https://www.tradingview.com/x/3FwUa7v4/
dziś też podają stope bezrobocia, jak widac, ładnie spada po szczycie z 2009 roku... szkoda, ze w PL takim piekny wykersem się nie możemy poszczycic . . .
kolego dane to są na długi termin istotne teraz to głownie technika , powyżej 1.4 na pewno będe shorcił edka skoro są dobre dane dla $ ale to za miesiąc może półtora dopiero, teraz nie zamierzam kopać się z koniemCiapul pisze:skąd wiem ? Nie wiem - to się okaże.lukpiasek pisze:a skad wiesz że to nie jest powrót do dużego kanału wzrostowego ?
Ale aktualnie wszystkie argumenty sa po stronie dolara - dane, tapering, itp. Dolar w mojej opinii ma dużo większy potencjał do umocnienia niż euro, które miało bardzo dobry zeszły rok.
ale Tusk by pewnie rzekł, że to dobrze bo mamy stabilizacjępedro pisze:szkoda, ze w PL takim piekny wykersem się nie możemy poszczycic . . .
o wartośc chodzi : ) 13% u nas, tam 6,5% ... jak to możliwe, skoro teoretycznie koszty pracy są u nas niższe? kraj na dorobku, emrging market, itp, itd?... ano dlatego, że jesteśmy pipidówka in the middle of fakin nowhere ... i mamy mega niestabilne, popieprzone i poplątane prawo... i lepiej nas (polske) omijac, chyba ze ktos lubi jak się sprawy gospodarcze latami ciągną... itp, itd... trzeba pipsy kosic, i na hamaku lezec, patrzec jak czeresnie dojrzewają ; ) a nie się denerwowacCiapul pisze:ale Tusk by pewnie rzekł, że to dobrze bo mamy stabilizacjępedro pisze:szkoda, ze w PL takim piekny wykersem się nie możemy poszczycic . . .
Każdy gra to co widzi, ja nie należe do osób, które do upadłego bronią swojego zdania bo kazdy ma prawo do innego. Moje jest takie że e/u i g/u są w odworcie a to oznacza ze sprzedaje górki i dokladam ponizej moim zdaniem istotnych poziomów.lukpiasek pisze:czyż nie tak jest ?
widać że rogalski już w shortach na edku siedzi bo tylko wtedy ma sie jednostronny pogląd na rynekas28 pisze:Marek Rogalski
http://bossafx.pl/index.jsp?layout=fx_1 ... s_id=42243
dokładnie i zgadzam się z Tobą w 100%Ciapul pisze:Każdy gra to co widzi, ja nie należe do osób, które do upadłego bronią swojego zdania bo kazdy ma prawo do innego. Moje jest takie że e/u i g/u są w odworcie a to oznacza ze sprzedaje górki i dokladam ponizej moim zdaniem istotnych poziomów.lukpiasek pisze:czyż nie tak jest ?
A Ty jeżeli uważasz ze z S trzeba czekac do 1,4 - to ok. To Twoje zdanie i dla Ciebie powinno być najważniejsze