Wuza Day trading vol.2
-
- Stały bywalec
Re: Wuza Day trading vol.2
Ja nie dostrzegam zadnych przesłanek za longami, zaraz nawrotka i jedziemy w dół.
wyciety jeszcze przed danymi 

Tak jak ostatnio, mieszane dane..
NFP słabo, reszta danych lepiej, stopa bezrobocia w dół, participation rate w górę po spadku w grudniu do nowych minimów..
@Rafmax Na pewno dostaniesz szansę na re-enter
NFP słabo, reszta danych lepiej, stopa bezrobocia w dół, participation rate w górę po spadku w grudniu do nowych minimów..
@Rafmax Na pewno dostaniesz szansę na re-enter

-
- Stały bywalec
Można sie teraz wgrac w longa na euraud z małym stopem na ramieniu orgr. 1,5120,a złoty jak mówiłem południe mozna myslec o longu maleńkim dopiero ok 3,03
Do 3,03 droga daleka, jak narazie reakcja na dane nie jest porażająca, w dłuższej perspektywie myślę, że jednak kierunek na północ na USD/PLN nadal jest w grze.tomek192180 pisze:Można sie teraz wgrac w longa na euraud z małym stopem na ramieniu orgr. 1,5120,a złoty jak mówiłem południe mozna myslec o longu maleńkim dopiero ok 3,03
https://www.tradingview.com/x/uPgrOFlE/
EUR/AUD nie obserwuję, ale w tej chwili to chyba bardziej wejście na szanse na oRGR niż na samą figurę.
-
- Stały bywalec
wuza wejscie było wczpraj zadałem ale pamietasz ze wczoraj z spoznieniem poinformowałem przepraszam ,teraz dokładam pozycji na L bo trochę mało mi otwarło, cena dobiła do ważnej współrzednej plus formacja orgr więc myslę że ten potencjał ok 350pipów jest do zrobienia ale jak to na fx sie okaże moim zdaniem pójdzie na test góry. Co sądzisz o kablu ja uważam że jesli nie przebije 1,6395 to po takiej cenie zadam Selika i będę liczył na to 1,62 jak wczoraj mówilismy i dopiero odkętka,jak to widzisz?
-
- Stały bywalec
Poziom 1,6389 zadane część seli na kablu, docelowo reszta na poziomie 1,6397o ile dobije Hedz zadany 20 pipów wyżej, indeks dolca dobił moim zdaniem koniec na dzisiaiaj kabla.
tomek192180 pisze:Poziom 1,6389 zadane część seli na kablu, docelowo reszta na poziomie 1,6397o ile dobije Hedz zadany 20 pipów wyżej, indeks dolca dobił moim zdaniem koniec na dzisiaiaj kabla.
https://www.tradingview.com/x/GZLXPzHQ/
Kabel rzeczywiście w ciekawym miejscu na krótką, ale jeżeli mówisz, że grasz na daily i wyżej to po takich świecach na D1 jak w tym tygodniu i po tygodniowej jaka ma szanse się wyrysować byłbym ostrożny z wchodzeniem w krótkie pozycje.
Siemak, a co sądziz teraz o USD/PLN jest do kupienia?
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Ja ciągle jestem "IN" 1/3 rano zamknięta, teraz dobrana znowu ) Cena dla całości 3,077 ~yeahman pisze:Siemak, a co sądziz teraz o USD/PLN jest do kupienia?
W dłuższym terminie nadal widzę osłabienie złotego także to wejście jest małe ale długoterminowe.
Dla wejścia na krócej widzę opcje z Stop lossem w miejscu low oznaczonego 1 lub 2 na wykresie.
https://www.tradingview.com/x/u0sGKO30/