warunek - absolutnie nie możemy ustanowić nowego topu - ani o pipsCiapul pisze:gościa nerwowo chcesz wykończyćBemowo1 pisze:proszę dwie nadzieje
jak d1 zamknie sie w ok. 6635 to będzie możliwy pękny podwójny szczyt z zasiegiem < 1,600
ale to może potrwać...
https://www.tradingview.com/x/0dudIisN/
DayTrading: Czwartek 13.02.2014
Re: DayTrading: Czwartek 13.02.2014
- harymilloki
- Maniak
Czyli Pan Panie BEMOWO obstawia raczej UP na EDKU?
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
nie było zamknięcia korpusem świecy poniżejBudyn pisze:niemiaszek pisze:co do pewności 100% na fx to można sobie...highend pisze:co do rzeźnika to tego R1 (170.81) nie byłbym taki pewien.
raczej bym celował w okolice 168 i dopiero mocne UP.![]()
napisałem to co widzę i jak po mojemu to wygląda na M5, ale czy tak będzie to gwarancji nikomu nie dawałem![]()
szklanej kuli też nie posiadam...![]()
jeżeli wrócą do pivota i potwierdzą zamknięciem świecy, wtedy należałoby obrać kierunek na S, narazie to poszły dane, ejek zleciał, kabel chwilowo ma dosyć wzrostów(choć bardzo chce dolecieć do R1), więc i na geja się przełożyło małe cofnięcie
![]()
dzień się jeszcze nie skończył, trzeba grać to co widać na ekg, reagować a nie czarować...
To przestawiamy na s?

korpus świecy wybijającej pivot zamknął się powyżej poziomu, pozostałe świece też...
jeszcze nie ma sygnału na S...

podobna sytuacja na ejku ale w drugą stronę(jeszcze nie ma sygnału na L)

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
o 14.30 wszystko bedzie jasne...Bemowo1 pisze:warunek - absolutnie nie możemy ustanowić nowego topu - ani o pips
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
ja to kurna mam farta, zawsze, jak wchodze w skalpika, na m1 i robie strte te 5-6 pipek, to zaraz cena się odwraca
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Wczoraj obstawiałem mega spadki - technika za tym wskazywała - teraz wszystko się zmieniłoharymilloki pisze:Czyli Pan Panie BEMOWO obstawia raczej UP na EDKU?
-- Dodano: 13 lut 2014, 12:42 --
Boczek - nic się nie bój, bez stop losa i hej do przoduBOCZEK pisze:ja to kurna mam farta, zawsze, jak wchodze w skalpika, na m1 i robie strte te 5-6 pipek, to zaraz cena się odwraca

-
- Gaduła
Korzysta ktoś z MBanku jak brokera ECN? Interesuje mnie opinia?
- harymilloki
- Maniak
No to ja mam zupełnie inne zdanie... Moja technika wskazuje zupełnie co innego niż Pana widocznie... Zgadzam się z Panem Żabą.... Wczoraj pisał że brakuje nam jeszcze jednej fali UP i dobrze to przewidział... A dla mnie to jest właśnie dokończenie tej fali (5) na d1... Teraz już tylko ODCHŁAŃ, przynajmniej do poziomu o którym pisałem przez cały tydzień...Bemowo1 pisze:Wczoraj obstawiałem mega spadki - technika za tym wskazywała - teraz wszystko się zmieniłoharymilloki pisze:Czyli Pan Panie BEMOWO obstawia raczej UP na EDKU?
Pozdrawiam....
"cierpliwość popłaca..."
Bemowo1 pisze:
Wczoraj obstawiałem mega spadki - technika za tym wskazywała - teraz wszystko się zmieniło
masz zadatki na dobrego trejdera

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
ja zawsze gram bez SL, realizuje z reki... czy SL czy TP. obecnie bez pozycji.. ładna piramidka się dziś udała, zarówno na kablu i edku, choć, ta na edku mogłem ją lepiej zrealizować
major, jak sobie nie radzisz, załóż sobie notesik, i tam zapisuje plany na dzień jutrzejszy, zapisuj co zorbiłeś dobrze a co zrobiłeś źle, dużo to pomaga
-- Dodano: czw 13-02-2014, 12:46 --
trafne czytanie rzeczywistości 
major, jak sobie nie radzisz, załóż sobie notesik, i tam zapisuje plany na dzień jutrzejszy, zapisuj co zorbiłeś dobrze a co zrobiłeś źle, dużo to pomaga
-- Dodano: czw 13-02-2014, 12:46 --
pedro pisze:masz zadatki na dobrego trejdera... podobno Ci najlepsi wiedzą kiedy zmienic zdanie
![]()
![]()

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!