jomat pisze:
Problem w tym, że ja nie wiem czy tester konwertuje czy ściąga inne,
z jakiegoś powodu dane tickowe na wyższych TF są moooocno zakłamane
co łatwo sprawdzić (jak opisałem wcześniej )
pzdr
P.S. zaciekawiło mnie też, że robi w sumie mało transakcji
oraz nie modyfikuje zleceń
Witam.
Dlatego zanim coś napiszesz powinieneś poczytać jak działa tester. Dane, które otrzymujesz są tickowe i nie ma znaczenia czy testowane są na TF M1 czy na TF M30. Do testów zawsze brane są te same ticki. Jeśli cena na wyższym TF przy włączonym Visual Mode skacze to znaczy, że w tym momencie mogły być publikowane jakieś dane, ale ticki zawsze się zgadzają. Dlatego przy testowaniu EA nie ma znaczenia TF.
EA robi mało transakcji bo tak jest zaprogramowana, jeśli nie ma sygnału to nie składa zleceń, a co do modyfikacji to też nie ma w kodzie źródłowym nic na temat modyfikacji zleceń także nie ma w tym nic dziwnego. Widocznie modyfikacja zleceń nie jest potrzebna.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 7 minutach:
jomat pisze:puść prymitywnego scalpera (nie korzystającego ze wskaźników czy cen OHLC.....puść "Every tick" na M1 a potem na H4
porównaj wyniki i jak duża jest rozbieżność,
Witam.
To z czego ma niby korzystać ten scalpel? Jomat mam wrażenie, że kompletnie nie wiesz o czym piszesz albo wydaje Ci się, że coś wiesz ale z rzeczywistością to ma mało wspólnego.
Strategie tworzysz dla konkretnego TF. Coś co działa na TF M5 nie musi działać na TF 1H lub 4H. Także jeśli na jednym TF scalpel zarabia to na drugim TF nie będzie zarabiać lub będzie zarabiać mniej. To jest normalne działanie EA.
Pozdrawiam
Karol Marchewka