierwszym miejscu spekulacja a później stan konta :P kiedys grałem patrząc co chwile ile mam na koncie i się rozpraszałem ;p wykres nr1 i dobre trejdy a nie stan konta ;p

510/800
STANK KONTA: 196.01 euro

Noo mogłbym miec wiecej ale ale ale nie mam, zaliczyłęm wtope ale i tak jestem na + od ostatniego wpisu.

Wczoraj i idzisiaj ten sam błąd popełniłem... otworzyłem zlecenie po zbyt krótkiej obserwacji co się dzieje ;p
Na dzisiaj koniec, jutro będę :P

łeb mnie boli, powinienem wgle odpuscic... ale ciurlam te pipsy ;p

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

Chłopaki z GKFX panikują, dzwonili do mnie az z Londynu :D nie dogadalismy się po angielsku ale wywnoskowałem, ze boją się, ze niebawem zrobie 300% z tych 100 euro xD Jaką nową oferte konta mi przysłali na emial ;P Moge grac na ich magicznych 2,5 pipsach spreadu i zarabiać wiec nie wiem co Oni ode mnie chcą ;D To jest konto real więc gram real kasą tyle, ze nie swoją ;P

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

530/800
STAN KONTA:197.03 euro

Jakos leci ;p dzisiaj nie miałem czasu, jutro coś wiecej pogram ;p

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

545/800
STAN KONTA: 199.08 euro

Dzisiaj o 14.30 sa kosmiczne dane wiec nawet nie będę nic robił przed a po to co innego :D dobrze będą wskakiwały pipsy gdzies po 16, 17 ;p

obstawiam spadek na edku przy danych ;p aaa inna para walutowa? kurcze, nie mam podzielnej uwagi, kiedys grałem ale miałem słabe wynik

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

565/800
STAN KONTA:202.20 euro... 100% przekroczone ;P

Jutro walentynki więc grąc będę ale w coś innego :P

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

600/800
STAN KONTA: 206.73 euro

200 zleceń i mam na koncie 200 euro ;D mamy luty, startowałem w grudniu ? noo i 100% a było -30% od depo pocz.

Zablokowany