Czas na wyższe interwały

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Czas na wyższe interwały

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Witam:-)
A więc tak :jestem i handluje dalej. W czasie gdy byłem nieobecny w tym dzienniku działo się wiele:-D były wzloty(?) i upadki, chwilami było ciężko. Jeśli ktoś mnie śledzi wie pewnie ze interesowałem się piramidowaniem i wszystko fajnie pięknie ale do czasu gdy na danych cena zebrała moje oczekujące tylko po to aby pójść w stronę strat:-D jestem trosze zniesmaczony tym faktem i odpuszczam chwilowo piramidowanie. Zdarzyło mi się tez czasem dokładać do strat ale z umiarem i również mi to nie wyszlo na dobre. Mam nadzieje ze nie przyjdzie mi to więcej do głowy a nawet jeśli to nie tak duża pozycja;-) na początek wstawię swój wykres trade'ow żeby wszyscy wiedzieli co się działo w danym czasie
Obrazek
Myślę że ten obrazek mówi więcej niż tysiąc słów. Ten dziennik był założonych celu znalezienia jakiejś fajnej strategii nie wiem po co ale chyba po to aby sobie komplikować życie. Jak widać po załączonym wykresie poworcilem do początku i po prostu będę sobie pykal z trendem bo to wychodzi mi najlepiej. A oto staty konta

Obrazek
Jak widać ostatni tydzień był jak dla mnie rewelacyjny. I właśnie jest to efekt powrotu do starej strategii podczepiania się pod aktualny trend. Zazwyczaj gram na wybicie z "konsolidacji" ;-) pewnie ktoś się będzie dziwił ze w aktualnie zajętych pozycjach nie ma SL. Otóż przy silnym ruchu zdarzają się częste cofki w celu przetestowania danego poziomu i często mnie wtedy wywala. To jest takie zabezpieczenie ale gdy h4 zamknie się poniżej danego poziomu bezwzględnie zamykam z palca. To tyle na dziś.
Pozdrawiam

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Podjąłem decyzję o kontynuacji dziennika w sumie to z nudów ;-) staram się ograniczyć podglądanie swoich pozycji i myślę że dziennik mi w tym pomoże. Jak juz pisałem gram stara technika podczepiania się pod trend - ta technika zwie się potocznie Ichimoku ;-) pewnie większości jest znana ale u nas w Polsce mało popularna. Pewnie to ze to taka swojego rodzaju "choinka" odstrasza ludzi. Jest to bardzo prosty system z oczywistymi założeniami i punktami wejścia i wyjścia. Na potrzeby dziennika podaje swój profil na Forex factory z konta realnego żeby było widać co się u mnie dzieje:-) mam nadzieje ze nie narobie sobie wstydu zerujac konto:-) założenia są bardzo proste gram gdy cena wyjdzie z Kumo i gdy linie są po mojej stronie. Dodatkowo wspomagam się liniami wsparć i oporów które sam rysuje. Wyjście z pozycji następuje gdy swieca h4 zamknie się poniżej lini kidżun bądź zbyt daleko zawedruje w chmurę. W późniejszych etapach planuje wprowadzić inne Sygnały w oparciu o Ichimoku tzn tzw krzyż i odbicia od lini ale to daleka przyszłość gdy wszystko będzie szło po mojej mysli

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

A oto screeny z moich aktualnych wejść
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nowy tydzień nowe wejścia. Nzd usd long po otwarciu rynku.
Obrazek
GBP CAD long z d1. Ładnie to wygląda z punku widzenia Ichimoku - odbicie od kijun jak i z perspektywy PA dlatego postanowiłem w ten trade wejść. Gra połowa stawki.
Obrazek
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Dzisiejsze wejście
Obrazek
Wejście było zaraz bo godzinie 14 ponieważ wtedy otwiera się kolejna h4. Wejście na podstawie wybicia z chmury.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Witam. Zamknąłem właśnie pozycję na Nzd CAD po dojściu do oporu. Mam dużo pozycji dlatego zamknąłem całą pozycję. +46 pips. Dodatkowo rano wszedłem w longa na EUR JPY po wybiciu z chmury czyli standardowy moment wejścia. Dziś pozycję w końcu ruszyły w stronę profitów i na ta chwile z wszystkich pozycji ponad +300 pips ale to mało wiec pozycję pozostają aż do momentu gdzie będę widział przesłanki do ich zamknięcia. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Aktualizacja dzisiejszych wejść EUR JPY screen niestety z teraz a pozycja z 10 chyba;-)
Obrazek
I nowa pozycja z przed chwili na GBP JPY również ten sam scenariusz czyli wybicie z chmury
Obrazek

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Dodatkowo dziś przed gadanina pani yellen czy jakoś tak zamknąłem połowy pozycji na parach w których miałem USD. Nie wiem czy to była do końca dobra decyzja ale szczerze mówiąc lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu. Czekam teraz na zamknięcie kolejnej h4 o 22 i ewentualnie wtedy wstawię podsumowanie i aktualizacje dzisiejszego dnia

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Witam. Dziś jak do tej pory z zamkniętych pozycji +189 pips i nie zapowiada się aby coś w tej materii się zmieniło. Ogólnie znów mam małą niechęć do prowadzenia dziennika ponieważ nie lubię prowadzić monologu a w temacie widzę brak zainteresowania;-) czasem może coś wrzucę, jakieś podsumowanie a moje poczynania można śledzić na ff - link w stopce ;-)

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

pisz pisz bo ja czytam :P

ODPOWIEDZ