Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

Żyd kupił za 100 dolarów osła od starego wieśniaka.
Wieśniak miał przyprowadzić mu osła następnego dnia.
Przyszedł wieśniak tak jak się umawiali, ale bez osła.
– Przepraszam, ale osioł zdechł.
–No to w takim razie zwróć moje $100.
–Nie mogę, już je wydałem.
–Dobra, to w takim razie zostaw mi osła.
–Ale co z nim zrobisz? – zapytał staruszek.
–Rozegram go w loterii.
–Ale nie możesz rozegrać w loterii ZDECHŁEGO osła!!!
–Mogę, uwierz. Po prostu nikomu nie powiem, że on zdechł.
Miesiąc później wieśniak spotkał Żyda:
–Co się stało z tym zdechłym osłem?
–Rozegrałem go, tak jak mówiłem. Sprzedałem 500 losów po$2 za sztukę i w wyniku otrzymałem $898 dochodu.
–I co, nikt nie protestował?
–Tylko jeden facet. Ten, który wygrał osła. Bardzo się rozzłościł… no to po prostu zwróciłem mu jego dwa dolary.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

hhhllllh pisze:Żyd kupił za 100 dolarów osła od starego wieśniaka.
Wieśniak miał przyprowadzić mu osła następnego dnia.
Przyszedł wieśniak tak jak się umawiali, ale bez osła.
– Przepraszam, ale osioł zdechł.
–No to w takim razie zwróć moje $100.
–Nie mogę, już je wydałem.
–Dobra, to w takim razie zostaw mi osła.
–Ale co z nim zrobisz? – zapytał staruszek.
–Rozegram go w loterii.
–Ale nie możesz rozegrać w loterii ZDECHŁEGO osła!!!
–Mogę, uwierz. Po prostu nikomu nie powiem, że on zdechł.
Miesiąc później wieśniak spotkał Żyda:
–Co się stało z tym zdechłym osłem?
–Rozegrałem go, tak jak mówiłem. Sprzedałem 500 losów po$2 za sztukę i w wyniku otrzymałem $898 dochodu.
–I co, nikt nie protestował?
–Tylko jeden facet. Ten, który wygrał osła. Bardzo się rozzłościł… no to po prostu zwróciłem mu jego dwa dolary.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Widać wiedział jak sie robi interesy bez dźwigni finansowej.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Pablo90 pisze:Adriano, napiszesz coś więcej o tym ADX? SL i TP w każdej transakcji czy zamykasz z ręki? Opiszesz w skrócie wejście, wyjście z transakcji?

Ustawiony na close wartości, które testuję na M5 to na razie od 5 do 9. SL i TP na razie z ręki. Ale jak pisałem wcześniej do końca lutego, marca powinienem skończyć testy za realna kase i wtedy zobaczymy. Oczywiście będe grał tylko w trakcie sesji europejskiej i na początku amerykańskiej.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

W ramach wolnego czasu poczytałem swoje wypociny. Widzę, że potrafię "strzelić focha". To samo powtarza mi małżonka. Ale w takie dni, gdy za oknem słońce i już prawie wiosna to żyć się chce. Przepraszam również innych, którzy poczuli sie urażeni moimi postami. :wink: A teraz czas na basen po śniadanku. Na poczatku nie mogłem się przystosować, a teraz proszę, bez problemu. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

No akcja z Wuzą była baaardzo słaba,na jego miejscu byłbym mocno zirytowany,ale z drugiej strony dobrze że przyznałeś się do błędu.
Ale nie moja sprawa :)

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

konflikt już (chyba) zażegnany więc zajmijmy się przyjemniejszymi sprawami ;)

Adrian - mam do Ciebie pytanie jeszcze odnośnie aut... pisałeś że Twoja małżonka miała S8 na którą ja czyham - czy możesz mi powiedzieć jak było w Twoim przypadku z kosztami utrzymania takiego auta? o ile nie jest to oczywiście tajemnicą :P jestem ciekaw czy jest ono rzeczywiście tak drogie w utrzymaniu jak w powszechnie wydawanych opiniach (mam tu na myśli koszty serwisowania, itp.) :)

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

freakout pisze:konflikt już (chyba) zażegnany więc zajmijmy się przyjemniejszymi sprawami ;)

Adrian - mam do Ciebie pytanie jeszcze odnośnie aut... pisałeś że Twoja małżonka miała S8 na którą ja czyham - czy możesz mi powiedzieć jak było w Twoim przypadku z kosztami utrzymania takiego auta? o ile nie jest to oczywiście tajemnicą :P jestem ciekaw czy jest ono rzeczywiście tak drogie w utrzymaniu jak w powszechnie wydawanych opiniach (mam tu na myśli koszty serwisowania, itp.) :)

http://www.autocentrum.pl/audi/a8/

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

te opinie czytałem już dawno temu, ale chciałbym poznać zdanie Adriana na temat tego auta :)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Pytanie o jakie koszta ci chodzi. Czy te stricto użytkowe, czyli spalanie i obsługa bieżąca, czy cos innego. Jeśli kupujesz nowe auto to wiele z nich ci odchodzi. masz gwarancję choć w audi i mercedesie wcale nie są to długie okresy. Z praktyki najdroższe dla mnie sa zawsze sprawy związane z kołami i hamulcami. Za przegląd w zalezności od rocznika masz od 6000 zł (jako stały klient) za A8 do 10.000 za nówkę. Ubezpieczenie od 7000 wzwyż. ja przy swojej jeździe najbardziej eksploatowałem koła i gumy. najdroższe co musiałem pokryć z własnej kieszenie to wymiana dwóch pękniętych tarcz z przodu 24 koła.

Co do spalania to wszystkie nowsze w grtanicach 10 -14 litrów na 100. jednak moja ukochana A8 średnie wychodzi prawie 18 litrów a jak jeżdzę po swojemu to i pow. 20. To co dostanie żonka S8 ponoc ma spalać 10 ale nie chce mi się wierzyć.

Co do ubezpieczeń to warto brać maxa bo czasami ktoś złośliwy ci gwoździem przejedzie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W sumie musze pogadać z żoną, bo ona kontroluje koszty, ale:

- przeglądy od 6000 (audi A8), ML chyba z 4500, E-klasa koło 4000
- ubezpieczenia od 4000 do 7000 choć jak AUDI było nowe to ponad 12.400 zł

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Tymczasem jutro mamy:

http://bossafx.pl/index.jsp?layout=fx_c ... ego%202014

Yelen może wstrząśnie rynkami. Może będzie wejście smoka? :mrgreen: Ale jeśli nie to i tak jakaś zmienność powinna się pokazać na rynku. Dzisiaj marniutko. Tak małej ilości trejdów jeszcze nie miałem (3). :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zablokowany