Strategia PITP brought to you by Kimkolwiek

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
prawnik
Gaduła
Gaduła

Re: Odp: Strategia PITP brought to you by Kimkolwiek

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

zaccny pisze:
Kimkolwiek pisze:Gram w glownie tuz przed otwarciem londynu. Wiem co robie pracowalem nad tym prawie rok
Pisze się gównie a nie glownie:-D

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

A ty się nie znasz na netykiecie. Nie zwraca się komuś uwagi na błędy w necie. Jak takis mądry to pokaż nam swój statemant z wielkosciami pozycji.

Awatar użytkownika
salenij
Gaduła
Gaduła

Re: Strategia PITP brought to you by Kimkolwiek

Nieprzeczytany post autor: salenij »

tyler_durden pisze: Jest wiele MM, nie trzymających się zasad <3% na trejd, a gwarantujących solidny przyrost konta. Poszukaj, przeanalizuj, przemyśl niektóre rzeczy.

Pozdro
Sorry że się wtrącę, mógłbyś rzucić kilka haseł czego szukać jeśli chodzi o te strategie z Risk 3%+?

Kimkolwiek, mógłbyś szczegółowo wyjaśnić swoją strategię opartą na pinbarach? Poczytałem trochę o tych formacjach, ale analizując historię, nie wygląda to zachęcająco. Rozumiem że poświęciłeś sporo czasu na jej stworzenie, dlatego pytanie nie jest mocno zobowiązujące.
Eksperyment: Gra przeciwna do nastrojów graczy
Temat na forum:
http://forex-nawigator.biz/forum/eksper ... 24663.html
Konto Forex Factory:
http://www.forexfactory.com/salenij#14

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

można ryzykować 3% konta na trejd i robić po 100% zysku przy 100-pipsowym ruchu ;)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

@Salenji, Kimkolwiek

Trochę źle odbieracie dyskusję w Waszych wątkach, w zasadzie wszyscy starają się Wam pomóc. Zakładając, że macie zyskowne strategie i tak prędzej czy później skończy się to MC przy takim zarządzaniu kapitałem. Nie dajecie sobie szansy na rzetelne przetestowanie własnego pomysłu na grę bo wystarczy, że na Twitterze pojawi się jakaś wiadomość powodująca ruch ceny o 20-30 pipsów i nie zdążycie zareagować po prostu.
Forex jest nieprzewidywalny i musicie w jakiś sposób zabezpieczać się przed takimi sytuacjami po prostu..

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Dziekuje za wszytskie wpisy i rady. Bardzo mi milo ze zgadzacie sie ze mna na temat autostrady forexowej.
Salenij moja strategia jest bardzo prosta w wiekszosci potrzebuje kilku swieczek M5 obok siebie i wiem co grac. Za dobry sygnal uwazam wybicie swieczki w gore lub w dol potem czekam na "ostygniecie ruchu" czyli lekki knocik. Nastepnie czekam az otworzy sie kolejna swieczka i wtedy wchodze S ( przy wybiciu w gore ) lub L ( przy wybiciu w dol) Przeanalizujcie sobie takie wybicia i zauwazcie ze kiedy otwiera sie druga swieczka M5 praktycznie zawsze jest lekki ruch w przeciwna strone nawet jezeli wybicie bedzie kontynuowane przez druga swieczke M5. Czasem wchodze w przeciwna strone do pinbaru kiedy taki pinbar swieczki przekroczy 10% wielkosci tej swieczki. Oczywiscie gram w wiekszosi poza godzinami szczytu wiec te wybicia swiec nie beda wielkosci 30 czy 40 pipsow. mowie o ruchach okolo 10 pipsow to jest dla mnie wybicie. Ja wtedy zbieram kilka pipsow i out.
Jak sie dodaje tu screen? wole tlumaczyc z obrazkami bo zacny zaraz bedzie szukal jakichs gownianych bledow :)
Wuza. Jezeli chodzi o mnie to doskonale do mnie dociera kazdy post. Daj mi miesiac na testy moich zalozen. Bracia Wright tez robili testy publiczne zawsze mieli grupke ludzi ktorzy mowili: " Da hell yo?! wanna fly this heavy shit? r u out of your minds?" a bracia Wright na to" aight aight aight check it out people: sruuu i leca na poczatku tylko kilkanascie metrow( pipsow) ale tak to sie zaczelo bo ich zalozenia mialy sens i udowodnili ze nie tylko lekki balon czy sterowiec potrafi latac :564:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Aha bo zapomne: Wie ktos jak sie usuwa trade explorera z FF? Mam tam jedno konto z balancem $10,000 ale nie gralem zadnego trejda bo kwotowania sa tylko do czterech miejsc po przecinku chyba dla tego ze przy otwieraniu konta kilknalem w usd classic a nie exchange. Drugie konto na ktorym teraz gram ma kwotowanie 5 miejsc wiec gitara.
Jak kilkam w to konto abu je usunac wyskakuje mi okienko z info ze nie mam akcesu do tego konta chyba jakies zatwardzonko mi sie zrobilo na platformie bo tak nie powinno byc.
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

prawnik pisze:
zaccny pisze:
Kimkolwiek pisze:Gram w glownie tuz przed otwarciem londynu. Wiem co robie pracowalem nad tym prawie rok
Pisze się gównie a nie glownie:-D

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

A ty się nie znasz na netykiecie. Nie zwraca się komuś uwagi na błędy w necie. Jak takis mądry to pokaż nam swój statemant z wielkosciami pozycji.
To był żart jakbyś nie zauważył. Gdzie jak gdzie ale myślę że biorąc pod uwagę poczucie humoru kimkolwieka myślę że jest on na miejscu. A jeśli chodzi o wielkość pozycji to moja indywidualna sprawa i myślę że komu jak komu ale Tobie to nie powinno przeszkadzać. Zresztą zrozumiałym gdyby Kimkolwiek miałby żal o ten żart... Ale w sumie nick mówi sam aa siebie - prawnik. Może jakiś ciekawy paragraf się na to znajdzie?

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk

prawnik
Gaduła
Gaduła

Tak bardzo przeszkadza ci ze na codziennie korzystam z immunitetu materialnego? Jeśli nie naruszasz norm prawa karnego to pewnie się nigdy nie spotkamy. Warto jednak abyś czytał i respektował określone normy, w tym jako użytkownik internetu Netykietę

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

prawnik pisze:Tak bardzo przeszkadza ci ze na codziennie korzystam z immunitetu materialnego? Jeśli nie naruszasz norm prawa karnego to pewnie się nigdy nie spotkamy. Warto jednak abyś czytał i respektował określone normy, w tym jako użytkownik internetu Netykietę

:shock: :shock: :shock: To kim ty jesteś? Tak z ciekawości pytam bo zabrzmiało groźnie :D
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

prawnik
Gaduła
Gaduła

Prokuratorem

ODPOWIEDZ