prawnik pisze:O ile nie będzie to dział porad prawnych to nie ms problemu.
PAMM jeśli nie masz stosownych papierów DI jest przestępstwem. Social Trading to jest numer. Jak już się ktoś za to weźmie to będzie płacz. Ty jako dostawca sygnału masz świadomość ze za każdego podłączonego klienta robiącego określony obrót otrzymasz wynagrodzenie. Dlaczego zostałeś wybrany? Bo klient liczy ze dasz mu zarobić, będąc jego dostawca. Każda jego decyzja będzie oparta na twojej. Założę się ze spółka oferująca takie usługi będzie zarejestrowana na Cyprze i uzyskasz wiadomość ze oni twojego US nie poinformują. I tu pojawi się kolejny problem zapłacić podatek czy nie.
Właśnie taką propozycje otrzymałem. Spytałem ich co z podatkiem ale odpowiedzi nie wkleję na forum, aby nie robic sobie kłopotów. Znajomy z US krótko mi powiedział. jesli wyjawiłbym taki dochód, zysk w pit a nie miałbym kwitów to od razyu mam jakies postępowanie wyjasniające. potem poprosiliby mnie o kopie przelewów i kolejna kicha bo pytaliby za co te pieniądze a oawie ze to pranie brudnych pieniędzy. Więcej z tego kłopotów niz zysków.