Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Jeden z popularnych na naszym rynku (nazwy nie podam aby nie było reklamy) specjalizuje się w ubezpieczaniu tzw. aut. luksusowych i dorzuca do tego fajne pakiety na życie i zdrowie, nnw i koszty leczenia. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Właśnie teraz niestety z tego korzystam.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

cinek2000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cinek2000 »

freakout pisze:konflikt już (chyba) zażegnany więc zajmijmy się przyjemniejszymi sprawami ;)

Adrian - mam do Ciebie pytanie jeszcze odnośnie aut... pisałeś że Twoja małżonka miała S8 na którą ja czyham - czy możesz mi powiedzieć jak było w Twoim przypadku z kosztami utrzymania takiego auta? o ile nie jest to oczywiście tajemnicą :P jestem ciekaw czy jest ono rzeczywiście tak drogie w utrzymaniu jak w powszechnie wydawanych opiniach (mam tu na myśli koszty serwisowania, itp.) :)

Witam,

Wtrące swoje trzy grosze odnośnie S8 ponieważ do zeszłego roku posiadałem takie cosik. Rocznik 2008, wersja z ceramicznymi tarczami h-ca I systemem nagłośnienia bang olufsen ( monitory w zagłówkach) itp. Była to wersja otwarta czyli jechała ponad 250km/h. Z odczytu zegara najwięcej wyciągnąlem na niej 305 km/h na niemoeckiej autostradzie I niemieckim paliwie, na polskim nawet Vpower "tylko" 290. Co do kosztów serwisowania to: opony przy ceramic tylko 20" ponieważ zaciski h-ca nie pozwolą na mniejszą felgę, klocki h-ca zmieniałem przy 70 tys km koszt w serwisie okoł0 2500zł przód I 2400 tył, tarcza h-ca tak jak u Adriano pękła I musiałem sie nieźle nawalczyć żeby wymienili na gwarancji. Przegląd LONG miałem auto zakupione przez brokera więc była to wersja niemiecka I pierwszy przegląd był po 30 tyś km - koszt około 3000zł . Przy 120 tyś wymieniłem rozrząd I tu spora niespodzianka bo to koszt około 10 tyś zł w serwisie. Więcej raczej się nic nie zepsuło, koszty utrzymania to ubezpieczenie - każdy szuka najtaniej oraz koszt paliwa - średnio w mieście około 18-20 litrów/100. Trasa 160 km/h - 16l. 170 km/h - 17l itd. To był mój epizod z Audi I raczej do niego nie wrócęm teraz przesiałem się na Mercedesa bo prawdziwi mężczyźni jeżdżą tylko tylnym napędem :D :D :D :D :D
Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało. A I ktoś tu napisał żeby sprowadzać z USA, odradzam jest to zupełnie inne auto, części zamawiane w serwisie 2,3 x droższe od wersji europejskiej.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Cinek mi w moje 300 w A8 niewielu wierzyło dopiero mandat to potwierdził. Ale dobrze, że ci sie udało z tymi tarczami.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

cinek2000
Stały bywalec
Stały bywalec

Adrianoforex pisze:Cinek mi w moje 300 w A8 niewielu wierzyło dopiero mandat to potwierdził. Ale dobrze, że ci sie udało z tymi tarczami.
Pewnie było przekłamanie licznika, ale tyle pokazywał. Jednak to nie jazda, zero frajdy, jakikolwiek ruch kierowcy na prawym pasie może spowodować katastorfę więc to było tylko raz I koniec. Tarcze to fakt udało się, ale pare k...w musiało polecieć. Dodatkowo radzę wykupić pełne casco, miałem kiedyś zdarzenie na włoskiej autostradzie najechałem na plastkowy słupek na poboczy taki mały który się powinien poddać po najechaniu, on jednak sie wyrwał I tak dziwnie uderzył w zderzak, maske I szybę że wsio było do wymiany, oczywiśnie można było jeździć, ale efekt wizualny mierny. No to szybę wymieniłem na miejscu we Wloszech koszt 1200 euro , reszta w Polsce. Bezgotówkowo zgadnijcie ile wyszło .........maska zderzak I zwrot za szybę plus malowanie elementów - 28 tyś zł netto. Chore I jeszcze raz chore.
Auto jest z aluminium więc raczej się nie kelpie. A I jeszcze kiedyś zatrzasnął mi się kluczyk w środku co nie powinno się zdarzyć bo auto miało system keyless go czy jakoś tak się to nazywa w Audi czyli powinno widzieć klucz w środku I nie pozwolić zamknąć a jednak. Oczywiście inteligencja mi padła I mówie trza rozbić szybę, wziąłem tylną trójkątną wybiłem po godzinie bo to twarda sztuka no I tu znów ciekawostka ......zawsze rozwalajcie przednią lub tylnią bo te boczne są najdroższe :D :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Haha:-D znam też przypadek gościa co miał taką samą sytuacje ze wybił najmniejsza szybę a okazało się ze jest najdroższa :-D mieliśmy z tego kupę smiechu:-P

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

cinek2000
Stały bywalec
Stały bywalec

zaccny pisze:Haha:-D znam też przypadek gościa co miał taką samą sytuacje ze wybił najmniejsza szybę a okazało się ze jest najdroższa :-D mieliśmy z tego kupę smiechu:-P

Sam się z tego potem śmiałem, że człowiek stary a głupi, można było zadzownić do serwisu I spytać, ale gdzie tam przykozaczyło się I się zapłaciło :D

Awatar użytkownika
rysiekmilioner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rysiekmilioner »

Koloryt tego wątku przyciaga wszystkich. Przynajmniej nie wieje tutaj nudą. Jednak praktycy sa gora nad teoretykami.co do aut to moge sie tylko wypowiadac o BMW 5

Adrianoforex
Maniak
Maniak

cinek2000 pisze:
Adrianoforex pisze:Cinek mi w moje 300 w A8 niewielu wierzyło dopiero mandat to potwierdził. Ale dobrze, że ci sie udało z tymi tarczami.
Pewnie było przekłamanie licznika, ale tyle pokazywał. Jednak to nie jazda, zero frajdy, jakikolwiek ruch kierowcy na prawym pasie może spowodować katastorfę więc to było tylko raz I koniec. Tarcze to fakt udało się, ale pare k...w musiało polecieć. Dodatkowo radzę wykupić pełne casco, miałem kiedyś zdarzenie na włoskiej autostradzie najechałem na plastkowy słupek na poboczy taki mały który się powinien poddać po najechaniu, on jednak sie wyrwał I tak dziwnie uderzył w zderzak, maske I szybę że wsio było do wymiany, oczywiśnie można było jeździć, ale efekt wizualny mierny. No to szybę wymieniłem na miejscu we Wloszech koszt 1200 euro , reszta w Polsce. Bezgotówkowo zgadnijcie ile wyszło .........maska zderzak I zwrot za szybę plus malowanie elementów - 28 tyś zł netto. Chore I jeszcze raz chore.
Auto jest z aluminium więc raczej się nie kelpie. A I jeszcze kiedyś zatrzasnął mi się kluczyk w środku co nie powinno się zdarzyć bo auto miało system keyless go czy jakoś tak się to nazywa w Audi czyli powinno widzieć klucz w środku I nie pozwolić zamknąć a jednak. Oczywiście inteligencja mi padła I mówie trza rozbić szybę, wziąłem tylną trójkątną wybiłem po godzinie bo to twarda sztuka no I tu znów ciekawostka ......zawsze rozwalajcie przednią lub tylnią bo te boczne są najdroższe :D :D :D :D :D :D

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ja tylko uszkodziłem czujnik parkowania z przodu waląc w barierkę na stacji benzynowej. W sumie i tak dobrze działało ale cos tam się opuściło i tak sobie wyglądało. Auto akurat oddałem do przeglądu wracam a prócz przegladu przód zrobionych (u Zasady w Warszawie) choć im nie zlecałem bo miałem zaprzyjaźniony warsztat, ktory miał to zrobić za 5000. Pan z serwisu, który przejmował auto od swojego mechanika bardzo mnie przepraszał, że zreperowali i w związku z tym, że nie konsultowali tego ze mną to wszystko mam za darmo i jeszcze na "pocieszenie" dostałem resoraka Audi Q7 marki Kiosho. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Adrianoforex
Maniak
Maniak

zaccny pisze:Haha:-D znam też przypadek gościa co miał taką samą sytuacje ze wybił najmniejsza szybę a okazało się ze jest najdroższa :-D mieliśmy z tego kupę smiechu:-P

To niezłe jaja. Nawet nie miałem o tym pojęcia. A czasami można sobie kuku finansowe zrobić. :shock: :shock: :shock:

cinek2000
Stały bywalec
Stały bywalec

Adrianoforex pisze:
cinek2000 pisze:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ja tylko uszkodziłem czujnik parkowania z przodu waląc w barierkę na stacji benzynowej. W sumie i tak dobrze działało ale cos tam się opuściło i tak sobie wyglądało. Auto akurat oddałem do przeglądu wracam a prócz przegladu przód zrobionych (u Zasady w Warszawie) choć im nie zlecałem bo miałem zaprzyjaźniony warsztat, ktory miał to zrobić za 5000. Pan z serwisu, który przejmował auto od swojego mechanika bardzo mnie przepraszał, że zreperowali i w związku z tym, że nie konsultowali tego ze mną to wszystko mam za darmo i jeszcze na "pocieszenie" dostałem resoraka Audi Q7 marki Kiosho. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Szczęściarz, ja w serwisie w którym wszystko robiłem nigdy z uśmiechem nie wyjeżdżałem a o resoraku mi się nawet nie śniło :D :D :D

Zablokowany